mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Borstvoeding: Kolven

Borstvoeding is terug hip en trendy!  Maar los daarvan is het erg gezond en zeker de moeite waard om het te proberen.  Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat borstvoeding heel wat voordelen heeft in vergelijking met kunstvoeding.  Niet alleen voor je baby maar ook voor jezelf.  Ook op lange termijn werpt borstvoeding nog zijn vruchten af.  Door het geven van borstvoeding herstelt je baarmoeder enorm snel. Geef je borstvoeding dan bereik je snel weer je gewicht als voordien.  Dat is natuurlijk een mooie meenemer.  Het vraagt wel veel energie een organisatie.  Je mag nog steeds niet eten en drinken wat je wil, want alles wat jij eet eet je kleintje dan ook. Dus geen drank, pittige gerechten, medicatie enz. Wat wel weer handig is is dat je lichaam natuurlijke elementen doorgeeft. Heeft bv. je kleintje last van kramen, drink dan venkel thee, zo zullen ook bij hem de krampen voorbij gaan na de borstvoeding.   En bestaan zo honderden trucjes.  Maar los daarvan is het gewoon een heel mooie beleving.    Als je minstens 3 maanden uitsluitend borstvoeding geeft, loop je minder risico op borstkanker en eierstokkanker.  Moedermelk is ook lichter verteerbaar en geeft minder kans op reflux.  Het beschermt je kleintje ook tegen allergieën.  En het is bewezen dat kinderen die borstvoeding hebben gehad minder ziek zijn. Borstvoeding geven moet je leren.  Ik heb het bij mijn 2 zonen gedaan en het liep niet altijd van een leien dakje.  Maar ik heb het geprobeerd en volgehouden tot ik niet meer kon.  Ik voelde mij wel een beetje schuldig omdat ik bij Henri-Constant het geen 3 maanden heb volgehouden omdat hij teveel at en ik te weinig produceerde :-/  Het is dus niet altijd rozengeur en mannenschijn.  Je moet er vooral rustig onder blijven en je terugtrekken op een rustig plekje.  Heb je geen tijd of zin om je baby in het openbaar aan te leggen, dan kan je thuis afkolven en bewaren in een flesje.  Deze kan je dan rustig geven als je bv. op restaurant zit of bij vrienden.  Kolven gaat soms niet altijd gemakkelijk.  Je moet hier echt mee oefenen.  Je hebt verschillende kolven.  Van handmatig tot automatische.  Soms voelde ik mij een echte melkkoe, maar het was voor een goed doel ;-)  www.kindengezin.be heeft een prachtig informatie boekje waar je alles in kan terug vinden over borstvoeding.  Hier leggen ze alles piekfijn in uit.  Ik heb een borstklof van www.difrax.com gehad en die werkte perfect en was helemaal niet duur of ingewikkeld.  Hieronder een klein informatie filmpje van een mama die ook tevreden was over de borstkolf van Difrax.

difrax borstkolf

https://www.youtube.com/watch?v=21Ooxpy33RQ

 

Love Mum Griet

 

 

Fashion: Relax on wednesday

Gezondheid: Verwend

0