mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Kinderen en vakantie

Toen ik een tiener was en het was zomervakantie, heb ik nooit 1 saaie dag gehad.  Ik heb mijn jeugd in de Ardennen doorgebracht en elke dag was een feest.  Ik had niet veel nodig!  Beetje goed weer en de bossen.  Van kampen bouwen tot dagen ravotten in de rivier en het bos!  Mijn paard was mee en ik deed niets anders dan paardrijden in de bossen.  Echt een toptijd.  De school was uit en we vertrokken voor 2 maanden naar de Ardennen.  Ook een weekje zuiden van Frankrijk zat steeds in het pakket.  Het is vaak zo'n opdracht om je kinderen bezig te houden tijdens 2 maanden zomervakantie en niet iedereen kan op vakantie gaan.  Voor tieners is dit al een minder groot probleem, maar die kleintjes vragen zoveel tijd en aandacht. c288f6ed6da1f903cdce4a367e221568

HELP!!!

1 juli is het zoveer!  Hoe organiseer ik een leuke vakantie voor mijn kinderen en hoe overleef ik zelf deze 2 maanden?  Tanden bijten en loslaten.  Laat los en het komt goed ;-) Stressen helpt je niet verder!

1. Relax!

Kinderen zijn echt oké, ook al vragen ze veel aandacht en planning.  Als je het loslaat en je niet aan een vast schema probeert te houden, loopt alles wel los.  Wanneer ik mij aan uren en planning probeer te houden krijg ik zoveel stress! Ik maak er mij alleen maar kwaad en druk in en dat reageer ik dan zonder het goed te beseffen op mijn kinderen af.  Ze vinden mij waarschijnlijk dan een verschrikkelijk en boze mama.  Als ik mijn schema loslaat dan gaat het al een pak vlotter.

2. Laat elkaar gerust!

Kinderen zijn plantrekkers.  Vroeger had ik zoveel verbeelding en kon ik uren spelen met denkbeeldige dingen.  Onze kinderen kunnen dat ook.  Je moet ze alleen maar aanzetten en hun verbeelding doet de rest wel.  Als kinderen zich vervelen worden ze creatief.  Allez, sommige toch. Zelfs ik nu nog ;-)  Een 2 jarige hangt dan misschien wel wat sneller aan je rok te trekken voor aandacht dan een 5 jarige.  Kinderen maken graag ruzie met elkaar en zeker wanneer ze mama of papa met rust moeten laten ;-)  Kom niet steeds tussenbeide bij ruzies, ze kunnen het zelf wel oplossen.  Negeer het probleem even.  Als ze geen reactie krijgen dan stoppen ze van zelf "normaal" wel weer.  Als ze elkaar slaan, dat is dan weer een ander verhaal. Laat uw kind gerust en zit niet constant te zagen op alles wat ze doen dat niet meteen naar je zin is. - ruim ‘s avonds samen met de kinderen één keer op loop er niet heel de dag achteraan om alles op te ruimen.  Het helpt toch niet :-) Doe zelf ook gewoon je ding. Niemand verwacht dat u constant je kind bezig houdt.

3. Verzin een paar leuke spelletjes en zet ze buiten in de tuin

Elke dag een activiteit plannen is niet nodig!  Zand, gras, water, takken en slijk zijn altijd een succes. Zet een emmer zand en een emmer water buiten en u ziet uw kind het eerstvolgende uur niet meer terug. Laat ze kamperen, maak met oude lakens een kamp. Een lans en een lege fles water of cola met een paar gaatjes erin en je hebt een sproeier. Super veel plezier gegarandeerd.

4. Doe beroep op vrienden & familie

Ga eens langs bij vriendinnen met kinderen of familie.  Oma & opa zijn ook altijd een succesplan.  Kinderen vinden het leuk om eens na een tijdje met andere te spelen.

