mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag soepdag: Aspergesoep

Het is de tijd van de asperges.  Het goud van België samen met het witlof.  Asperges zijn super gezond en vooral bloedzuiverend.  Als je asperges hebt gegeten dan ruikt je urine steeds zeer scherp.  Dit komt door de extra zuiverende kracht van de asperge.  Verse soep maken vraagt weinig moeite en is 100x beter dan alles dat uit blik komt.  In verse soep zitten geen bewaarmiddelen, kleurstoffen, dikmakers enz. Het is puur en gezond.  Daarom dat ik jullie graag help bij lekkere gezonde ideetjes.  Voeding is altijd al een passie van mij geweest en vooral gezonde voeding.  Ik weeg al héél mijn leven hetzelfde en ik eet véél (al zou je dat niet denken ;) maar héél gezond.  Door mijn ervaring en persoonlijke interesse probeer ik zo gezond mogelijk te leven met mijn kinderen en man.  Bij Albert Heijn hebben ze een leuk concept.  Een vers soeppakket.  In zo'n pakket zit alles wat je nodig hebt om de sope te maken en kost iets meer dan 3,-  Dit test ik graag eens uit.  Vandaag is het aspergesoep.  Je kan steeds kiezen uit verschillende pakketen.  Maar je kan natuurlijk ook dit receptje uitproberen door de groenten apart te kopen.  Een gezonde levensstijl hoeft niet duur te zijn.  Het is een gewoonte.  Leer je kinderen aan om veel water te drinken tijdens de dag en zeker 1 kom soep te eten.  Is je kleintje ziek en gaat eten niet zo vlot, dan is soep de ideale versterker.  Soep verteerd sneller en zit vol vitaminen.  Wil je een echte krachtsoep, trek dan een bouillon van een sterke bosduif.  Gouden tip van mama Griet ;-) (en mijn grootmoeder) maandagsoepdag1

Wat heb je nodig voor 4 personen:

500gr Asperges - 2 Sjalotjes - 1 aardappel - krulpeterselie - 3 groentenbouillonblokjes - sojaroom - eventueel gerookte zalm - peper & zout

Bereiding:

1. Schil de asperges, snij de kontjes af en snij de asperges in stukjes.  Snipper de sjalotjes, schil de aardappel en snij in blokjes

2. Fruit de sjalotjes zachtjes aan met olijfolie

3. Doe 1,5L water, de 3 bouillonblokjes en de schillen van de asperges in een kookpot en kook 30min

4. Haal de schillen uit de pan en gooi deze weg.

5. Voog de aspergestukjes en de aardappelblokjes toe aan de bouillon en laat dit nog 15min koken.

6. Pureer de soep met een staafmixer.

7. Breng op smaak met peper en zout. en voeg de room toe en warm nog alles even door.

8. Voeg de fijn geknipte krulpeterselie toe en eventueel de gerookte zalm of garnaaltjes.

SMAKELIJK!!!

maandagsoepdag2

Love Mum Griet

 

Fashion: Zo mama zo dochter ... Gray Label exclusieve!

Event @ NEW PARIS LONDRES KNOKKE

0