mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Voeding tijdens je zwangerschap Deel 1

Ik krijg regelmatig vragen van jullie lieve volgers.  1 van de meest voorkomende vragen is toch wel over voeding.  Hoe ik tijdens mijn zwangerschap gezond at en welke snacks. Maar ook over het algemeen, wat kan en wat je zeker moet laten.  Daarom breng ik de komende dagen een paar #foodblogs.  Als jullie vragen hebben of graag een thema zien verschijnen, stuur mij gerust een mail! Gezond en gevarieerd eten tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk.  Je eet nu voor 2 en dat wil niet zeggen dat je dubbele porties kan gaan eten, maar dat je extra moet opletten met wat je eet.  Het is belangrijk dat jij en je baby voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen.  Dit is zo belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kleintje.  Eet je nog niet gevarieerd en afwisselend dan is het nu zeker de moment om hier verandering in te brengen.  Maar wat moet je nu precies eten en hoeveel tijdens je zwangerschap?

* Het is belangrijk dat je voldoende drinkt. Liefst zo'n 1,5l per dag.  Vermijd zoveel mogelijk koffie en frisdranken.

* Liefst bruin brood ipv wit brood.  Soms kan het zijn dat je tijdens je zwangerschap last krijgt van "constipatie". Neem dan contact op met je huisarts of diëtisten.

* Als je pasta eet, eet je best volkorenpasta.  Het is sowieso gezonder en er zitten meer voedingsstoffen in. Quinoa is nog een gezondere optie!  Deze zit vol goede voedingsstoffen ipv dikmakers.

* Eet zoveel mogelijk groenten.  Als je thuis rauwe groenten wil eten, was deze extra goed en dan mag je gerust rauwe groenten blijven eten, zoals salades enz.  Maar het extra wassen is belangrijk ivm de kattenziekte/Toxoplasmose.  Als je op restaurant groenten eet kan je best rauwe groenten vermijden.  Je laat deze best stomen, grillen of koken.

* Eet minimum 2 stukken fruit per dag.  Als je spierpijn hebt kan je best een banaan eten, maar ook niet teveel.  Bananen vullen extra goed, maar er zitten wel veel suikers in.  Dus daarmee moet je oppassen.

* Tijdens het bakken en koken gebruik je best voldoende olijfolie ipv bakboter.  Olijfolie is een vette die we extra goed kunnen gebruiken.

* Voldoende melkproducten is belangrijk.  Liefst 2 glazen magere melk per dag.  Lust je geen melk?  Ga dan voor sojamelk of magere yoghurt zonder suikers.  Gepasteuriseerde harde kazen mag je gerust eten.

* 1 stuk vlees, kip of vis per dag.  Doorbak je vlees extra goed!  Rood vlees is even verboden terrein! Zo ook rauwe vis (sushi) Toespijs, zolang het niet rauw is.  Dus geen prepare ...

Gezonde variatie is belangrijk en hier en daar een sausje kan geen kwaad.  Als je alles maar met mate doet.  Tussendoortjes vul je best op met fruit, groenten of  bv #Allgood snacks.  Deze zijn vers gemaakte gezonde snacks.  Check it out: www.allgoodcuisine.com Tijdens je zwangerschap is het soms beter meermaals per dag te eten maar wel kleine beetjes.  Ik at heel de dag door omdat mijn kleintje enorm veel van mij opgebruikte ;-)  Dat is nog steeds zo ;-)  Ik zou je ook aanraden om foliumzuur bij te nemen.  Dit is essentieel voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je kleintje.  Zo wordt de kans op een open ruggetje verkleind.  Neem ook Vit.D & C bij.  Vit.D is goed voor de botopbouw van je baby.  Maar ook voor jezelf is het goed.  Vrouwen hebben vaak een tekort aan Vit.D en dat kan gevolgen hebben later voor je botten.

Dit is het eerste deel wat voeding betreft.  Ik ga er in een volgende blog dieper op in.  Met oa. lekkere gezonde afwisselend ideetjes.

60716_10151399262553468_1415523421_n    560001_10151399288228468_1375808135_n-1

 

Foto's Sjiek magazine toen ik zwanger was ;)

Love mum Griet

 

Voeding tijdens je zwangerschap Deel 2

Fashion: Rolkraag of Turtleneck

0