mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Peppe's love ravioli

Mijn favoriete Italiaanse Top chef Peppe Giacomazza maakt speciaal voor Mum of the world een Love receptje klaar.  Een gemakkelijk receptje dat iedereen thuis kan maken, speciaal voor Valentijn.  Een gerechtje dat zowel zwangere mama's kunnen eten als papa's die een "love boost" kunnen gebruiken ;-) Want de ingrediënten die worden gebruikt zijn goed voor de mannelijke potentie. :-) IMG_1124

Wat heb je nodig voor de deeg te maken:

200gr Rimacinatabloem - 2 eieren - 1 scheut olijfolie

Wat heb je nodig voor de vulling:

Ricotta - rode biet

Wat heb je nodig voor de bereiding:

Passievruchtencoulis (vers) - parmezaanse kaas - kokend water met zout - knolselder voor de afwerking - deegrol -  hartenvormpje

Stap 1:

Maak het deeg: Strooi de bloem uit over je werkblad en maak een vulkaantje. Stort het ei in de krater. Roer het ei met een vork door de bloem. Meerdere eieren voeg je geleidelijk toe. Blijf de hele tijd mengen.

Voeg een scheutje olijfolie toe voor de smaak en een betere mengbaarheid. Meng tot je een egaal deeg krijgt. Kneed het deeg tot een bal. Doe dit zorgvuldig. Hoe beter je kneedt, hoe beter je de deegbal kunt uitrollen tot pastavellen.

Laat rijzen: Strooi wat bloem over het deeg (tegen het kleven) en dek af met een vochtige handdoek. Laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur voor je aan de tagliatelle, ravioli of spaghetti begint.

Stap 2:

Rol de deeg uit en maak hoopjes met de vulling ricotta kaas en rode biet.  Vouw de deeg toe en druk met hartenvormpje de ravioli uit.  Duw goed samen aan de rand zodat deze goed toe zit.

IMG_1126

IMG_1138

Stap 3:

Kook de hartjes tot ze boven komen drijven. (4 per persoon)  Laat deze uitlekken en leg op een bord

Stap 4:

Verwarm de coulis van passievrucht en giet deze over de hartvormige ravioli.  Werk af met parmezaanse kaas en de gebakken knolselder schilfers als decoratie.

IMG_1186

IMG_1193

IMG_1199

Enjoy!  Love mum Griet

Voor meer lekkere gerechtjes van PEPPE neem zeker een kijkje op NJAMtv of reserveer eens een lekker etentje in LA BOTTE in Genk.  Slapen kan je in het Carbon Hotel waar tevens ook een heerlijke spa is.

 

 

Happy Valentine!!!

Love juwelen!

0