mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


DIY Paastak versieren en eieren schilderen

Pasen is niet alleen een Christelijk feest maar geeft ook aan dat de lente van start is gegaan. Frisse kleurtjes, eieren, kleine kuikentje, konijntjes en schaapjes.  Het hoort er allemaal bij.  De Paastak is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze huiskamer.  Het is een mooie en leuke versiering om in huis te zetten.  Ook voor de kids is het leuk.  Je kan de kinderen hun eigen Paastak laten versieren.  Een Paastak kan je op verschillende manieren pimpen.  Met bv zelfgeschilderde eieren, veertjes, vogelnestjes, bloemen paasballen ipv Kerstballen :-) zolang het mar fris en fleurig is.  Haal gewoon een paar Paastakken in huis. (Een krulhazelaar)   Zet deze in een vaas met water, dan schieten ze nog wortel en kan je ze gewoon nadien in je tuin planten of op je terras in een pot zetten. DIY pasen3 DIY pasen1  DIY pasen2 Kies een paar leuke eieren, bloemen of andere paasdecoratie en hang alles mooi in de takken.  Kuikentjes kan je met een ijzerdraadje bevestigen net als de bloemen.  Wil je zelf met je kinderen aan de slag met eieren?  Neem dan een paar verse eieren, prik boven en onderaan een gaatje.  Niet te groot maar ook niet te klein. Keuter een beetje ;-) Houd het ei boven een potje en blaas door 1 van de gaatjes de inhoud eruit.  Doe dit voorzichtig.  Je hebt wel blaaskracht nodig.  De inhoud kan je bijhouden om er nadien een omelet van te maken.

DIY pasen8   DIY pasen7

Van al dat geknutsel krijg je natuurlijk honger.  Was het lege ei voorzichtig af.  Laat het drogen en trek er voorzichtig een lintje door.  Zorg ervoor dat alles goed is afgeplakt met oude kranten waar je kinderen gaan verven.  Trek je kinderen een verfschort aan.  Heb je die niet, dan maak je er snel zelf één.  Wat heb je nodig: Vuilniszak -  knip een halve cirkel uit aan de onderkant van de zak - Trek die nu over het hoofd en snij 2 armgaten uit.  Voila, verfschort in 1-2-3. DIY pasen6 DIYpasen9 DIY pasen12

Neem plakkaatverf, geen waterverf want dat pakt niet goed op de eieren.  Zet de eieren vast in een eierdopje zodat de kinderen het ei niet moeten vasthouden.  Laat hun fantasie maar volledig de vrije loop.  Hoe meer kleur hoe liever. Toon misschien eerst een paar voorbeelden zodat ze een idee hebben. Plezier verzekerd!  Henri- Constant en zijn vriend Gabriël hebben zich super geamuseerd en mama ook ;-)  Het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. Je Paastafel kan je afwerken met een mooie bos tulpen of een mix van mooie tinten.

DIYpasen10 DIYpasen5

Love Mum Griet

Summer collectie: H&M Boys Vs Girls

Grote schoonmaak: Operatie kinderkamer

0