mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Interview: Super Mum Annemie Ramaekers prachtig zwanger

  Vandaag nemen we super mum - presentatrice en  journalist Annemie Ramaekers onder de loep ;-)  Ze is zwanger van haar 3de kindje.  Het is nog steeds een groot geheim wat het gaat worden.  1 ding staat wel vast!  Dat Annemie er stralend uitziet is een feit!  Prachtig zwanger!

Annemie Ramaekers: Leeftijd: 41 Beroep: journalist, presentatrice TVL Getrouwd met: Filip Hermans Kids: Daan (11), Stan (9) Goesting: rood vlees, maar mag ik niet eten ;-( Trekjes: Ik heb geen gekke trekjes. Gelukkig maar, want ik word al dik genoeg :-)

image

1. Serieuze nakomer, bewust?

Ja, inderdaad. We hadden drie jaar geleden al eens het plan om ervoor te gaan, maar hebben dan tòch weer besloten om er niét voor te gaan. Redenen: de onthaalmoeder was gestopt, de oudste kinderen waren toch al fijn zelfstandig, de combinatie met het werk. Als je je brein laat spreken, dan krabbel je al eens terug. Maar de wens om voor een derde te gaan was toch nooit helemaal weg. Toen onze jongste Stan (9) in de zomer dan voor de duizendste keer afkwam dat hij toch graag een broertje erbij had (want zusje willen ze niet), hebben Filip en ik er wéér eens onze hersenen over gepijnigd. Het was nu of nooit, want ik ben 41 jaar. En dit keer heeft het hart het gewonnen van de hersenen. Bewust zo lang gewacht? Neen dus. Vijf jaar geleden was er geen sprake van een derde. Maar het gevoel stak weer de kop op. Mijn taak als moeder was niet volbracht. En kinderen zijn nu eenmaal het allerschoonst wat er is. 2. Je bent wat ouder, beleef je deze zwangerschap bewuster?  

Ik ben 41 jaar. Iets rustiger dan 10 jaar geleden, bij mijn 2e zwangerschap. Toen moest alles in mijn leven nog gebeuren, werkte ik fulltime (in Brussel bij HLN), en stond het meeste in het teken van mijn job. Sinds eind 2011 staat mijn gezin voorop, werk ik nog maar halftijds (wel nog onregelmatige dagen, maar dat is zo in de media) en heb ik niet meer zo de nood om mij te ‘moeten bewijzen’. Wat niet betekent dat mijn ambitie er niet meer is. Integendeel. Ik smijt me nog volledig in mijn werk voor TVL en HBvL. Ik beleef deze zwangerschap dus iets bewuster ja. Maar ik hoop vooral om straks, als de baby er is, bewuster van dat ukje te genieten. Meer knuffelen, meer bij me houden, minder naar de onthaalmoeder brengen, etc… Ik tel af naar einde mei! 3. Wat is jouw geheim om er zo stralend uit te zien? 

Mijn geheim? Euh, lang leve make-up! En lang leve mijn kledingsponsor Fashion Point in Maasmechelen. Ik zie er ’s ochtends allesbehalve stralend uit, geloof me. Maar een goede concealer en wat blush doet wonderen :-). Ik neem ook vitaminen, omdat ik toch best vermoeid ben. Heeft dat te maken met mijn leeftijd? Met het feit dat hier thuis ook twee zonen van 9 en 11 rondlopen, die van school gehaald moeten, graag lekker warm eten, naar hun hobby gebracht moeten worden, etc??? Ach, nog even, en dan krijg ik iets leuks in de plaats. 4. Let je extra op op wat je eet?

Hoe je leeft  Op mijn eten letten? Niet meer of minder dan vroeger. Het is te zeggen: omdat ik niet immuun ben voor Toxoplasmose mag ik geen rood vlees, préparé, oesters, sushi, rauwe producten in het algemeen eten. Dat valt me zwaar, want ik ben een echte carnivoor die makkelijk een lap van 400 gram filet pur naar binnen speelt. Bon, dat mag dus even niet. Verder leef en eet ik altijd al redelijk gezond. Niet té veel brood, veel magere yoghurtproducten, vers fruit, veel verse groeten. Mijn grootste zonde: blijft toch cola zero drinken. Ik zou wat meer water moeten drinken, maar dat lukt niet zo goed. Ik drink nu ook geen alcohol, of het is 1 glaasje om de 14 dagen of per maand. Dat valt mee. Ik kan me ook amuseren zonder alcohol. 5. Hoe gaan je oudste zonen om met het feit ze nog een bro of sis bij krijgen?

Daan (11) en STan (9) tellen mee af. Hun eerste reactie toen ze hoorden dat er eentje bij kwam. Daan: 'je denkt toch niet dat ik pampers ga verversen'. Stan: 'zolang het maar geen meisje is. Meisjes zagen en zeuren.’ Voor de rest wordt hun geduld serieus op de proef gesteld. Ze hebben altijd graag gespeeld met kleine ukjes. Op familiefeestjes trekken ze steevast naar de kleine kindjes, dus qua ‘hulp in huis’ komt dat wel goed, hoop ik. 6. Ga je deze kleine baby hetzelfde opvoeden als de eerste 2 of ga je een andere weg proberen.

ik ga even streng zijn. Wat betekent dat ik sta op beleefdheid, juist gedrag aan tafel, met twee woorden spreken, niet te ruw zijn, etc… Onze kinderen mogen en krijgen alles, zoals alle kinderen tegenwoordig. Ze hebben maar 1 verplichting: hun best doen op school. Daar zal ik op blijven hameren. Wat ik met die kleine wél veel meer ga doen, is knuffelen, ronddragen, verwennen. Zeker die eerste maanden. Ze zijn zo snel groot!!

image 7. Zwangerschapskledij of gewone fashion? En waarom?

Liefst zo weinig mogelijk zwangerschapskleding voor mij. Ik ben nu bijna 27 weken ver, over de 6 maanden, en het enige wat ik heb gekocht zijn twee leggings. Geen dure stuks, maar gewoon bij H&M. Omdat het toch maar voor een paar maanden is. Voor de rest combineer ik het met gewone fashion, want de mode is toch oversized, haha! Voor mijn job bij TVL, Hallo of presentaties kan ik gelukkig ook terecht bij Fashion Point. Daar zoek ik naar desigerdresses. En dat lukt aardig. Gewoon 1 maatje meer. Want dat buikje begint nu toch serieus te groeien. Ik hoop dat ik dit tot aan het bittere eind kan volhouden. Want ik vind de zwangerschapscollecties toch niet bepaald sexy of trendy. Jammer. Zouden ze véél meer werk van moeten maken. Grietje, niks voor jou om zo’n lijn op de markt te brengen? 8. Fashiontip.

Check je kleerkast eens héél goed. Je gaat wellicht héél veel stuks vinden die je gewoon kan doordragen. Een skinny jeans is niet aan te raden tot aan het einde. Slecht voor spataders. Geen comfortabel gevoel onder je buik. Met een paar zwangerschapsleggings kom je al ver. Koop verder stuks die je ook nà je zwangerschap nog kan dragen. Geen geld weggegooid. 10. Lievelingsmerk

Philipp Plein, Pinko, jurkjes van Just Cavalli, Roberto Cavalli, Emilio Pucci (zolang het maar wat meegeeft). En een comfortabele legging.

annemie1

annemie2

Thanks Annemie en we zijn zeer benieuwd wat het gaat worden ;-)

 

News Flash: Girls Fashion

Eczeem bij baby's

0