mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Grote schoonmaak: Operatie kinderkamer

Naar goede gewoonte als de lente van start gaat begin ik aan de grote schoonmaak.  Kasten worden grondig aangepakt en uitgemest, kleren worden gesorteerd welke die weg mogen en blijven en alles krijgt een extra schrobbeurt.  Ook de kinderkamers krijgen extra veel aandacht.  Al de rommel vliegt eruit en de rest krijgt een nieuwe "vaste" plaats.  Maar hoe begin je eraan?!  Zorg eerst dat je een plan hebt.  Kleine baby's, kleuters en peuters kunnen je niet helpen. Dus je staat er hier alleen voor.  (zoals gewoonlijk) ;-) Start met het sorteren van het speelgoed.  Haal een paar dozen in huis en plak er een papier op.  Blijven - stuk - weg.  Maak plaats voor nieuwe dingen die je kind weer een nieuwe boost geven.   Speelgoed waar ze niet meer mee spelen geef je bv. weg aan een weeshuis, moeder voor moeders of andere vzw's die kansarme kinderen helpen. Speelgoed dat stuk is vliegt eruit. Ga opzoek naar mooie tijdloze opbergkasten, banken of zakken.  Tegenwoordig zijn er zoveel leuke dingen te vinden voor op een kinderkamer.  Schrijf goed op wat er in wat moet zodat het duidelijk is voor de kinderen. Zo kunnen ze zelf een beetje mee helpen aan orde in hun kamer.   Ik ben persoonlijk meer voor de zachte tinten en liefst niet te druk.  Een kamer moet rust uitstralen.  Een speelkamer mag een kleurtje hebben en een leuk extraatjes. Geef alles een eigen plek.  Sokken bij sokken, body's bij body's enz. meer heb je niet nodig om je slaapkamer op orde te krijgen.  Hoe sorteer je de kleerkast van je kinderen?  Haal alles uit de kasten.  Bekijk al de spullen met een kritisch oog en wees eerlijk met jezelf.  Maak stapeltjes.  Kleding die ze al meer dan een seizoen niet hebt gedragen, gaan ze niet meer dragen ;-)  Leg deze op het hoopje dat weg mag.  Kleding dat volledig is afgedragen daar neem je gewoon afscheid van.  Kleding dat te klein is geworden en er nog goed uit ziet kan je naar een 2de handswinkel brengen.  Dan verdien je er nog iets aan.  Ben je door de selectie heen dan is het tijd op je kast opnieuw te organiseren.  Zo krijg je meteen een overzicht welke stuks je nog moet bijkopen voor je kids of jezelf.  Koop een nieuwe bedovertrek en een paar leuke nieuwe  interieur spulletjes of bv een leuke muursticker of slingers en je hebt meteen een nieuwe frisse look.  Ik heb een paar toffe trendy opbergkasten - zakken en kapstokjes gevonden die al een groot verschil kunnen maken en helpen alles op orde te houden.  Zo blijft alles weer een tijdje spic en span!  

20150317-5

20150318

Love Mum Griet

DIY Paastak versieren en eieren schilderen

Celeb Mums: Topmodel Hannelore Knuts & baby boy bezoeken Belgiƫ

0