mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Verwend

Veel ouders vragen zich af: kun je je kind ook verpesten als je hem te veel verwent?In een wereld zonder regels ontbreken grenzen en dat zorgt voor een onveilig gevoel bij je kind. Laat je dus niet altijd verleiden door een lieve blik. Daar plukt hij en jij later de vruchten van! Als een kind van jongs af aan alles krijgt wat zijn hartje begeert, begint het dit als vanzelfsprekend te beschouwen. Het verwennen sluipt er langzaam in, terwijl het juist belangrijk is dat een kind leert dat hij niet altijd zijn zin kan krijgen. Wanneer alles mag en niets moet, wordt het voor hem wel erg moeilijk om een onderscheid te maken tussen goed gedrag en ongewenste houdingen. Samen leuke dingen doen of veel aandacht geven is niet verwennen. Dan ben je zorgzaam en het resultaat is een vrolijk en tevreden kind.  Wie er alles over weet is Life Coach Angela Bitonti.  Ik stelde haar een paar vraagjes hoe je dit allemaal het beste aanpakt.

Hoe weet ik of mijn kind echt verwend is? Als je kind het altijd vanzelfsprekend vindt dat hij iets ‘zomaar’ krijgt of wanneer hij teleurgesteld is bij een klein cadeautje. Hoe reageert je kind als je iets weigert? Heeft hij daar moeite mee of barst hij in woede uit? Verwende kinderen hebben per definitie een lage frustratietolerantie. Ze kunnen geen teleurstelling aan en hebben geen rem op hun behoeftes en dat kan een regelrechte ramp zijn, omdat ze nu eenmaal niet altijd hun zin kunnen krijgen. Vandaar dat agressie en depressie vaker optreden bij deze kinderen.

Wat is de oorzaak? Een gebrek aan tijd en aandacht vanwege de ouders is vaak de hoofdreden. Men gaat dit compenseren door het kind met materiële dingen te overladen. De liefde van het kind wordt als het ware ‘afgekocht’ door de ouders. Het gaat er dan niet om hoeveel je kind krijgt, belangrijker is de manier waarop. Gebrek aan regels en afspraken in huis. Ook veranderende gezinssituaties waarbij de ouders gescheiden zijn en dit willen ‘compenseren’, zijn een mogelijke oorzaak van verwendheid bij kinderen.

Wat zijn de gevolgen? Verwende kinderen hebben het moeilijk om dingen en mensen te waarderen. Bepaalde emoties komen niet tot ontwikkeling en dit zijn serieuze beperkingen. Hoe kan men bijvoorbeeld verwachten dat een kind dankbaarheid of vreugde ontwikkelt als het alles sowieso in de schoot gegooid krijgt? Aanpassing aan nieuwe en veranderende situaties is uiterst moeilijk. De wereld van het kind draait immers enkel om zichzelf en de omgeving past zich volgens hem wel aan. Het is moeilijk voor verwende kinderen om tot rust te komen en stress komt veelvuldig voor. Mogelijk pestgedrag naar andere kinderen is ook mogelijk.

Wat kan je doen als je kind al verwend is? Als je kind nog klein is, kun je gewoon beginnen door de oude patronen te doorbreken en de verkeerde manier van verwennen af te schaffen. Kleine kinderen nemen het nieuwe patroon vaak snel over Bij wat oudere kinderen is het verstandig een verklaring te geven voor de veranderingen die hen behoorlijk kunnen frustreren. Even doorbijten dus…! Enige tips:

- Wees duidelijk

- Wees consequent

- Laat een straf niet te lang duren

- Onmiddellijk straffen

- Goed gedrag belonen

Het heropvoeden van een verwend kind zal veel geduld vergen vanwege de ouders en grootouders. Daarnaast zal het veel tijd in beslag nemen. Probeer dus om het niet zover te laten komen en beloon het kind op een andere wijze dan constant met materiële zaken.

Voila ik heb weer al wat bijgeleerd.  Ik merk persoonlijk dat ik veel gemakkelijker of beter gezegd "laxer" ben bij de kleinste dan bij de 2 oudste.  Dus ik zal eerst eens bij mezelf beginnen. ;-)

Voor meer info hierover kan je bij Life Coach Angela Bitonti terecht. Angela@bitonti.be Volg haar op Face book.

Love Mum Griet

Borstvoeding: Kolven

WANTED!!!

0