mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Eczeem bij baby's

Baby's die plots eczeem krijgen is best eng.  De oorzaak van eczeem is een allergische aanleg en zijn dus niet te genezen.  Je kan de symptomen door de juiste behandeling onder controle houden.  Maar van waar komen deze symptomen voort?  Het kan zijn door voeding, huisdieren, wasverzachter, stof enz.  Mijn zoontje heeft hier regelmatig last van.  Ik heb 1 grote fout gemaakt toen hij nog een pasgeboren baby was en dat was dat ik hem dagelijks een badje gaf omdat hij daar zo rustig van werd.  Dat is natuurlijk niet goed!  Je wast een belangrijke beschermlaag weg die je baby'tje zijn huidje beschermd.  Eczeem is erfelijk.  Het kan zelfs een generatie overslaan, maar het is wel degelijk erfelijk.  Eczeem wordt getriggerd door iets waardoor het uitbreekt.  Het wil niet zeggen dat als je kleintje nu eczeem heeft dat dit voor de rest van zijn/haar leven is.  Wat wel is is dat het kan verdwijnen en later tijdens stress of andere situaties terug komt. Er bestaan verschillende soorten eczeem.  Atopisch eczeem  - Allergisch contacteczeem - Dyshidrotisch eczeem - Seborrhoïsch eczeem - Erytrodermie

attachment

Verzorg bij eczeem je huid met een hydraterende zalf of crème. Gebruik bij voorkeur hypo-allergene, niet-geparfumeerde producten.  Een droge huid is vatbaarder voor eczeem. Het is daarom belangrijk om je baby's huidje goed te verzorgen en uitdroging te voorkomen.  Die is de crème die ik gebruik bij mijn jongste zoon.

31hl1DlaedL

 

Baad of douch niet te lang en niet meer dan driemaal per week. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, want dit droogt de huid uit. Vervang zeep door bad- of doucheolie. Zepen kunnen de beschermende huidlaag beschadigen waardoor de huid droger wordt en gevoeliger voor eczeem. Als je baby'tje uit badje komt dep je de huid in de plaats van ze droog te wrijven.

Tips als je kleintje eczeem heeft. Dit kan je best te vermijden:

* Wollen kleding * Contact met huisdieren * Hou de omgevingslucht vochtig en de slaapkamer koel * Pas voeding aan. Vermijd voedingsmiddelen als bv. koemelk en  noten * Gebruik geen tapijt als vloerbedekking, tenzij je tapijt van een goede kwaliteit is en je ze dagelijks met een * Reduceer stress * Nagels kort houden tegen het krabben

Zout water werkt goed voor kinderen met eczeem.

VERMIJD DE ZON zoveel mogelijk.

 Natuurlijke behandelingen tegen eczeem

Kokosolie

De eczeem-plekken lekker inwrijven met pure kokosolie en je zult zien dat er binnen 24 uur een verbetering optreedt.

Zout/Magnesium-bad.

Verzachtende balsem van viooltjes en kamille.

Vóór elk badje 10 minuten een handje vol zemelen (in een kousje) in het badwater te hangen.

Ga zeker eens langs bij een dermatoloog ipv een huisarts.  Probeer cortisonen  crèmes te vermijden.  Soms kan het niet anders maar gebruik deze zeker niet langer dan 4 en alleen als de arts dit voorschrijft.  Probeer eerst alternatieve manieren die ook kunnen werken.

Love Mum Griet

 

 

 

 

 

Interview: Super Mum Annemie Ramaekers prachtig zwanger

Copy the look Super mum Heidi Klum

0