mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Overgewicht bij kinderen

Wekelijks stel ik enkele vragen aan Life Coach Angela Bitonti.  Zelf mama van een zoontje (2)  en plus mama, weet ze als geen ander hoe kinderen hun leven in elkaar zit.  We merken meer en meer dat overgewicht bij jongeren een stijgend probleem is in onze "snelle" maatschappij.  Daarom check ik even met haar wat je hier aan kan doen als je kind met dit probleem kampt.  Onze voeding zit vol met hormonen en de jongeren bewegen minder.  Hoe kunnen wij onze kinderen op het juiste pad houden en er voor zorgen dat ze toch gezond blijven. 2db4122181a3ff7df5e27b3fb9a620e2

1. Angela, overgewicht bij kinderen het komt meer en meer voor.

Steeds meer kinderen zijn te dik. Ze eten anders dan vroeger en bewegen minder. Voor veel kinderen is voedsel een genotmiddel geworden.

2. Hoe groot is het probleem?

Op dit moment is 1 op de 8 kinderen te dik. Dat is ruim twee keer zoveel als vijf jaar geleden. De toename van dikke kinderen is vooral zichtbaar bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Het is een misvatting dat dikke kinderen dik zijn geworden door te veel eten. De energie-inname is de laatste jaren helemaal niet toegenomen. Sterker nog: energie-inname is zelfs iets gedaald.

3. Maar wat doen we eraan?

Allereerst is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Als je wilt dat je kind de regels serieus neemt, dan zul je dat zelf ook moeten doen. Houd je consequent aan de regels.Een beter eetpatroon begint met de boodschappen. Als je minder dikmakers in huis hebt, zal je kind er ook minder van eten. Het is daarbij belangrijk dat het eten lekker en gevarieerd blijft.Heel het gezin gaat anders eten, niet alleen het kind met overgewicht. Als één kind een uitzondering zou zijn binnen het gezin, maak je het vrijwel onmogelijk om een nieuw eetpatroon vol te houden. Je kind met overgewicht voelt zich door iedereen gesteund.

Enkele tips:

* kies voor gezonde tussendoortjes (zoals appels en wortels) * beperk de hoeveelheid suikerrijke dranken; * gebruik lekkers niet om uw kind te verwennen; stel snoepregels in (een maximaal aantal snoep-momenten per dag) * Hoe kan ik mijn kind meer laten bewegen? Neem de tijd voor alledaagse beweging. Boodschapje doen of      kinderen ophalen? Ga met de fiets of te voet. Natuurlijk laat je je kind zoveel mogelijk zelf lopen of fietsen. Geef het goede voorbeeld, wees geduldig en moedig aan met positieve feedback.Probeer je kind te stimuleren. Kijk waar je kind mee bezig is, doe mee. Bedenk welke vormen van sport en spel bij de interesses van je kind passen.

4. Is structuur belangrijk?

Houd vast aan de dagindeling.  Een vaste structuur voorkomt een hoop discussie. Wijk er dus niet vanaf, ook niet op een positieve manier – want daarmee creëer je onduidelijkheid voor alle dagen die volgen. Houd vast aan je eetpatroon, maar dring nooit voeding op aan je kind – zeker geen onnodig voedsel zoals tussendoortjes. Lust je kind geen slagroom? Houden zo! En zoek zelf geen extra eetmomenten op.

5.  Hoe kan je dit volhouden buiten je muren?

Maak afspraken met school, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en andere plaatsen waar je kind regelmatig verblijft. Zeg duidelijk wat je kind wel mag eten en wat het niet mag eten. Wees concreet: niet ‘ongeveer’, maar ‘precies’. Houd goed in de gaten wat je kind eet. Het gewicht van je kind hoef je daarentegen niet in de gaten te houden. Laat het wegen over aan de begeleider. Zo voorkom je dat het cijfertje op de weegschaal een obsessie wordt.

6. Wat is de bedoeling en het doel naar de toekomst? Je kind eet voldoende en de kilo’s zie je niet verdwijnen: dat is precies de bedoeling. Het doel van een gezond eetpatroon is namelijk om het huidige gewicht vast te houden. Je kind groeit dan vanzelf uit de gevarenzone. De lengte van je kind neemt toe, terwijl het gewicht gelijk blijft. Hierdoor verbetert de Body Mass Index (BMI).

Er zijn uiteraard ook uitzonderingen: Bij gelegenheden als verjaardagsfeestjes kun je van het vaste patroon afwijken. Maak wel duidelijk dat het om een uitzondering gaat. In de dagen na een uitzondering kun je wat discussie verwachten. Houd gewoon vast aan het normale patroon en je kind leert dat een uitzondering blijft wat het is: een uitzondering.

Voor meer info kan je terecht bij Life Coach Angela Bitonti Angela@bitonti.be

Copy The Look: Super mum Claudia Schiffer

Food & Drinks Bionina Coconut Water

0