mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Angsten

Tegenwoordig verwachten we veel van onze kinderen en vergeten we soms dat de grote wereld voor angsten kan zorgen.  Angsten waar wij als volwassenen al lang niet meer bij stilstaan.  Games, tekenfilms, shows, crèche, school ... Al deze factoren kunnen plots voor angst zorgen.  Iets dat ze hebben meegemaakt en bewust of onbewust met zich meedragen.  Kinderen zijn soms gesloten of weten niet of zo dit moeten vertellen.  maar het heeft soms wel effect op een kind zijn leven.  Maar wat zijn angsten precies en wat voor angsten bestaan er?  Ik had een gesprekje met Life Coach Angela. 1. Wat zijn angsten precies? Angst is een emotie en is gezond, het heeft ook een stimulerende rol. Normale angst heeft een nuttige alarmfunctie bij kinderen en volwassenen. Het zorgt ervoor dat je in veiligheid blijft en dat je geen gevaarlijke dingen doet. Angst is dus helemaal geen probleem, maar dat wordt het wel als het zo groot wordt, dat de angst ervoor zorgt dat je eigenlijk helemaal niks meer kunt doen. Als het je dus niet meer stimuleert, maar juist verlamt. 2. Bestaan er verschillende soorten angsten? Sommige kinderen zijn haast nergens bang voor, andere voor zowat alles. Het ene kind is erg bang voor het donker, het andere voor dieren. Datgene waarvoor we bang zijn en de manier waarop we met onze angsten omgaan, veranderen voortdurend. Hoe meer het kind de wereld ziet, beleeft, en toch nog niet helemaal begrijpt, des te meer dingen er bijkomen waar het bang voor kan worden. Bij een jong kind hangen de angsten samen met zijn verstandelijke ontwikkeling. Angsten hangen ook samen met ervaringen. Wanneer je bijvoorbeeld ooit werd gebeten door een hond, kan je angst krijgen voor honden. Angsten kunnen opkomen, verdwijnen en na een tijdje terugkeren. Zo kan je kind van 2 jaar bang zijn voor het donker, een beetje later niet meer, en dan rond de leeftijd van 4 jaar opnieuw. Sommige angsten komen ook in een andere vorm terug. Wel heeft elk kind specifieke angsten en gaat het op een eigen manier om met angsten. 3. Hoe ga je ermee om als ouder? Praat erover met je kind.  Door naar het verhaal van je kind te luisteren, krijg je als ouder een beter zicht op de angst van je kind. Waarom is je kind bang? Wat voelt het precies? Kleine kinderen hebben vaak de hulp van hun ouders nodig om hun angsten te verwoorden. Angst kunnen kinderen ook uiten in hun spel of in hun tekeningen, en dat kan dan een aanknopingspunt vormen om erover te praten. 4. Hoe kan je de angsten overwinnen? Je kan je kind geleidelijk ervaringen aanbieden waardoor zijn angst zal afnemen. De ervaring kan opgedeeld worden in kleine stapjes. Wanneer je kind bijvoorbeeld bang is voor een dier, kan je eerst samen boekjes over dieren lezen. Dan kan je eens naar een kinderboerderij gaan om samen dieren te bekijken en bij het volgende bezoek wil je kind het dier misschien al eens aaien. Wanneer je kind bang blijft, is het toch belangrijk om de situatie niet te vermijden. Dan wordt de angstdrempel nog hoger. Een mogelijke hulp voor je kind is om het te laten tellen hoeveel tellen het bang durft te zijn. Bijvoorbeeld: 'Twee tellen, flink hoor! Jij kan twee tellen bang zijn!' Tips: Stel je kind gerust Zorg voor rust Weg met enge tv-programma’s of nieuws Houd een lichtje aan bij het slapen gaan. Dit geeft een veilig gevoel. Voor meer tips en advies help Life Coach Angela je graag verder. Je kan haar vinden op face book of e-mailen: angela@bitonti.be Mijn eigen ervaring: Is je kind bang dan kan omhelzen en masseren helpen.  Hierdoor stimuleer je de aanmaak van endrofine en dit is rustgevend.  Bij faalangst moet je net je kind positief steunen.  Ook al is het resultaat niet echt goed, toch zeggen dat je trots bent en dat het volgende keer wel beter zal zijn.  Rescue van bachbloesems voor kinderen kan ook helpen als je kind onrustig is of angsten heeft.  Ook voor mama's die het allemaal even niet meer zien zitten. Bv stress of onrustig zijn. ;-)  Ik gebruik het steeds en mijn oudere kinderen ook (11 & 13) tijdens bv. examen.  Toen mijn oudste zoon nog klein was (3 jaar) en bang, zei ik steeds dat ik toverzout had en dat strooide ik dan over hem heen om hem te beschermen.  Hij voelde zich dan speciaal als hij onzeker was.  Het zijn kleine trucjes die soms wonderen doen.  Kamille thee voor het slapen gaan,  verse lavendel onder het hoofdkussen voor wat oudere kinderen of een lavendel badje voor kleiner kinderen kunnen soms helpen.

Love Mum Griet

Vascobelo coffee bar - Antwerp

Binnenkijk kamer van de maand: Mama Evy en Louise-Marie

0