mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: ADHD

ADHD   Zijn ze een beetje te actief of lopen ze niet meteen  in het gareel of hebben ze een concentratie probleem dan schrijven dokters meteen medicatie voor zoals relatine.  Maar is dit goed?  Wat is ADHD precies en hoe komt dit?  Ik vroeg aan Mental Coach Angela B. meer uitleg.  Ik stond toch versteld van haar antwoorden. 24566d91326c9093d6ba6d9e4f750fbd Wat is ADHD en bestaat ADHD  De afkorting staat voor: Attention Deficit Hyperactivity Disorder' vertaald naar Aandachts tekort stoornis met Hyperactiviteit. ADHD bestaat, omdat de afzonderlijke symptomen menselijke gedragsuitingen zijn waarvan kinderen en (jong)volwassen regelmatig in verstorende mate van zichzelf en hun omgeving last kunnen hebben. Kinderen met ADHD zijn creatief, heldervoelend, voelen als ouders het te druk hebben.

Wat kan een reden zijn van ADHD Onverwerkte emoties door bv. zich niet begrepen voelen. Een gezinssituatie dat verandert is door bv. een scheiding of een broertje of zusje wat erbij komt. Waardoor het kind minder aandacht krijgt. Vaak zijn het de ouders die niet bewust bezig zijn met het opvoeden van hun kinderen. Door bijvoorbeeld geen gezonde voeding mee te geven naar school. Geen aandacht heeft voor het kind.

Welke gedragsuitingen kunnen er zijn bij ADHD Een gedragsuiting wordt steeds gevormd door een aantal elementen: concentratie probleem, hyperactief, emotioneel, impulsen van binnenuit en buitenaf, angst, verdriet, machteloosheid, boosheid..

Of het nu het kind is die last heeft van de symptomen, of juist de ouder of omgeving die het vervelend vindt voor het kind, met de beste bedoelingen om het meest optimale uit het leven voor het kind te halen. Of de leerkracht die het goedbedoelde advies geeft aan de ouders om toch aan medicatie te denken, terwijl het de leerkracht zelf is die het zielig vindt voor het kind dat deze soms verdrietig de klas binnenkomt na een conflict met een klasgenootje op het schoolplein.

Is voeding de oorzaak Het is wetenschappelijk aangetoond dat voeding een oorzaak van ADHD kan zijn, dus moge duidelijk zijn dat de relatie tussen voeding en gedrag geen onzin is.

Wat kan helpen bij ADHD Massage + voedingsadviezen + Coaching

- Massage: Massagetherapie zou helpen bij ADHD. Massage geeft ontspanning met nawerking van aantal dagen tot weken. Regelmatig toepassen geeft een positief effect. Iedere persoon met ADHD is anders en heeft andere behoefte en voorkeur voor bepaalde massages.

- Voedingsadviezen: Weglaten van prikkelende voeding. 'Frisdrank, zoetigheden' Glutenvrij, suikervrij en zoveel mogelijk zuivelvrij eten. Zoveel mogelijk biologisch geteelde producten. Vooral seizoen groenten.

- Coaching: Wat kan coaching doen? Er wordt gekeken naar de gezinssituatie, het onderwijssysteem. "Hoe gaat de persoon om met stress en emoties? Is er spraken van driftbuien, angststoornissen, depressie, onverwerkte teleurstellingen en verdriet?"

Medicatie kan onderdeel uitmaken en is in veel gevallen een handig hulpmiddel dat tijdelijk ingezet kan worden. Uiteraard geen opium-achtige middelen maar alternatieven middelen.

Kleine tips: WiFi s'nachts uitzetten! Geeft stralingen waar het kind gevoelig voor is. Zoveel mogelijk bewegen.

bf437ea135d9dc952c14edd87fb6f970

Voor meer info en vragen kan je terecht bij haar.

Love Mum Griet

Een plekje voor jezelf en je baby

Love snacks

0