mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Smeren, smeren en drinken

Opgelet vandaag met die eerste zon voor je kleintje!  Vandaag volop zon en de komende dagen nog meer!  Zelfs tot 32 graden voorspellen ze op vrijdag.  De zon schijnt en iedereen leeft op! Lekker buiten leven, wandelen, zwemmen met je baby of peuter. Realiseer je wel dat je baby's huidje extra bescherming nodig heeft!  Houd je baby jonger dan een jaar uit de zon. Zorg voor veel bescherming.  Doe je kleintje altijd een petje of een hoedje op, ook in de schaduw. Dit beschermt de tere hoofdhuid en het nekje tegen de zon. Let zeker op schouders, nek, neus en oren, die verbranden sneller ook bij de grotere kinderen.

IMG_2689

THROWBACK LAST SUMMER! My 3 kids!

Als een kind verbrand is, zie je dat meestal pas na 12 tot 14 uur aan een roze verkleuring, blijf dus alert! Smeren en schaduw is de boodschap voor baby's.  Een baby's huidje is heel dun.  Dit tere huidje kan zich maar 5 tot 10 min. beschermen tegen de zon.  Een baby huidje droogt super snel uit. Cruciale uren uren om je kleintjes uit de zon te houden is toch tussen 11 en 15u.  Dan schijnt de zon het felst. Dus blijf zoveel mogelijk in de schaduw.  Sowieso goed insmeren ook al blijf je in de schaduw.  Ga voor sunblock.  Smeer om het uur en elke keer na een plons in het water.

IMG_3941

 

THROWBACK LAST SUMMER FRANCE ONDER EEN PARASOL.

Een hoedje en een baby bril beschermt ze nog beter tegen UV-straling.  Wist je dat: UV-stralen ook door glas heen gaan?  Bescherm je kind dus ook in de wagen.  Zorg voor zonneschermen in de wagen.  Er bestaat ook UV-werende kleding. Gewone kleding beschermt maar als een factor 10.  Deze speciale kleding geeft een bescherming van een factor 50.  Kies een product dat zowel UVA- als UVB-straling tegenhoudt. Dit staat aangegeven op de verpakking. Kinderen tussen 1 en 3 jaar kunnen al een beetje beter tegen de zon.  Zij kunnen gerust een tijdje (ongeveer een half uur) in de zon spelen. Het is wel belangrijk dat je ze goed beschermt, door dezelfde maatregelen te treffen als bij een baby. in gaan.  Insmeren doe je royaal, een dunne laag houdt het UV-licht namelijk niet goed tegen. Zie je dat de huid van je kind rood wordt, haal hem dan direct uit de zon en trek je kind bijvoorbeeld een T-shirt aan.  Wist je datPas op met restjes van vorig jaar. Antizonnebrandmiddelen zijn na aankoop in de winkel nog ongeveer 1-2 jaar houdbaar. Nadat de verpakking open is geweest of met hoge temperaturen in aanraking is geweest, kan het zijn dat de factor die op de verpakking staat, is teruggelopen naar een lagere beschermingsfactor.

IMG_3387

 

THROWBACK SUNNIES FROM DAD ARE THE BEST ;-)

UITDROGING

Zorg er ook voor dat je kleintje voldoende blijft drinken.  Voor je het weet drogen kinderen uit.  Hoe herken je uitdroging.  Uitdroging kan optreden na het verlies van veel vocht en zouten als gevolg van bijvoorbeeld zeer hoge koorts, overgeven, bloedverlies, ernstige diarree en hevige transpiratie, zeer onregelmatig plassen, donkergele urine, droge mond, weinig speeksel en geen of nauwelijks tranen bij huilen, als je de huid indrukt, neemt het maar weer langzaam de oude vorm aan.  Kinderen onder de 2 jaar kunnen snel, dat wil zeggen binnen 24 uur, uitdrogen. Kinderen boven de 2 jaar kunnen binnen 2 tot 3 dagen uitdrogen.  Als een baby ook maar enig teken van uitdroging vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met de huisarts.

Welke cremes kan je gebruiken?

Je hebt natuurlijk een waaier aan zonnecrèmes voor kinderen.  Let goed op dat ze goed beschermen.  Onder de 30 is te laag voor peuters en baby's.  Ga steeds voor factor 50.  Gebruik na een dagje zon steeds een goede after sun.  Ik gebruik die oa. van Galenco.  Hier op een rij mij favoriete zonnecrèmes.

zonnecreme

 

Love Mum Griet

 

 

 

Fashion: Black / White

Style page: fashion mum / Maternity styling

0