mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Er op uit met kinderen: Kasteel van Horst

Wat zeker eens een bezoekje waard is is het Kasteel van Horst in  Sint-Pieters-Rode (Holsbeek). Verkleed je alvast maar als een echte ridder of jonkvrouw en ontdek samen met je ouders of klasgenootjes Het Kasteel van horst.  Het Kasteel van Horst  is een echt familiekasteel: jong en oud kunnen hier samen hun hartje komen ophalen in en rond het kasteel. Holsbeek_Kasteel van Horst ©Herita_foto_Jan Crab (36)_gecomp_klein  2014_Openingsfeest_KasteelHorst_(c)_Herita_foto_StefanDewickere3_gecomp_klein_0

Weet jij wie er vroeger allemaal gewoond heeft in het Kasteel van Horst? Of waarmee ridders hun billen afveegden? Of wat de kasteelbewoners vroeger aten & dronken? Ga op stap met ridder Pynnock, page Tijl, gravin Maria-Anna en kokkin Margriet en je komt het allemaal te weten in het fabuleuze familieparcours!

De kasteelbewoners door de eeuwen heen gunnen je een avontuurlijke blik achter de muren van de burcht. Zoals Ridder Pynnock, die de stoere Donjon liet bouwen in de 15de eeuw. Zijn schildknaap Tijl neemt je mee achter de schermen van het officiële riddergebeuren. Ooit hoopt hij het blinkende harnas te passen dat nu nog steeds in de ridderzaal staat.

Kokkin Margriet zorgde voor heerlijke schotels voor de grote feesten van gravin Maria-Anna in de 17de eeuw. Van heinde en verre kwam de adel feesten in Horst. Kom jij ontdekken wat Maria-Anna voor hen in pacht had?

Maar de kasteelbewoners geven niet zomaar alle eeuwenoude geheimen en interessante weetjes prijs. Je moet ook zelf puzzelen, nadenken en doen. Toffe ontdekopdrachten voor kinderen, papa’s, mama’s, tantes, nonkels én grootouders. Kleine jonkvrouwen en ridders vanaf 4 jaar kunnen in het familieparcours op stap, met hulp van hun grote mensen.

Herita heeft deze prachtige totems laten maken om de jeugd samen met hun ouders een leuke dag te kunnen laten beleven in dit prachtig kasteel dat deel uitmaakt van ons historisch erfgoed.  Op deze originele en speelse manier spelen ouders en kinderen  weer samen.  Emma Thyssen is geen onbekende in vormgeving en illustraties.  Ze heeft zoveel op haar naam staan en samen met haar man heeft zij deze prachtige totems gemaakt in opdracht van Herita. Haar man heeft de totems gemaakt en Emma de tekeningen op de opdrachtkaartjes. Voor meer info: http://www.kasteelvanhorst.be

IF

_DSC2608

IMG_5985

IMG_5932

 

Love mum Griet

 

Stylepage: Relax on Wednesday

Blogster & kinderkamerstyliste Linda Dekkers van "Live Loud girl"

0