mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Invloed van dieren op baby's en jonge kinderen

Ik persoonlijk ben als klein meisje opgegroeid tussen de dieren.  Ik heb altijd dieren gehad, of ik was wel bezig met dieren.  Mijn ouders gaven mij huisdieren omdat ze het verantwoordelijkheidsgevoel zouden aanwakkeren en een kind zelfzekerder zouden maken.  Ik was niet zo voor poppen maar wel voor de dieren.  Hetzelfde geef ik mijn zonen mee.  Thibeau mijn oudste zoon van 14 heeft sinds hij kon praten huisdieren.  Het is gestart met een goudvisje, naar een konijntje, hondje en een pony.  Nu heeft hij weer een parkiet die hij handtam probeert te maken.  Thibeau is erg zachtaardig en heeft veel verantwoordelijksgevoel over zijn jongere broer en neefjes. Hij heeft trouwens van geen enkel dier bang.  Ik doe hetzelfde met mijn jongste zoon Henri-Constant.  Hij is gek op dieren.  Waar hij zo'n bruut is, zo voorzichtig en zacht is hij bij dieren.  Hij helpt ze eten en drinken te geven. Hij weet nu al perfect hoe het moet. centerparcs9

centerparcs13  centerparcs11

De invloed die huisdieren hebben op de ontwikkeling van een kind wordt nog niet zo lang onderzocht. Toch wordt vaak gezegd dat het opgroeien met een huisdier gunstig is voor een kind.

Al vanaf hele jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met dieren, meestal eerst in de vorm van knuffeldieren. Zo’n knuffel kan een echte steun zijn voor je kind en kan het helpen om aan nieuwe, misschien enge situaties te wennen. Voor iets oudere kinderen kan ook een echt dier een steunende rol vervullen. Voor veel kinderen is hun dier iemand die ze vertrouwen. Kinderen delen woede, angst, blijdschap en geheimen met hun dier omdat een dier niets doorvertelt en niet oordeelt. Dieren kunnen een kind helpen om zich veilig te voelen. Kinderen met een huisdier blijken meer zelfvertrouwen te hebben en weerbaarder te zijn. Zeker bij pubers lijkt dit op te gaan.  Sociale vaardigheden zijn belangrijk, en dieren kunnen dit ondersteunen.  Ze vormen bijvoorbeeld een gemakkelijk gespreksonderwerp. Kinderen spelen graag bij klasgenootjes die huisdieren hebben. In de klas lijken dieren sociale interactie te bevorderen en agressie te verminderen.  Kinderen leren via huisdieren ook iets over voortplanting en geboorte, en over ziekte, ongelukken en dood. Het verlies van een huisdier is vaak de eerste ervaring met de dood en met rouw. Kinderen leren dat dood iets natuurlijks is dat hoort bij het leven.

hc6

Je moet natuurlijk geen overhaaste beslissingen nemen.  Als je een dier in huis neemt, is het niet voor even, maar voor de rest van zijn leven.  Niet tot wanneer het schattige ervan af is en je kleintje er niet meer naar omkijkt.  Dan is het nog steeds de taak als ouder om je kinderen het juiste voorbeeld te geven.  Je blijft voor elkaar zorgen, in goede en kwade dagen, ziekte en gezondheid ;-)  Er zijn alles bij elkaar veel aanwijzingen dat een huisdier positief kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

IMG_2594

Je moet wel altijd als ouder in de buurt van je kleintje blijven en het huisdier.  Kinderen kunnen dieren per ongeluk pijn doen of begrijpen het nog niet helemaal. Kinderen hun acties kunnen bovendien ongewenste, soms gevaarlijke reacties bij een dier uitlokken. Een dier doet doorgaans nooit uit zichzelf iets aan een kind.  Peuters en huisdieren moeten daarom altijd in de gaten gehouden worden: laat ze nooit alleen maar blijf erbij. Je zult je kind ook moeten leren wat er wel en niet kan met het huisdier. Achter het dier aanlopen, aan haren of oren trekken of in oogjes prikken: al dat soort dingen horen bij peutergedrag maar mag je natuurlijk nooit toestaan! Dat is niet alleen naar voor het dier, maar kan ook gevaarlijk zijn voor je peuter.

IMG_7097

Allergieën

De toename van allergie en astma in de westerse wereld wordt vaak toegeschreven aan het feit dat we te "proper" leven en onze kinderen in te hygiënische omstandigheden opgroeien. Vroege blootstelling aan een zekere mate van microbiële verontreiniging lijkt te beschermen tegen het ontwikkelen van astma bij kinderen. Mensen die onder minder hygiënische omstandigheden leven, hebben bijvoorbeeld minder vaak hooikoorts, eczeem of astma.

Conclusie:  Een huisdier kan positief zijn voor je kind, maar de eindverantwoordelijkheid ligt steeds bij de ouders.  Haal geen huisdier in huis als je er geen tijd voor hebt.  Een goudvis vraagt weinig verzorging en kan even leuk zijn.  Zelfs bij ouderen hebben dieren een positieve invloed.

Love mum Griet

 

Style page: fashion mum / Maternity styling

#Giveaway NEWBORN luiers van Kruidvat

0