mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Zomerrubriek: SUMMER MUM!

summermum4 Hello Mum's !  Deze zomer breng ik jullie 8 weken lang een rubriekje over "SUMMER MUM"  Dit zijn een paar leuke vraagjes aan mama's tijdens de zomervakantie.  De vragen zijn zeer gevarieerd maar hebben voornamelijk de bedoeling dat jullie mums op deze manier leuke plekjes ontdekken waar je misschien wel zelf eens naar toe kan trekken met jullie kinderen tijdens de zomervakantie.  Je kan ook ideetjes opdoen voor in de keuken van een andere summer mum om deze misschien zelfs eens uit te proberen.  Vandaag starten we de reeks met een mama die Fulltime werkt als advocaat en ook nog eens 2 prachtige kinderen heeft.  Ze heeft ooit het kroontje gedragen van Miss Belgium Beauty.  Nele Sommers is het perfecte voorbeeld dat mama's ook een bloeiende carrière kunnen hebben en mama zijn met hart en nieren. Nele Somers is mijn eerste SUMMER MUM van Mum Of The World!

10264294_10152901723554476_3843093766419715285_n

SUMMER MUM:  NELE SOMERS - LEEFTIJD: 31 - KINDEREN: 2 Ella Marie & Rafa

1. Wat betekent zomervakantie voor je?

De zomervakantie is voor mij, naast de kerstperiode, "my favourite time of the year". De kindjes zijn meer thuis, spelen in hun zwembadje en we gaan constant ijsjes halen met de fiets. Ook voor ons is de vakantie een topperiode, omdat er dan minder files zijn en we vaker onze vrienden zien voor bbq's en meer met alles erop en eraan.;)

2. Wat is je lievelings vakantie bestemming met en zonder de kinderen.

Met de kindjes vliegen we graag ver genoeg, naar Aruba of Mexico, om zeker te zijn van mooi weer. Een ander moment om te koesteren is onze jaarlijkse skivakantie tussen kerst en nieuw. Dit jaar komt baby rafa voor het eerst mee... Looking forward om hem met zijn stevige beentjes van de berg te zien skiën.  Zonder de kids gaan mijn man en ik het liefst op citytrip naar steden waar we nog nooit eerder geweest zijn. We doen dat alles wat we niet kunnen doen als onze kleine monsters er bij zijn: lekker gaan eten, culturele bezoeken, kuuroorden en meer!

3. Hoe plan jij je vakantie als je met de kinderen op vakantie gaat.  Is het een vakantie op maat?  Zijn jullie actieve vakantie ouders of eerder passief.  Zon, zee, strand en relax!

Wat vakantie plannen betreft hebben mijn kinderen geen geluk. Vakantie betekent voor mij echt dolce far niente. Niks geregel of geplan dus ;) De kindjes gaan op reis waar wij gaan en ze worden dus niet extra verwend door een vakantie op maat van hen, maar wel door extra veel tijd met mama en papa. We hangen quasi een hele dag met hen in het zwembad of in de zee, spelen spelletjes en geven hen kusjes en knuffels. Meer hebben die monchkins volgens mij niet nodig.

1233978_10153421377644476_1621294777089970955_n

4. Waar genieten jullie kinderen het meest van tijdens de grote vakantie? 

Ik heb de indruk dat mijn kids overal plezier maken. Ze gaan tijdens de vakantie 2à 3 weken op kamp, er is één week een speelstraat , ze gaan naar mammi en naar bommi aan zee en op vakantie met ons. Als ze al eens thuis zijn spelen ze met de kindjes van de buren of met hun nichtjes en neefjes. Ik denk dat zij een zalige kindertijd hebben: overal waar ze komen worden ze in de watten gelegd.

5. Welke mama tips heb jij om je kinderen 2 maanden bezig te houden?

Als ik thuis ben plan ik voor Ella Marie vaak een reis rond de wereld in onze tuin. Ze moet dan bijvoorbeeld twee keer rond de trampoline, oversteken op een springbal, in het zwembad, over de evenwichtsbalk etc. en dat dan twee of drie keer na elkaar. Ik speel dan even mee en laat haar daarna haar gangen gaan. Met dit spel is ze wel even zoet. Verder plan ik ook graag uitstappen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of een fietstocht naar de bomma's. Daar genieten ze ook altijd heel erg van.

11027973_10153415264979476_3574882850609722853_n

6. Wat is je lievelings restaurant in België  om met je kinderen te gaan eten? (Bv leuke speeltuin, lekker kindermenu ...

De beste restaurants met kinderen zijn denk ik bij ons in de buurt (Brasschaat). Wij hebben de melkerij in het Peerdsbos, de Laierie, oud Antwerpen... Allemaal gelegenheden waar mama en papa lekker kunnen eten en de kinderen 'vollenbak' kunnen spelen.

7. Waarvoor moeten de kinderen mama even met rust laten tijdens de zomervakantie?

Als ik aan het genieten ben van een momentje plat op mijn rug met mijn gezicht in de zon. Dan hoeven ze me niet te storen.  Anders als ik hun rommel aan het opruimen ben of hun zakjes klaarzet voor de volgende dag. Ik heb dan het gevoel dat ik al met hen bezig ben en als ze mij dan nog eens komen storen, wordt het dubbel zo zwaar.

11246852_10153287761864476_2696294376033494331_n

8. Ben je een kust of bos mama? Lievelings plek?

Ik ben absoluut een kustmama! Er is niks zo zalig als mijn kinderen zien spelen in het zand, bloemen verkopen op het strand en ravotten in de zee. Knokke staat op nummer 1. Marie Siska is een aanrader.

9. Wat eten je kinderen het liefst tijdens warme dagen op vakantie? Typisch vakantie gerechtje wat ze thuis niet eten.

Het zijn allebei moeilijke eters op dit moment. Ella Marie heeft een minimaagje en rafa is een peuter: die zou zich de hele dag volsteken met koeken en pap. Op vakantie eten ze over het algemeen niet zo heel veel en ook niet echt anders dan anders. Misschien wat meer vlees en vis op de barbecue. Carnivoren zijn het wel, mijn kids.

10. Lijfzin

live and let live!

11130284_10153214392444476_930019828760000694_n

Dank je Nele voor deze leuke antwoorden!  Nog veel plezier deze zomer met je kinderen!

Love Mum Griet

Healthy food for kids

Maandag Soepdag: Komkommersoep

0