mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Voeding tijdens je zwangerschap Deel 2

In mijn vorig stukje over gezonde voeding tijdens je zwangerschap, heb ik het over een gezonde variatie gehad.  Nu ga ik een beetje dieper in waaruit je de meeste voedingsstoffen kan halen en welke. Avocado's: Deze zijn geladen met foliumzuur.  Deze zijn essentieel voor de vorming van de hersenen van je baby en het zenuwstelsel, kalium, vitamine C en vitamine B6.   Deze helpt bij de groei van de  hersenen van je baby en voor de mama tegen eventuele ochtendmisselijkheid.  Avocado's zijn een heerlijke manier om uw vitaminen binnen te krijgen. Spreid wat rijpe avocado op volkoren brood of een cracker.  Avocado's bevatten veel vetten van "goede soort" en calorieën, dus net zoals banaan, niet teveel van eten als je je gewicht onder controle wil houden.

Broccoli: Deze bevat veel vitamine A en C, met een calcium-bonus. Deze zijn ideaal voor de opbouw van je baby zijn/haar botten.  Hoe maak je broccoli klaar?  Met volkoren pasta of een ovenschotel, roerbak met kip of gestoomd.  Gebruik olijf olie ipv bakboter of Ghee. Dit is geklaarde boter en heeft een heerlijke smaak.  Is heel gezond.

Wortelen:  Ze zeggen steeds dat konijntjes mooie ogen hebben en goed kunnen zien door wortelen te eten ;-) Wortelen zijn een bron van vitamine A.  Deze zijn  zo belangrijk voor de ontwikkeling van botten, tanden en ogen.  Ze zijn perfect als Healthy snack.  Wel goed wassen en raspen!  Wortelen zijn ook een goede bron van vitamine B6 en C.

Scharreleieren:  Scharreleieren bevatten omega-3 vetzuren "goede vetten" die nodig zijn.  Deze zijn goed voor je baby zijn hersenen en het netvlies.

Linzen: Zijn een bron van foliumzuur en eiwitten, vitamine B6 en ijzer. Linzen zijn de meest "darm vriendelijke" peulvruchten.

Mango's:  Mango's zitten boordenvol vitamine A en C.  Zijn super lekker in salades. Deze tropische favoriet zit ook vol met kalium.  Mango zijn enorm veelzijdig.  Je kan deze ook blenden in smoothies als gezonde snack.

Noten: Noten zitten boordevol belangrijke mineralen zoals koper, magnesium, selenium, zink, kalium, en zelfs calcium, vitamine E. Het zit ook nog eens vol "goede vetten".  Dus in een notendop, eet noten met mate en gooi ze in salades of als lekker tussendoortje. Geen zoute nootjes!

Havermout:  Havermout zit vol vezels, Vit.B, ijzer en tal van andere mineralen. Ik eet al jaren elke ochtend "Brintapap" met sojamelk. Maar je kan er ook pannenkoeken, muffins, cakes, koekjes, zelfs gehaktbrood mee maken. Het is gezond en sowieso een beter alternatief voor brood.

Spinazie: Deze is rijk aan foliumzuur, ijzer, vitamine A en calcium. Spinazie kan je kant en klaar kopen, diepvries of vers. GOED WASSEN is de boodschap! Eet het rauw of gestoomd. Heerlijk in een salade met bv. vis of kip, of gelaagd in lasagne.

Yoghurt: Bevat evenveel calcium als melk - maar het zit ook vol met eiwitten en foliumzuur. Meng het met fruit in een smoothie. Of maak er lekkere dressings mee.

Quinoa: Is glutenvrij zit vol met hoogwaardige eiwitten, onverzadigde vetten, vit. en mineralen.

Dit is slechts een korte lijst. Er zijn natuurlijk veel meer groenten, fruit, zaden en granen met veel en gezonde voedingsstoffen.

Als je zwanger bent heb je wat meer energie nodig, waardoor je dus soms meer trek krijgt. Er soms aan toe geven kan geen kwaad.  Kijk wel dat het gezonde tussendoortjes zijn.  Alles wat jij eet en drinkt eet je baby ook.  Ik at tijdens mijn zwangerschap veel zwarte olijven en raar maar waar mijn zoontje is gek op zwarte olijven. En het is geen toeval, want tijdens mijn 2de zwangerschap at ik veel mandarijntjes en geitenkaas en ook dat is weer een voltreffer als ik mijn jongste zoon gelukkig wil maken ;-)

Ik geef jullie graag een paar gezonde tussendoortjes:

Een stuk fruit Een smoothie van fruit met melk, yoghurt, sinaasappelsap of sojamelk Ongezouten nootjes Studentenhaver Gedroogde vruchten, zoals  perziken, gedroogde pruimen of rozijntjes Een cracker met mager beleg Een eierkoek (mijn favoriete zij die van bij AH) ;-) Een pakje droge crackertje

Een waterijsje, ijsje gemaakt van gepureerd fruit.

Een kop verse soep Goed gewassen rauwe groenten All Good food snacks

Als je veel vocht vasthoud let dan op met de gezouten tussendoortjes. Vervang vlees eens meer door een vette vis! Het zit boordenvol goede dingen.  Laat tonijn een beetje links liggen, deze is het meest verontreinigd met kwik.  In mijn volgende blog ga ik jullie de do's & don'ts meegeven en de verklaring van een paar moeilijke maar belangrijke woorden.

71744_10151399288273468_969343325_n-1

 

Love mum Griet

Label Love! Trussardi Junior

Voeding tijdens je zwangerschap Deel 1

0