mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Misselijkheid tijdens je zwangerschap

Misselijk zijn tijdens je zwangerschap Elke zwangerschap is anders. Ook ik heb 2 totaal verschillende zwangerschappen meegemaakt. Bij mijn eerste zoon wist ik nog niet eens dat ik zwanger was. Ik had last van niets, alleen voelde ik mij super goed en krachtig. Nooit ongemakken ondervonden of pijn. Mijn 2de zwangerschap was een ander paar mouwen. Van dag 1 was ik misselijk, elke avond opnieuw tot mijn 5de maand. Na de 5de maand startten de andere kwaaltjes. Mijn baby was vrij zwaar en groot voor mijn lichaam en daardoor stampte hij regelmatig tegen plaatsten die niet echt aangenaam voelden. De bevallingen daartegen waren beiden een fluitje van een cent. Ik heb blijkbaar een lichaam om kinderen te baren. ;-)

Misselijkheid tijdens een zwangerschap is echt niet fijn. Deze kan zowel 's ochtends zijn, 's avonds of zelfs 's nachts. Als je 's morgens misselijk bent, begin de dag dan rustig.

TIP: Neem een stuk verse gember en giet er kokend water over. Drink dit ‘aftreksel' en je zal zien dat je misselijkheid snel over zal gaan. Eet iets licht. Probeer koffie aan de kant te laten. Neem geen medicatie tijdens je zwangerschap als dit niet nodig is. Je kan ook met natuurlijke hulpmiddeltjes werken. Als je ’s avonds en 's nachts misselijk bent, keep it simple voor het avondeten. Wat ik heb ontdekt tijdens mijn zwangerschap was dat ik misselijk was van de honger. Stopte ik met eten, dan werd ik misselijk. Dus ik at de hele dag door tegen de misselijkheid, kleine maaltijden. Vermijd vettig eten, sterke kruiding en sterke geuren. Na mijn 5de maand stopte dit allemaal. Gember was mijn redding.

Gouden Tip. Gember is ook super goed tegen verkoudheid en er zitten veel vitaminen in die je sterk houden tijdens een verkoudheid. Blijf voldoende water drinken als je veel moet braken zodat je voldoende vocht binnen krijgt. Braken tijdens je zwangerschap is niet schadelijk voor je kleintje. Een echte verklaring voor het braken is er niet. Mogelijks speelt het aanmaken van extra hormoon, en het feit dat je lichaam zich moet aanpassen, een rol. Ben je na 4 maanden nog steeds misselijk en moet je veel braken neem dan zeker contact op met je huisarts.

09dc1fa74068c03c2993878aca4f78b7

 

Foto: Pinterest

Love Mum Griet

 

Interior stylepage : Mint - old rose - gold

Fashion: Leather pants

0