mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Interview: Blogster - schrijfster en mama Stephanie Duval

Journalist  & Blogster Stephanie Duval, blogt al meer dan 10 jaar.  Ondertussen is ze ook mama geworden dus vond ik het zeker eens tijd om deze duizendpoot een paar vraagjes te stellen en haar zo beter te leren kennen. ;-)  Stephanie Duval - Een mama die met veel passie in het leven staat maw. een #mumoftheworld BABY-Welcome-Juliet-10 BABY-Welcome-Juliet-2

1. Je bent in 2009 gestart met bloggen over je passies. Je hebt heel wat op je palmares staan over bloggen. Ondertussen zijn we 6 jaar verder. Is er veel veranderd over wat je blogt en hoe je blogt?

70percentpure begon als een creatieve uitlaatklep: het was een plek waar ik kon verzamelen wat ik leuk vond, maar waarover ik niet professioneel kon schrijven. Door de jaren heen is de grens tussen mijn professionele leven en mijn blog heel sterk beginnen vervagen - ik blog ook over mijn werk, en omgekeerd zijn veel onderwerpen waarover ik eerst blogde intussen ook deel van mijn carrière. Daarnaast is de blog ook steeds persoonlijker geworden, dus de grens met mijn privé-leven is ook gaan vervagen. Ik vind het leuk om te delen wat er in mijn leven gebeurt, maar probeer dat wel op een manier te doen zodat het meer is dan louter een dagboek, en ook andere mensen hopelijk kan inspireren.

2. Je hebt een boek uit: how blogs work. Super handig voor startende bloggers ... Is bloggen dan zo moeilijk?

Bloggen is super gemakkelijk, maar als je bepaalde resultaten wilt behalen met je blog - of dat nu bekendheid verwerven of een community opbouwen is - dan is het toch goed om rekening te houden met bepaalde zaken. Mijn boek concentreert zich eerder op het "professionele bloggen", waarmee je aan personal branding kan doen of geld kan verdienen op rechtstreeks of onrechtstreekse manieren. Goed bloggen is één ding, maar je content ook verspreid krijgen en evolueren tot een "influencer" in je gebied is een kunst op zich.

3. Je bent uit Antwerpen maar woont ondertussen in Zwitserland. Wat doe je daar nu?

Ik ben mijn man gevolgd die door zijn job vier jaar geleden is verhuisd naar Genève. Ik woon hier nu zelf 2,5 jaar fulltime, en recent verhuisden we van Genève naar een groenere buitenwijk, om meer plek te hebben voor ons eerste kindje. Ik werk hier gewoon van thuis uit, en zit dus 90% van de tijd achter de computer. Mijn opdrachtgevers en projecten bevinden zich grotendeels in België, maar ook in Parijs, Londen en New York, bijvoorbeeld. Het maakt tegenwoordig niet meer zo uit waar je je bevindt, zolang je maar flexibel kan werken. Ik kom wel nog één keer per maand voor een week naar België voor meetings en brainstorms, want daar haal ik energie en inspiratie uit die ik in Zwitserland minder gemakkelijk vindt.

4. Je bent pas mama geworden. Hoe was je zwangerschap? Leuke ervaring?

Ik ben geen natuurtalent in "mama" zijn :) Ik ben niet zo een van die vrouwen die supergraag zwanger was, nu al nostalgisch refereert naar de bevalling met clichés als "die pijn vergeet je zo"  en nu op een gigantische roze wolk zit. Ik vind het persoonlijk allemaal best wel een beproeving, met veel ups en downs. Maar één cliché is wel absoluut waar: ons dochtertje was en is het allemaal waard, en ons gezin voelt veel completer aan met zijn drieën!

BABY-Welcome-Juliet-5

BABY-Welcome-Juliet-3

5. Nu je mama bent geworden, ben je dan meer over mama zijn beginnen bloggen? Of beter, heeft dit effect op je manier Van bloggen?

Ja natuurlijk - alles wat ik meemaak heeft een rechtstreekse invloed op mijn blog, en zeker grote evenementen zoals onze trouw twee jaar geleden, mijn zwangerschap en de geboorte van Juliet. Die zaken komen allemaal aan bod in de content van mijn blog, al blijft de rode draad wel altijd dezelfde en probeer ik de onderwerpen zo aan te kaarten dat ze interessant zijn voor iedereen, en niet enkel voor mijn familie en vrienden.

