mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: De oren en hun ongemakjes

Bij kleine kinderen komen vaak oorstopjes voor. Mijn kleinste zoon heeft veel last van oorstopjes en oorontstekingen.  Dit zijn enkele middeltjes die bij hem helpen zonder zware medicatie toe te dienen.  Ik voorkom op deze manier veel pijn en leed.  Misschien kan ik jullie als jonge mama's hier een gouden tip door geven. Een oorprop of oorstop is een prop oorsmeer die zich opstapelt in de uitwendige gehoorgang.  Dit komt vaak doordat de gehoorgang te smal is, teveel oorsmeer produceert, veel onder water gaat met het hoofdje of je als mama met het oorstokje het oorsmeer dieper duwt.  Je kleintje kan dan gehoorvermindering krijgen, jeuk of oorpijn.  Soms kan er zich achter een prop een oorontsteking vormen zonder dat je dit opmerkt.  Medicatie geraakt dan niet tot de infectie.  Daarom kan je best preventief werken en dagelijks in je kleintje zijn/ haar oortjes 2 druppeltjes amandelolie te laten lopen zodat alles goed open blijft.  Ingeval van een oorprop, gaat deze dan week worden en los komen.  Het is natuurlijk en kan geen kwaad.

Kleintjes kunnen ook last van hun oortjes krijgen tijdens het vliegen.   Geeft je kleintje voor het opstijgen een flesje of iets te drinken of gewoon hun fopspeen.  Als baby's hun kaak gebruiken of gapen dan voorkomen ze de eventule pijn.  Doe dit voor het opstijgen en dalen want eenmaal ze pijn hebben kan je deze niet meer verhelpen.   Wat oudere kinderen kan je bv . laten drinken, kauwgom geven of iets om te knabbelen.  Laten geeuwen helpt ook vaak.  Dit kan je ook best doen bij het dalen.

oorpijn1

Oorpijn in het algemeen

Een oud huismiddeltje dat ik van mijn grootouders heb meegekregen is Teatree olie.  Dit  helpt bij oorpijn en is een zeer effectief middel.  Ook dit is weer een  natuurlijk middel dat je ook voor baby's en kinderen kan gebruiken.  Deze olie is ontstekingsremmend en bacteriedodend. Teatree olie doodt vele bacteriën.  De olie heeft een lichte verdovende, dus pijnstillende werking.

oorpijn

Middenoorontsteking is een veel voorkomende kwaal bij baby’s en kleuters. Hun buis van Eustachius is korter en ligt nog meer horizontaal. De buis van Eustachius is de smalle buis die het middenoor verbindt met het achterste van de keel.  Het is wel van groot belang om een zuivere en biologische Teatree olie te nemen en een druppel Teatree olie te mengen met 15 druppels warme olijfolie of amandelolie. Druppel 2-3 druppels van dit warme oliemengsel 3-4 dagelijks direct in het oor, eventueel even afdekken met een watje zodat de olie er niet meteen weer uitloopt.  Soms kunnen simpele behandelingen zo effectief zijn! Mocht de oorpijn niet overgaan contacteer dan je kinderarts.

Hoe herken je oorpijn of last van stopjes

Als je baby aan zijn oortjes trekt of zit te friemelen, er een onaangename geur uitkomt of bij een ontsteking krijgen ze oa. koorts.  Contacteer in ieder geval je kinderarts voor jezelf gaat experimenten.

Love mum Griet

 

 

Fashion: Leather pants

Copy The Look Jessica Biel

0