mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Speelgoed tip!

MIJN EERSTE SPEELHUIS! GROOT WORDEN MET LEGO DUPLO SPEELGOED

Toen ik klein was speelde ik al met lego.  Lego is echt leuk speelgoed voor kids.  En speciaal voor de kleintjes is er dan Lego Duplo.  Henri-Constant zit op een leeftijd dat hij graag dingen uitprobeert en vooral afbreekt.  Wist je dat kinderen met bouwdozen van oa. Duplo veel bijleren?  Kleuters moet je wel leren spelen.  Je moet dingen voor doen en ze bewust maken dat ze zelf op ontdekking kunnen gaan door dingen uit te proberen.

Zorgeloos leren:

Opstaan, tandjes poetsen, naar school of naar de crèche gaan, en daarna is het tijd om te spelen... met LEGO DUPLO blokken natuurlijk!

De "Mijn eerste speelhuis" set maakt het mogelijk om de dagdagelijkse activiteiten van peuters te herbeleven in de wondere wereld van DUPLO blokken. Veel plezier gegarandeerd, terwijl je ondertussen aan de motorische bekwaamheid van je kleinste ukkepuk bouwt. Dit spelen & leren kan samen met de ouders, die hun kind hierdoor stimuleren om bepaalde gewoontes via de LEGO DUPLO blokken weer te geven.

Zo kan je bijvoorbeeld een huisje bouwen met verschillende kamers. Per kamer hoort er een DUPLO blokje met een beeld op dat verwijst naar een bepaalde handeling die het kind doormaakt doorheen de dag of nacht: tandjes poetsen, opstaan, ontbijten, boekje lezen, ... Zo leren kinderen op een hele leuke manier over de verschillende herkenbare handelingen uit hun eigen leventje.

10616_Prod.183749 Spelen doe je samen!

Doordat ouders en kind samenwerken aan het opbouwen van een verhaal dat beiden betrekt, wordt op een interactieve en speelse manier de band versterkt. De nadruk ligt vooral op aanleren van veelvoorkomende sociale- en algemene skills, op een kleurrijke manier en bovendien helemaal op het niveau van het kind.  Zo leren kinderen op een hele leuke manier over de verschillende herkenbare handelingen uit hun eigen leventje.

Schermafbeelding2015-02-09om15.38.48.154438

So many ways to play: enkele tips!

Laat één van de ouders een object uit de realiteit, bijvoorbeeld een camera, of een simpele figuur maken met de DUPLO blokken en toon het aan je kind, vervolgens verstop je deze en laat je het over aan het kind om de camera zo goed mogelijk na te maken met de blokken. Dit stimuleert het geheugen van het kind! Daarna kan je er een leuk rollenspel mee spelen, wat de verbeelding van het kind dan weer aanwakkert.

Kleuren en aantallen kan je al spelenderwijs aanleren door stap voor stap de DUPLO  blokken met cijfertjes en kleurtjes te benoemen.

Samen kan je op zoek gaan naar verschillende paren, wat je kind leert over de regelmaat in de wereld rond hem heen, en het conceptueel en strategisch leert denken. Wat komt er allemaal in tweevoud op je lichaam? Welke figuurtjes en welke blokjes passen bij elkaar?

Om het competitieve in het kind naar boven te halen kan je een wedstrijdje om ter hoogste (of zelfs om ter snelst) torens bouwen houden! Een competitief spel leert een kind omgaan met woede & verlies, en helpt om heel wat extra skills te ontwikkelen. Om het rijtje af te sluiten kan je kleine figuren bouwen met de blokken, een tijdje wachten en daarna dezelfde of een andere figuur bouwen waarbij het kind dan probeert het verschil op te merken.

Allemaal heel leuk en leerzaam.  Beter voor de concentratie en veel leuker dan een IPAD ;-)

Love mum Griet

Weekendje weg: Valencia

Fashion: Relax on wednesday

0