mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Hoe overleef ik de solden voor mezelf en de kinderen?!

De zomersolden zijn bijna weer in het land.  Hier en daar kan je al genieten van koppelverkoop. Nog een dikke week en het is weer ieder voor zich.  Ik geef je graag een paar nuttige tips om de solden heelhuids door te komen.  Zowel voor jezelf als solden shoppen voor je kinderen.  Dus dubbel zoveel organisatie en voorbereiding.   Hier een paar tips hoe ik het aanpak. 1. Heb je kleine kinderen?  Laat ze thuis!  Zorg voor een oppas.  Kinderen shoppen niet graag en zeker niet in die helse drukte!  Neem een kledingstuk van ze mee dat nog ruim genoeg zit om de maten te vergelijken.  Koop verstandig, spullen die je ook in de winter nog kan afdragen.  Lange mouwen, truitjes enz. Kleding die je kan combineren met nieuwe spullen van de wintercollectie.  Maak een checklist en schrijf duidelijk op welke kleuren en spullen je nodig hebt en wijk niet van deze lijst af!

2. Kleed jezelf in een makkelijk wit of zwart topje zodat je voor de spiegel in de winkel je bovenstukken kan passen in plaats van aan te schuiven. Maw vermijd paskamers!

3. Schrijf ook voor jezelf alles perfect op wat je nog kan gebruiken.  Denk ook al naar volgend jaar.  Ga doelgericht te werk.

4. Ruim je kleerkast de dag voordien op, zodat alles nog fris in je geheugen zit.  Ook die van je kinderen!  Geef ouden spullen weg of verkoop ze.

5. Prospectie is belangrijk!  Zoek goed uit wat je wil en waar je het kan vinden.  Maak een lijstje met must have spullen die je graag wil hebben die anders te duur zijn en zoek deze op waar je ze kan schoppen.  Zowel op webshops als winkels.

6. Plan 's morgens te gaan shoppen, in de namiddag is het waarschijnlijk koppen lopen en niet meer  te doen.

7.  Ga alleen! Vrienden of vriendinnen projecteren meestal zichzelf op je keuze en daardoor kan je foute aankopen doen.  Vrienden houden je alleen maar op :-)  Het hangt er natuurlijk van af of je puur wil gaan shoppen of er een gezellige dag van wil maken met je vriendin of partner?

8. Kan je net zoals ik niet tegen de drukte, blijf dan thuis en shop online. Veel winkels bieden dezelfde, en soms zelfs betere, koopjes aan op hun websites.

9. Las op tijd een rustpauze in. Shoppen is vermoeiender als je denkt, om nog maar te zwijgen over de frustraties die er bij komen. Ontspannen in een gezellige bar tussen het shoppen door is een must.

10. Koop tijdloze basics of meesterstukken.  Zowel voor jezelf als je kleintjes.  Tel goed uit als je voor volgende zomer al leuke basics wil kopen welke leeftijd ze dan hebben en waarschijnlijk dragen.  Bv een leuke zomerjas in een neutrale kleur is nooit geen slechte investering in de solden.

139a298172efedeef2e1a597ec0275af

Love Mum Griet

 

 

DIY: Gezond fruitwater

Column: Jet

0