mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag Soepdag: Komkommersoep

Hello Mums, Bij deze mooie dagen hoort natuurlijk  een gezond fris soepje.  Wat dacht je van een komkommersoepje?  Mijn jongste zoon eet komkommers bij de vleet.  Komkommersoep is een licht verfrissend soepje, dat zowel warm als koud kan gedronken worden.  Een verfrissend idee voor deze warme dagen om voldoende vocht binnen te krijgen.

216e699783e5d35ebefb675804249003

Wat heb je nodig:

3 jonge komkommers 1 teentje knoflook een halve ui 1 witte stengel van prei en Prei Platte peterselie 1 klontje boter & zure room of sojaroom 2 liter groentebouillon of kippenbouillon indien gewenst:  Munt

Maak alle groenten schoon. Snij de prei, zorg dat er geen zand achterblijft bij het wassen. Pel de ui en de look. Snij beide ingrediënten grof. Snij de blaadjes van de selder en verwijder ook het donker loof. Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in of Ghee. Stoof eerst de ui met de look aan, en voeg na een paar minuten de selderstukjes toe. Hou een halve komkommer opzij en snij de rest in grove stukken. (De halve komkommer dient later als garnituur voor de soep.) Laat de stukken komkommer meestoven. Roer regelmatig even in de pot. Snij de aardappels in grove stukken en gooi die bij de andere soepgroenten. Laat alle groenten nog enkele minuten stoven. Schenk er vervolgens de kippenbouillon of groentenbouillon bij. Voeg er blaadjes laurier, enkele takjes tijm en  peterseliestelen aan toe. Laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Snij de komkommer in piepkleine blokjes. Zodra de soep gaar is, vis je het bouquet garni uit de pot. Zet de staafmixer erin en mix de soep glad. Voeg de zure room toe en roer de soep. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak. Een soep die te dik is, verdun je best met wat extra bouillon. Pluk de blaadjes van de verse munt en strooi er enkele over elk bord komkommersoep.

Smakelijk eten en geniet van jullie dagje!

6c92ec3aa77e65c08b2c8ca1b86787ae

Love Mum Griet

Zomerrubriek: SUMMER MUM!

Lifestyleboek: De gezonde mama van Alicia Silverstone

0