mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: keep it cool mums

Nu we deze week een hittegolf in het vooruitzicht hebben, kunnen we er beter voor zorgen dat we het huis zo koel mogelijk houden voor onze kinderen.

Overdag kan je best verkoeling zoeken in de bossen, het park of aan een meertje.  Vermijd vlakke zon en zeker met kleine kinderen.  Blijf liever binnen als je het zelf al te warm hebt.  Maar hoe kunnen we ook ’s nachts alles koel houden? Hoe kan je het dan een beetje draaglijk krijgen in de slaapkamer?  Ik  zet een aantal verkoelende nachttips op een rijtje voor jezelf bv. tijdens je zwangerschap als voor je kleine ukkies.

3d23752295e166fcc67e9ab2ec3051d8 Zorg ervoor dat je al je ramen en gordijnen goed dicht blijven.  Heb je geen gordijnen, hang dan donkere lakens met tape voor je raam. Je kan ook speciale folie halen die de warmte buiten kan houden, handig trouwens ook voor in de winter om de warmte binnen te houden ;-) Veel mensen denken dat het verkoelend werkt als je ’s avonds de ramen openhoudt, maar als het nog warm is dan komt er alleen maar meer warmte binnen. Ik leg soms een laken in een speciale zak tijdens de dag in de vriezer.  Als je het echt te warm hebt kan je deze over je benen leggen tijdens de nacht.  Heerlijk als je zwanger bent en  "lastige" bene hebt. Ook voor je kids kan het soms een oplossing zijn een washandje uit de vriezer te gebruiken als verkoeling.

Ga voor het slapengaan niet onder een te warme douche.  Neem eerder een lauwe douche om je lichaam wat af te koelen.

Warmte stijgt steeds naar boven.  Meestal is het beneden koeler dan boven.  Misschien kan je als de kinderkamer echt te warm aanvoelt het kinderbedje bendeden zetten.  Of laat je kinderen een beneden kamperen op een matras.  Avontuur verzekerd.  Wat ik ook vaak doe op vakantie bij mijn kinderen is hun polsen als ze niet goed kunnen inslapen even onder een koude kraan houden.  Ook voor zwangere vrouwen is dit een handige truc.  Je zult merken dat je lichaam wat koeler wordt.

Ik heb boven een airco laten installeren.  Beste investering ooit ;-)  Je hebt tegenwoordig ook al kleinere modellen.  Het is misschien een investering maar je hebt er wel jarenlang plezier van en geniet van koele nachten tijdens een hittegolf.  En je hebt fijne nachten.

De ideale omgevingstemperatuur is tussen 18 en 20°C Lukt het op warme dagen niet om de kamertemperatuur laag te houden probeer bij te sturen met aanpassen aan kledij en beddengoed: Kies lichte kleding en bedtextiel, bv. alleen een hemdje of luier.  Een ventilator kan ook altijd helpen.  Zet deze 's nachts wel af. Verhoog het toezicht bij extreem hoge temperaturen.  Ga 's nachts eens een keertje kijken of alles nog oké is bij baby's.  Als je kleintje de borst krijgt, leg hem eens een keer meer aan.  Kleine kinderen kan je best zoveel mogelijk water laten drinken.  Ook grotere kinderen stimuleer je best extra te drinken.

Doe vooral geen zware inspanningen en blijf zoveel mogelijk binnen met je kinderen.  Warmte put kinderen extra uit.

85cdf29f778e7ce32a7433dc086e7707

Love mum Griet

TIPS: Wat te doen met onze kinderen tijdens de zomervakantie?

News: Fresk ecologische temperatuurregulerende slaapzak

0