6. Je bent gek op design ... hoe omschrijf je je interieur stijl?

Ik ben opgegroeid met ouders die het heel belangrijk vonden om een gezellig, warm en mooi nest te bouwen voor zichzelf en hun kinderen. Dat blijft voor mij dus ook altijd het belangrijkste criterium: is het gezellig? Maar ik neig wel naar een eerder strakke en Scandinavische stijl, al probeer ik daar altijd een eigen interpretatie van te creëren en niet teveel te kijken naar de standaard of norm op dat gebied. Mijn man en ik zijn beiden enorme designfans, dus we investeren graag in stukken die lang meegaan en 100% ons ding zijn.

BABY-Welcome-Juliet-9 BABY-Welcome-Juliet-8

 

BABY-Welcome-Juliet-7

7. Van welke momenten geniet je nu het meest?

Mijn hart explodeert telkens ik mijn man bezig zie met ons dochtertje. Hoe hij haar een badje geeft, hoe hij haar weet te troosten bij krampjes, hoe lief en zorgzaam hij voor haar is!  Zij zijn de twee belangrijkste dingen in mijn leven, dus die combinatie is goud :) En verder geniet ik ontzettend van momenten van rust: een slaperige baby op mijn arm, gezellig samen op de zetel!

8. Wat wil je je dochter meegeven!

Zoveel! Nieuwsgierigheid en leergierigheid, empathie, de drive om haar dromen na te jagen, reislust! En misschien ook wel een beetje appreciatie voor de mooie dingen in het leven - haar garderobe is nu al uitgebreider dan de mijne! :)

BABY-Welcome-Juliet-1 BABY-Welcome-Juliet-6

9. Wat is je lievelingsplekje en waarom.

Naast onze gloednieuwe zetel waar ik ontzettend graag op hang met ons drietjes, is mijn favoriete plek op dit moment heel Antwerpen. Tijdens de laatste twee maanden van mijn zwangerschap was vliegen of rijden naar België geen goed idee meer, en we keren pas voor de eerste keer terug naar België zeven weken na de komst van Juliet, dus dat is de langste periode dat ik ooit niet in mijn thuisstad geweest ben. Ik mis Antwerpen altijd heel erg als ik lang ben weg geweest, dus mijn droom nu is gewoon om terug te keren naar mijn favoriete terrasjes, restaurants, winkels; te genieten van de sfeer in mijn home town en vrienden en kennissen tegen het lijf te lopen.

10. Ben je voorzichtiger geworden nu je mama bent geworden? Ik heb Bv. vliegangst gekregen na de geboorte van mijn 1st zoon.

Ik heb tijdens mijn zwangerschap serieuze vliegangst ontwikkeld - niet zo handig als je maandelijks tussen twee landen pendelt. Op onze laatste reis naar New York in november heb ik op beide vluchten zeker twintig minuten zitten huilen en hyperventileren tijdens doornormale turbulentieŠ Vervelend! Ik hoop dat het wat zal wegebben over de komende maanden, maar ik voel inderdaad dat ik nu al veel bezorgder en voorzichtiger ben geworden.

11. Kan je ons enkele leuke wereld adresje doorgeven for mums die van het leven houden. :)

In België is mijn favoriete restaurant van het moment Benoit en Bernard Dewitte - twee broers die een geweldige plek uitbaten die nog niet genoeg bekend is naar mijn bescheiden mening. In New York ben ik fan van de nieuwe locatie van Club Monaco, die ook een boekenwinkel, bloemenwinkel én een Toby¹s Estate coffee bar in huis heeft - een one stop shop voor alle leuke dingen dus. Verder kijk ik enorm uit naar een relaxreisje naar Ibiza later dit jaar, en dan vooral naar de lounge momenten bij El Chiriguito op het strand.

Dank je Stephanie en heel veel succes met Juliet en alles wat je doet!   Je kan Stephanie Duval volgen via #instagram 70percentsteph  of www.70percentpure.be  Haar boek "How blogs work" kan je kopen in "de betere boekhandel".

Love Mum Griet

Celeb mums & kids

H&M Conscious Exclusive 2015

0