mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Tanden poetsen bij baby's en jonge kinderen

Tandjes poetsenDe eerste tandjes van je baby komen meestal tussen de vijfde en de zesde maand door. Sommige zijn ook later. Maar ze komen wel hoor, geen paniek.  Het is dan ook aangeraden om al bij het eerste tandje beginnen met poetsen.  Het is voldoende om een keer per dag de tandjes van je baby te poetsen.  Doe dat het liefst ’s avonds voor het slapen gaan. Zo hebben de slechte beestjes minder kans.  Vanaf twee jaar poets je best twee keer per dag.

De tandjes van een baby poets je met een speciale tandpasta. In baby- en peutertandpasta zit fluoride. Dit maakt de tanden harder en sterker maar is eigenlijk helemaal niet echt gezond voor het lichaam! Ondanks allerlei uitspraken van de overheid en tandheelkundigen dat fluoride alleen maar goed is en we er zo’n stralend wit en gezond gebit van zouden krijgen, zijn er inmiddels honderden onderzoeken gedaan waarin fluoride in verband wordt gebracht met aangeboren afwijkingen, hersenbeschadiging, botstoornissen, mentale stoornissen en maagreflux. Verder brengt fluor het immuunsysteem in de war, versterkt het tumorgroei en onderdrukt de werking van de schildklier. Kortom: fluoride is dus een giftige stof voor het lichaam. In een tube tandpasta zit genoeg fluoride om een klein kind te doden (als het deze helemaal leeg zou eten). In de VS en in Zweden wordt dan ook terecht op de verpakking gewaarschuwd voor fluoride. Gek genoeg is dat nog niet het geval bij ons. Fluoride is een afvalproduct dat vrijkomt bij het produceren van fosfaat meststoffen en aluminium. Gelukkig bestaat er ook zoiets als natuurlijke tandpasta en kun je het zelfs zelf maken! Ga dus best voor fluor vrije tandpasta en poets liever je tanden een keer meer per dag.  Gebruik voor je kleintje een speciaal babytandenborstel. Deze zijn zachter en aangenaam voor het masseren van hun tandvlees. Baby’s openen hun mond meestal vanzelf als er iets in de buurt komt. In deze fase vinden ze het fijn om van alles in hun mond te stoppen en een tandenborstel vormt daar geen uitzondering op. Weigert jouw baby toch? Met deze tips lukt het vast wel:

* Maak er een spelletje van. * Geef je baby zelf ook een tandenborstel in de hand waarmee hij zelf kan proberen. * Er bestaan zelfs tandenpoets apps met liedjes. Stopt deze dan moet je kleintje ook stoppen. Deze vinden ze super leuk. * Laat zien hoe jij je eigen tanden poetst, of laat je kind jouw tanden poetsen. * Net als bij al de rest tijdens de opvoeding heeft  je kind veel aan regelmaat en een vaste routine.

tandenpoetsen2 tanden poetsen1

TIP: Kies dus voor een natuurlijke tandpasta voor je kleintje.  Let wel op, lees goed wat er in de tandpasta zit.   Natuurlijk' is ook geen garantie dat er geen andere chemische stoffen in zitten die potentieel gevaarlijk zijn. De belangrijkste stoffen om voor op te passen zijn: • Natriumlaurylsulfaat (NLS), een schuim-en reinigingsmiddel dat ook wordt toegepast in schoonmaakmiddelen voor garagevloeren, ontvettingsmiddelen voor motoren en wasmiddelen voor auto's. Bij contact met de huid wordt cle vetlaag aangetast, wat tot irritatie en beschadiging van de huid leidt. Vermijd NLS in tandpasta vooral bij bloedend tandvlees en wondjes in de mondt. En geef kinderen liever geen tandpasta met NLS. • Triclosan, een bacteriedodend middel dat soms wordt toegevoegd als tegenwicht tegen NLS7, maar de combinatie van deze twee veroorzaakt een nog sterkere irritatie. Triclosan wordt ook in verband gebracht met de toename van 'superbacteriën' die resistent zijn tegen antibiotica. • Propyleenglycol, dat de groei van bacteriën remt, is een bekend kankerverwekkend middel dat ook een giftige werking heeft op het zenuwstelsel. Het is een risicofactor voor sclerodermie, een autoimmuunstoornis die leidt tot een teveel aan collageen in de huid en andere organen''.• kiezelzuur, een schuurmiddel dat zich onder het tandvlees kan ophopen en tot kleine ontstekingen kan leiden

Enkele tandpasta's die je WEL kan gebruiken:

green_people-organic_children_toothpaste_organic_spearmint-50ml-3  4021457475353

400163809802126680

 

Love Mum Griet

Love Quotes

Special: LOVE EDITIE!

0