mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Zwembaden en kinderen

Kinderen en water vormen een gevaarlijke combinatie.

Ik was er helemaal niet meer gerust in en koos voor een zwembadbeveiliging.  Een omheining rond het zwembad zodat mijn klein aapje er niet kan invallen als ik eens 2 sec. niet oplet. 75% van de verdrinkingsslachtoffers zijn tussen 1 en 3 jaar waarvan 65% jongens. Aangezien de vaardigheden van peuters dagelijks veranderen, doen ze vaak iets onverwachts. De meeste kinderen worden in het oog gehouden door beide ouders en toch gebeuren er dan nog de meeste ongelukken.  Kinderen zijn razendsnel. Een kind kan verdrinken in de tijd die men nodig heeft om een telefoon te beantwoorden.  Dus zorg voor een veiligheidsomheining als je een groot zwembad hebt. Zelfs met kleine zwembadje moet je goed waakzaam zijn. Er zijn in Belgë nog geen wettelijke verplichtingen maar in Frankrijk wel!  Daarom ben ik voor een beveiliging gegaan volgens de Franse normen.  Na lang zoeken, heb ik dan toch de geschikte oplossing gevonden.  één die gemakkelijk is te installeren en terug af te breken indien nodig.

Een goede omheining moet minstens 120 centimeter hoog zijn. Het mag geen voet- of handvaten hebben die kleine kinderen kunnen helpen om erover te klimmen. De verticale spijlen moeten minder dan 7 centimeter van elkaar verwijderd staan zodat een kind zich er niet tussen kan wringen.  Ik heb er zelf voor gekozen geen poortje te laten installeren.  Voor de grote kinderen kan het geen kwaad maar stel je eens voor dat de kleinste het poortje openkrijgt en op expeditie gaat?

Ik heb mijn omheining bij KADEE gevonden.  Deze zijn volgens de Franse normen en super veilig.  Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.  Oké, het is misschien niet meteen het mooiste uitzicht maar dit is voor enkele jaren puur voor uit veiligheid van mijn kinderen.  Ik kan eindelijk eens rustig neerzitten in de tuin ipv er altijd achter aan te lopen.

zwembad3

zwembad2

zwembad4

zwembad6

zwembad1

En toch proberen we hier even iets uit om toch in het zwembad te geraken.  Al een geluk is het een NO GO ;-)

Veiligheid boven alles!  Neem zeker eens een kijkje als je een zwembad hebt bij oa. www.kadee.eu 

T-shirt: Gucci  Jeans: H&M  Body: Petit Bateau

Love Mum Griet

 

 

Lifestyle: Zwangerschapstesten

Interior: Bedlinnen en lounge wear voor rockers

0