mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Voeding tijdens je zwangerschap Deel 3

We hebben het al over voeding gehad in het algemeen. Welke groeten en fruit je best veel kan eten voor voldoende extra vitamines binnen te krijgen. Er bestaan zoveel moeilijke woorden en termen en wat wil dit precies allemaal zeggen. Ik probeer het jullie kort en duidelijk samen te vatten. Je weet dat je tijdens je zwangerschap op je voeding moet letten. TOXOPLASMOSE en LISTERIOSE zijn 2 termen waarover je voor je zwangerschap wellicht nog nooit had gehoord.Listeriose is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie. Een Listeria-infectie is schadelijk voor de foetus. Gezien de gevolgen voor de foetus is preventie tijdens je zwangerschap van groot belang. Maar hoe kan je deze infectie ziekte oplopen? Oa. Zachte kazen die van rauwe melk zijn gemaakt, zoals brie, roquefort, camembert kunnen deze gevaarlijke bacterie bevatten. Dit type kaas is verboden terrein tijdens je zwangerschap.

Gezonde volwassenen worden hier zelden ziek van. Maar ongeboren baby’s zijn hier heel gevoelig aan met alle  gevolgen van dien. Hoe herken je nu deze „slechte” kaas? Meestal staat er op de verpakking „au lait cru”.  Kazen die van gepasteuriseerde melk zijn gemaakt kunnen helemaal geen kwaad.  Niet alleen in kazen kan deze bacterie voorkomen. Ook in andere rauwe producten zoals in groenten, kip, vis en vlees kan deze bacterie voorkomen. Dit alleen als je deze te lang open en bloot in de koelkast laat liggen. Bewaar deze producten vrij kort en koop alles liever dagelijks vers.  Als je alles kookt en bakt heeft de bacterie geen schijn van kans.

Toxoplasmose ofwel de kattenziekte: Dit wordt veroorzaakt door een parasiet. Toxoplasmose verspreidt zich vooral via katten. Meer in het bijzonder via hun uitwerpselen.  Je kan je ook besmetten door rauw vlees of onvoldoende gewassen rauwe groenten te eten.  Als je besmet geraakt tijdens je zwangerschap kan dit zware gevolgen hebben voor kleintje. Dit geeft oa. zware afwijkingen bij de baby.  Je merkt amper iets van een besmetting.  Je bent misschien een beetje moe en vertoont opgezwollen klieren.  In België komt deze besmetting nog vaak voor.  De meeste vrouwen zijn immuun voor deze ziekte, door dat ze deze ziekte reeds hebben gehad voor hun zwangerschap.  Zij hebben dan antistoffen aangemaakt en zijn voor hun verdere leven tegen de ziekte beschermd.  Als je een kat hebt, is het niet nodig deze weg te doen. Laat je man de kattenbak de komende maanden maar reinigen, ga niet in de tuin werken zonder bescherming (handschoenen) en was goed je groenten. Stoom of kook ze liever. Eet alleen goed doorbakken vlees. Was steeds goed je handen, gebruik properen materialen in je keuken, was je handen na het aanraken van rauw vlees …

Veel gestelde vragen:

Mag ik blijven sporten tijdens mijn zwangerschap? Bewegen is gezond. Je moet wel opletten met contact sporten, vallen kan gevolgen hebben dus pas je sportstijl aan.

Mag ik mijn haar blijven kleuren? Dat is een moeilijke. Er zijn studies die bewijzen dat het schadelijk kan zijn. Dus je kan dit beter het even laten.

Mag ik botox laten inspuiten? Neen! Absoluut niet!

Mag ik in de sauna en bubbelbad. Ook hier liever niet. Sauna kan je doen als je niet te heet gaat. Een aangename temp. kan geen kwaad. Bubbelbad is dan weer afgeraden door de ontsmetting in het water. Deze kan schadelijk zijn en voor infecties zorgen.

Volgende week lekkere voeding tips tijdens je zwangerschap

Love mum Griet

 

 

Philosofy: Juweeltjes voor mama & baby

Verzorging voor baby's: NAÏF

0