mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Top chef Roger Van Damme Love dessert!

Wat een eer!  Top chef Roger Van Damme maakt speciaal voor Valentijn een love dessertje klaar!  Dit is wel voor mums die een beetje (veel) kunnen bakken of voldoende lef hebben om het te proberen ;-)Durf je de uitdaging niet aan, reserveer dan zeker eens bij "het gebaar" in Antwerpen! Chef Roger van Damme zal jullie zeker in de zevende hemel brengen! Om vingers Vn af te likken. Wat heb je nodig en hoe maak je het!

AARDBEIENMOUSSE balletjes

9 g gelatinepoeder 50 g koud water 250 g verse aardbeien, gepureerd 120 g mascarpone 120 g poedersuiker 70 g yoghurtpoeder 1 limoen, het sap 30 g aardbeienlikeur 250 g room, lobbig geklopt

Meng het gelatinepoeder met 50 g koud water en laat 20 minuten we- ken. Meng de aardbeienpuree, de mascarpone, de poedersuiker, het yoghurtpoeder en het limoensap met een garde tot een gladde massa. Verwarm de aardbeienlikeur en voeg de gelatinemassa toe. Voeg er 1⁄4 van de aardbeienmassa aan toe en meng tot een gladde massa. Her- haal nog een keer. Spatel er daarna de resterende helft onder en, tot slot, de opgeklopte room in 1 keer. Vul een spuitzak met de mousse en spuit een laag (1 cm) op het bord. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

WITTE TUILLE hartjes in koekjesdeeg

70 g eiwitten 80 g bloem 60 g poedersuiker 1 tl poederkleurstof, wit 40 g suiker 10 g room 20 g boter, gesmolten, lauw

Meng het eiwit, de bloem, de poedersuiker, de kleurstof, de suiker en de room tot een gladde massa in een keukenrobot met een vlinder. Voeg langzaam de lauwe, gesmolten boter toe. Laat een paar uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Strijk de massa met een getande kam uit op een bakmatje (3 mm) en bak 7 minuten op 150 °C. Neem de warme tuilles uit de oven, draai elke tuille volledig rond de cilinder. Laat de tuille afkoelen op de cilinder en herhaal dit proces met de overige tuilles. Bewaar de tuilles in een afgesloten doos.

IMG_1220

IMG_1229

IMG_1221

IMG_1232

Love mum Griet

Love juwelen!

Love page!

0