mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Ik ben net terug van een leuke korte trip naar Italië met een mum vriendin.  Even Mum time zonder kids.  Lekker eten, drinken en bijpraten staan centraal.  96u batterijen opladen kan soms deugd doen.  Sinds kort vliegt Brussel op Perugia.  Een verborgen pareltje.  Welkom in Perugia! image

Perugia is de hoofdstad van Umbrië en heeft een zeer rijke geschiedenis die teruggaat tot de Etrusken. Er zijn super veel belangrijke bezienswaardig heden zoals oa. de Kathedraal van San Lorenzo, musea en kunst.  Adembenemende architectuur staat centraal. Perugia is ook een studente stad.  Zowel in het oude gedeelte als in het nieuwe gedeelte bruist het van studenten en zakenmensen.  De stad leeft enorm.

image

Niet alleen de Belgen zijn goed in chocolade maken maar ook Perugia staat bekend voor zijn chocolade.

image

 

Eten kan je hier ook als de beste. Ergens buiten Perugia in de bergen (+/- 10km)  ligt een gezellig typisch Italiaans restaurant.  De lokale Italianen staan tot buiten aan te schuiven.  Hun specialiteit: Vis!  Geloof mij ... hemels simpel en véél! ;-) (Ristorante Da Massimo - Magione)

 

image image

Perugia is gebouwd tegen een steile helling, work-out verzekerd ;-)  Er zijn gelukkig ook roltrappen. Hoe hoger je klimt hoe verder in de tijd.  Perugia is eens iets anders dan Milaan, Rome of Florence.  Het is een leuke city trip voor 2/3 dagen.  Perugia is niet meteen een aanrader om met kleine kinderen te doen.

image

 

De Vele trappen in het stadje en steile hellingen zijn misschien wat te zwaar om buggy en baby te duwen.   Voor wat oudere kinderen is het wel een leuke trip.  Je kan ook eilandjes gaan bezoeken met een bootje en heerlijk lunchen aan 1 van de grootste meren van Europa. Perugia is Zeker de moeite waard als je van lekker eten, cultuur en architectuur houdt.

imageimage

Eten & drinken:

Pasticceria sandri voor een koffie en een heerlijk taartje

image

Da cesarino: lunch of dinner met prachtig zicht op de gebouwen en het pleintje

image Osteria a priori: lekkere wijn en kleine lunch

Slapen: Brufani palace hotel: centrum Perugia Relais dell olmo: (met zwembad)  is net buiten het centrum van Perugia.

image

Een auto huren is ook steeds een aanrader en zo nog andere omliggende stadjes te gaan ontdekken.

Geniet ervan!

Love mum Griet

Copy The Look Milla Jovovich

DIY : Fotoslinger

0