5. Geniet!

Doe de dingen waar je nooit tijd voor had. Ga eens samen fietsen, zwemmen of wandelen.  Speel zelf eens mee.  Wees eens terug kind.

7. Haal nog een kind in huis!

Kinderen houden elkaar bezig. ;-)  Dus laat af en toe eens een neefje,nichtje of vriendje komen spelen.  Je kan er ook op rekenen dan, dat je eigen kind dan ook eens naar daar kan gaan spelen en je zo ook eens een "vrije" dag hebt. Nodig eens een oudere dochter van een vriendin uit.  Oudere meisjes zijn gek op baby's en peuters.

8. Profiteer van uw kind

Kinderen houden van opdrachten, geef ze een opdracht en ze vragen om meer. Maar o wee als ze zich vervelen. Laat uw kinderen de afwas doen, met de hond gaan wandelen of borstelen.  Laat ze het huis stofzuigen.  Henri - Constant doet niets liever! Hij poetst zo graag.  Ik geef hem een spraybus met water en een doek en hij gaat alles poetsen.

9. Zeg eens ja!

Mama, mama, mamaaaa mag ik dit mag ik dat.  Ipv van neen te zeggen zeg eens ja.  Doe eens iets wat jezelf niet graag doet met ze, al is het voor 15min.  Nadien laten ze je met rust. Altijd neen zeggen maakt een kind nog lastiger en jezelf al helemaal.  Ook hier, laat het eens los ;-)

10. Organiseer je week en haal eens eten uit.

Ik maak in het begin vd week steeds verse soep klaar zodat ze altijd wat gezonds te eten hebben. Als mijn kinderen aan het spelen zijn zet ik het avondeten al klaar, zodat ik het maar gewoon moet opzetten of opwarmen tegen de avond.  Als mijn kleine man zijn middagdutje doet, start ik met bloggen of iets anders waar ik dan even tijd voor wil nemen.  Het kan ook geen kwaad moest je eens geen zin hebben om te koken.  Haal dan gewoon lekker iets uit.  Uitpakken en weggooien.  Het kan soms zo goed voelen ipv op en af te ruimen.  Ik plan steeds op maandag wat we rest vd week gaan eten.  Ik haal dan alles in huis en hoef daar mijn hoofd ook niet meer te breken over wat en hoe. Nope!  Niet voor mij!  1 dag zonder de kids en dat probleem is ook weer uit de weg.

3795fb6939ea569491ea3eca3041001b

Wat kan je nu allemaal doen met je kinderen deze vakantie?

* Haal NETFLIX in huis!  Bij slecht weer de ideale oplossing.

* Ga eens een dagje wandelen of fietsen.

* Maak mooie tekeningen voor een bejaarden tehuis en ga deze wegbrengen.

* Ga eens naar een bib.  Leen een paar leuke boeken uit.  Vertel een leuk verhaaltje

* Bezoek eens een Museum

* Maak een schatkaart met opdrachten en verstop een snoepschat

* Organiseer een kleurwedstrijd

* Ga eens picknicken.

* Laat ze eens een muur verven

* Muffins of taarten bakken met vriendjes

* Organiseer een playbackshow of discoavond

* Maak eens milkshakes of smoothies

* Ga eens naar de zoo

* Ga op stenenjacht en schilder ze

* Richt de kamers eens samen anders in

* Stel een fotoalbum samen

* Bezoek eens een boerderij

* Slaap eens samen buiten onder de sterren of met een tent in de tuin

* Maak een moodboard voor jezelf en samen met je kinderen over wat je zoal gelukkig maakt en waar je dankbaar voor bent.

* Ontdek samen eens een andere stad

* Ga eens een kasteel bezoeken in een ridderoutfit of prinses

* Dagje zee of Ardennen

* ...

cd9f11398ec89f29040de3749c0adf63

Love Mum Griet

News: Limited shirt Petit Bateau voor heel de familie

Lifestyle: Hoogzwanger de zomer trotseren

0