mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Zieke baby's en kleine kinderen = ook de papa's dus ;-)

Zieke baby's en kleine kinderen’s Morgens nog speels en vrolijk. Een uurtje later zo ziek als een hondje. Kinderen kunnen heel plots ziek worden. Omdat ze zelf niet goed kunnen aangeven wat er met hen mis is, moet je als ouder bepaalde signalen herkennen die je ziek kind je aangeeft. Het is natuurlijk niet mogelijk dat je meteen weet wat je kind heeft. Je bent geen dokter. Een diagnose stellen, is moeilijk. Maar als mama wéét je, voel je, en herken je toch snel dat er iets met je ukje scheelt. Speel zelf nooit voor dokter en geef nooit zomaar medicatie. Neem steeds contact op met je kinderarts. Het is erg belangrijk dat je een goede vaste kinderarts hebt, die je kindje op den duur kent. Het wisselen van artsen is niet erg praktisch om snel een diagnose te kunnen stellen. Dus een gouden tip als je nog zwanger bent: zoek een goede kinderarts waar je steeds in het begin met vragen en dergelijke terecht kan. Baby's gedragen zich ook voor wat betreft ziekte veelal anders dan kinderen op een oudere leeftijd. Vaak weet je als ouder sneller dan een vreemde persoon dat er iets met je kindje scheelt. Veranderingen in gedrag, uiterlijk, handelingen. Een huilbui die anders klinkt. Oogjes die iets minder ondeugend staan. Snel niet metéén naar de arts. Angst is een slechte vijand. Maar wacht ook niet te lang. Jullie kennen elkaar nog niet zo goed, maar er bestaat wel zoiets als moederinstinct. Als je baby niet wil drinken, een onrustige of te rustige ademhaling heeft, piepgeluidjes maakt tijdens het ademen, andere huidskleur heeft, klagelijk huilt, suf is, meer dan 38° koorts heeft, dan moet je asap naar je kinderarts. Als je baby hoge koorts heeft en als romp en hoofd warm aanvoelen maar de benen of voeten koud dan kan het een teken van beginnende shock zijn. In al deze gevallen moet je onmiddellijk naar de kinderarts! Een kind onder de 2 jaar zou normaal gezien geen antibiotica toegediend mogen krijgen voor oa. een verkoudheid, keelontsteking enz. De darmflora van een kindje onder de 2 jaar is nog niet optimaal. Antibiotica doet al de goede bacteriën dood met al de gevolgen van dien. Er zijn manieren genoeg om een ziek kind te verzorgen, deze duren misschien wat langer maar zijn wel "gezonder" dan antibiotica. Alleen in extreme gevallen kan het soms niet anders. Kinderen die veel antibiotica hebben toegediend gekregen, hebben ook vaker slechte tanden en darmproblemen. Ik persoonlijk gebruik meestal homeopathische producten. En werk ook preventief om te voorkomen dat ze ziek worden. Hoe kan je het best je kleintje verzorgen? Veel slapen is goed. De meeste kleintjes slapen hun ziekte uit. Zorg ervoor dat ze voldoende water blijven drinken. Geef ze veel warmte en liefde. Dus knuffel ze extra goed. Als ze moeilijk kunnen ademen door verkoudheid, leg je best hun hoofdje wat hoger. Bij koorts steek je ze best soms eens in een lauw badje van 30°, alleen als ze echt hoge koorts hebben. Verfris hun kamertje goed als ze er niet in slapen. Veel geduld en liefde zijn het beste medicijn.

Enkele tips om in huis te hebben als je kleintje verkouden is:

* Voor hoest - longen en neus: Een 100% zuiver en natuurlijk product KALIP'TUS balsem.  Hetzelfde concept als Vicks

* Het is belangrijk het neusje vrij te houden.  Daarom spoel 2x per dag met PHYSIOMER

* Een plantaardige hoestsiroop.  Pas wel op met thijm want daar kunnen ze soms diarree van krijgen.

* Iets tegen de koorts.  Ik gebruik afwisselend Neurofen & Perdolan.

Wat geef je je kleintje best te eten als ze niet veel willen eten?  Vers gemaakte soep, niet uit blik of brik maar echt verse soep van groentjes.  Goed mixen en deze laten opdrinken.  Voor kinderen die erg verzwakt zijn is een ouderwetse bouillon van groenten & duif een echte kracht gever.  Dit eten de wielrenners ook als ze veel ijzer en vitaminen nodig hebben of ziek zijn.  Laat ze vooral voldoende water drinken.  Als ze veel slijmen hebben probeer je best yoghurt en andere melkproducten te vermijden.  Dat geeft nog meer slijmen.  Wat goed helpt tegen slijmen, verstopte neus en voor een betere nachtrust is dampen ... Warm water met eucalyptus en een handdoek over je hoofd.  Een oud huismiddeltje maar het water weekt alles los en is gezonder dan hoestsiroop.  Wel oppassen met het warme water en kinderen. Maar nogmaals, veel rusten en een goede verzorging is belangrijk. Wij gaan hier nog een beetje verder uitzieken ...

Love Mum Griet

 

image

 

Een gezonde dagelijkse vitamine boost voor de kleinste!

Blue Monday ... Not for me!

0