mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Beauty : Fall 2014 Make Up Trends by Michéle Feyaerts

  Wat zouden wij mama's zijn zonder onze make-up middeltjes! Top make up artist Michéle Feyaerts kwam bij ons langs en vertelde ons over DE make up trends  van fall 2014-2015. Door haar passie in het vak, haar absolute vakkennis, haar ongelofelijke mensenkennis, haar oneindig geduld en flexibiliteit, haar strak doorzettingsvermogen en haar bijna pijnlijk perfectionisme heeft ze zich  een weg kunnen banen in de magische wereld van Make-up / Hair / Grime / Styling. Zo rijdt ze heel het land rond met haar prachtig ingericht busje klaar om iedereen perfect op te maken.

IMG_6463z

 

1.Trends van fall 2014 - 2015

* Natural make-up * Grungy smokey eyes * Retro blijft * Architecturale, kunstige eyeliners * MAXcara : spinnenpootjes maken van bovenste en onderste wimpers = extra fel aanzetten van de wimpers * Zwaar opgemaakte ogen in combinatie met felle lippen

2. Kleuren

* Natural make-up : bruine, matte oogschaduw, zachte blush, nude kleur lipgloss/lipstick * Blauwe, gouden eyeliner * Grungy smokey eyes zwart/blauw * Fuchsia/ donkere paars-rode / oud-roze matte lippenstift of gloss * alle paarse/lila/oud-roze tinten voor oogschaduw * goud * retro : zwarte eyeliner/fuchsia of rode lippen *architecturale eyeliners : blauw, groen, paars, ... * grijze mascara chanelmk

 

chanelmk2

chanelmk1

 

3. Welke producten gebruik je het best voor naturel frisse look?

* BB / CC / DD crème , * bruine matte oogschaduw * zachte oud-roze, bruine blush * nude kleur lipgloss/lipstick * bruine of zwarte, zacht aangezette mascara

4. Als je zwanger bent dan slaan de hormonen soms op hol maar je lichaam en huid kan ook sprongetjes maken. Wat doe je als je plots allergisch bent aan je vertrouwde producten?

Iedereen kan reageren op bepaalde producten. Dit is voor elke vrouw anders. Gewoon de producten waarop je reageert niet verder gebruiken en op zoek gaan naar andere producten. De meeste kans op reacties krijg je op blauwe/paarse kleuren, glansjes en glitters. Waar je ook moet voor opletten is voor de zon !! Reactie kan zijn --> zwangerschapsmasker (lichte en donkere vlekken in gelaat & hals = blijvend !) Dit kan verminderen maar als je geen factor 50 gebruikt komt het ook meteen terug. Dus smeren tijdens je zwangerschap is de boodschap ook in de winter met factor 50 onder je dagcreme (tip: IKARI heeft een ideaal compact product factor 50)

5. Zijn er producten die schadelijk zijn tijdens je zwangerschap voor jezelf of de baby? Bv Nikkel in touch eclats?

Er zijn wetten om geen schadelijke producten te gebruiken in make-up producten zoals sommige geurstoffen en lood : zie steeds bijsluiter Best vermijden je grote hoeveelheden van : - retinol : in anti-rimpelcrèmes - ftalaten : in haarlak en nagellak - haarverf: tijdens je zwangerschap best je haren niet meer kleuren. Door de hormonen kan je haar anders reageren. - parabenen : kan in alles zitten, maar staat op bijsluiter - peroxide : in wit makende tandpasta's Je mag niet meer onder de zonnebank gaan. Je kan flauwvallen door uitgezette bloedvaten en je krijgt pigmentvlekken. Je vermijd ook best te hete sauna's. Een hele zachte kan geen kwaad. Maar je kan ook hier weer flauwvallen door uitgezette bloedvaten.

6. Een baby = korte nachten. Hoe zie je er toch stralend uit elke ochtend zonder wallen.

Een goede aangepaste huidverzorging is belangrijk. 2x per week een scrubje kan nooit geen kwaad. Gebruik een touche éclat in aangepaste tint onder de ogen, anders werkt dit product niet !!! Poeder je gezicht af met neutrale poeder. Nog enkele magic producten zijn de BB / CC / DD crèmes deze verdoezelen oneffenheden en zijn minder zwaar dan een fond. Door mascara enkel bovenaan aan te brengen geef je de illusie dat je ogen wijder open staan. Een beetje (oud-)roze / peach-kleurige blush hoog op jukbeenderen verjongt en heeft je een gezonde vitale gloed. En natuurlijk stelden wij ons graag kandidaat als proefkonijn van deze nieuwe trends. foto 3-20

Neem zeker eens een kijkje op Michéle's  website. Niet alleen voor make up and hairstyling kan je bij haar terecht , maar ook voor workshops, kleuradvies en nog vele meer.

foto 1-31

foto 2-30

 

LOVE MUM GRIET & MUM SARAH

 

 

Style Page Interior : Bath Time For Mum by Sarah

Celebs & Baby's

0