mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Food & Drinks Bionina Coconut Water

De zomer komt eraan en er verschijnen plots weer heerlijke gezonde drankjes op de markt.  Dit is er zo eentje van  "Bionina Coconut Water"! Schermafbeelding2015-03-05om14.06.03.141947

Het zou het puurste kokoswater moeten zijn fijntjes & natuurlijk gezoet komt het drinkklaar uit jonge kokosnoten van zes maanden oud. Ondanks zijn jonge leeftijd zorgt deze kokosnoot voor een uiterst energiek en fris vruchtensap dat tevens een ware gezondheidsgoeroe is. Bionina Coconut Water is het heerlijke sap uit de alom bekende kokosvrucht die heeft kunnen groeien in haar zuiverste vorm, zonder meststoffen of pesticiden. Dus het is een  organic drankje! Dit drankje komt niet uit de bruine kokosnoot die men ziet in de winkel, maar dankt haar jeugdigheid aan de groene jonkies van amper zes maanden oud. Op die leeftijd bevatten de noten namelijk het meeste kokoswater, maar liefst 400 ml. Ook zitten ze op dat moment boordevol vitamines, zuren en minerale zouten zoals kalium en magnesium die belangrijk zijn voor ons organisme. Het lekkere sap die uit de groene kokosnoot komt, is puur, natuurlijk gezoet en dus onmiddellijk drinkklaar. Het heerlijke drankje is zo puur en zuiver als water, waardoor allergieën zo goed als uitgesloten zijn. Naast de zuiverheid deelt Bionina Coco ook het lage aantal calorieën met water: met zijn 19kcal per 100 ml telt het kokoswater slechts enkele calorieën meer.  Dus ook een ideaal drankje tijdens je zwangerschap of na je zwangerschap om die extra kilootjes sneller kwijt te geraken door veel water te drinken.  Geef je borstvoeding? Dan drinkt je baby'tje lekker mee van dit tropische drankje.  Geeft je kids ipv frisdrank eens een slok Coconut water, misschien houden ze hier wel van en geef je ze op deze manier een gezond alternatief.  Ook om bv. lekkere & gezonde waterijsjes te maken! Laat de lente maar komen ...

Wist je dat …

… kokosmelk en kokoswater beduidend wat van elkaar verschillen? Kokosmelk (ook santen genoemd) is niet het vloeibare gedeelte dat je verwacht te vinden in een volle kokosnoot, maar is het resultaat van een mengeling van geraspte kokos en water dat vervolgens uitgeperst wordt. Er bestaat zowel een vloeibare als een geharde vorm van. Kokoswater is het water dat zich binnenin de kokosnoot bevindt, een pure doorzichtige vloeistof die geen lactose en melkeiwitten bevat. De smaak is verfrissend waardoor het drankje een uitstekende dorstlesser is na een inspannende activiteit. Perfect ook om terug op krachten te komen, want ondanks het lage vetgehalte boet het niet in aan de nodige voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft.

… kokoswater heel wat minder calorieën bevat dan kokosmelk? Kokoswater telt er 19, terwijl kokosmelk er 197 bevat, wel tien keer zoveel. In aantal calorieën verslaat kokoswater daarmee elk ander vruchtensap. Sinaasappelsap telt er bijvoorbeeld 48 per 100 ml.

Je kan deze heerlijke en gezonde snack verkrijgen bij oa. bio-winkels en de betere biosupermarkten.

Veel water drinken is gezond en een leuke gezonde afwisseling met smaakje makt het nog gemakkelijker.  Ook mijn kinderen zijn gek op dit heerlijke gezonde drankje.

Schermafbeelding2015-03-05om14.04.16.141630

 

Love Mum Griet

 

 

Gezondheid: Overgewicht bij kinderen

Styling tip! Perfecte zomerbenen!!

0