mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Hoogzwanger de zomer trotseren

Naar het schijnt is het in Belgë even warm als hier in Miami.  Hoogzwanger zijn tijdens de zomermaanden is soms geen lachertje.  Alles kan opzwellen en je bent soms kort van adem.  Ik geef je graag een paar tips mee hoe je deze warme dagen tijdens je zwangerschap kan trotseren.

Vocht, vocht en nog eens vocht!

Eerst en vooral is het belangrijk dat je voldoende blijft drinken, zeker als je hoogzwanger bent in de zomer.  Je baby neemt een groot deel van het vocht op.  Probeer dus minimaal anderhalve liter water per dag te drinken. Hou daarbij ook rekening met het soort water. Leidingwater is een no go!  Kies bij voorkeur water dat arm is aan mineralen, zo vermijd je overbelasting van het lichaam.  Om wat af te wisselen kan je je watertje pimpen met een schijfje citroen of zelfs sinaasappel of voeg een beetje vruchtensap toe voor een lekker smaakje.  IJskoud water drinken doet je lichaamstemperatuur alleen maar stijgen. Je kunt beter lauwwarme thee drinken.

Lichte kledij letterlijk & figuurlijk

Lichte kledij dragen tijdens warme dagen kan je zoveel lichter doen voelen.  Ga voor natuurlijke, luchtdoorlatende stoffen zoals katoen of linnen. Op die manier verdampt je lichaamsvocht snel en kan je huid blijven ademen. Synthetische stoffen houden het zweet vast en kunnen warmte-uitslag opwekken. Ga voor lichte kleuren ipv donkere. Zachte kleuren stoten warmte af, donkere trekt net warmte aan. Gelukkig hoeven mama's in spe geen tenten meer te dragen. Luchtige zomerkleding is een eerste stap naar een comfortabele zomerse zwangerschap.  Nog een maandje en dan zijn het solden en kan je je extra laten gaan opzoek naar luchtige jurkjes.

ff0354043060cf9ee206393824f485c0

Eet fris fruit

Tijdens de zomermaanden kan je vochtinname ook verhogen door van zomerfruit te smullen zoals aarbeien. Watermeloen is naar het schijnt niet echt goed tijdens je zwangerschap. Al het fruit dat van buiten onze streek komt zou eigenlijk niet goed zijn voor ons lichaam en vooral niet tijdens je zwangerschap. Gelukkig bestaan er genoeg fruitsoorten die dit vocht- en zouttekort kunnen aanvullen. De beste vrucht hiervoor is de appel, aardbei, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen zijn uitstekend afkoelvoedsel.  Als je er dan nog een heerlijke smoothie van maakt en in de diepvries stopt met een stokje erin, krijg je een heerlijke verfrissend vers fruitijsje

Doe het rustig aan in die warmte

Een baby dragen kan op frisse dagen al een zware opdracht zijn. Blijf daarom op warmere dagen zoveel mogelijk uit de zon. Dat wil niet zeggen dat je niet kan genieten van de zon.  Sommige mensen kunnen er nu eenmaal iets beter tegen dan anderen.  Ik dus bijvoorbeeld helemaal niet!!  Zoek een schaduwplekje op in je tuin, plaats een parasol in het gras of ga even uitblazen onder een boom. Je zal merken dat het alleen maar goed zal doen. Probeer ook om lastige activiteiten zoals boodschappen doen te plannen in de ochtend wanneer het nog niet zo warm is.   Blijf relaxed en houd je lichaamstemperatuur stabiel. Probeer tussen 12:00 en 16:00 weinig te ondernemen. Hou dan bijvoorbeeld een siësta of powernap.

Zonnecrème

Soms is de zon onvermijdelijk.  Je kan soms het te felle zonlicht niet ontkomen. Dan is het raadzaam om je goed in te smeren met zonnecrème. Door hormonale invloeden kan de huid van een zwangere vrouw sneller verbranden. Factor 50 is dus aangewezen. Het is geen slecht idee om een licht gekleurde fashionhoed te dragen. Zo kan je oververhitting voorkomen.

Frisse duik of lauwe douche

Als de warmte je even te veel wordt, kan je nog altijd kiezen voor de snelste en meest effectieve oplossing: neem een duik in het water. Is er geen zwembad binnen je bereik? Neem dan een oppeppende lauwe douche. Je kan ook tegenwoordig een verfrissende spray kopen bij de apotheker.  Die had ik altijd in mijn handtas zitten.  Man, dat was zo heerlijk!  Wat ook kan helpen is een koud washandje in je nek. Net als je voeten in een badje water of je polsen onder de kraan houden.

Dit zijn mijn tips waar ik veel aan had tijdens mijn zwangerschappen.  Geniet vooral van je buikje en goed smeren en drinken in de zon ;-)

b69671a8c0d03b5ae3b9908f675e832d

Foto: Pinterest

Love Mum Griet

 

 

Lifestyle: Kinderen en vakantie

DIY: Gezond fruitwater

0