mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Healthy food for kids

Hello Mums,  hebben jullie het ook soms moeilijk om telkens iets origineels en gezond uit de mouw te schudden?  Vooral met deze warme dagen eten kinderen minder gemakkelijk. Gezond eten hoeft niet duur te zijn en vooral niet moeilijk!  Ik heb deze leuke beer figuurtjes gevonden in de blokker voor 1,95,- voor 3 stuks. Laat je kleine aapjes gewoon helpen als een echte chef kok.  Dat maakt het soms leuker.  Zeker als ze van de kookkunsten kunnen proeven. Wat denk je van een snelle gezonde quiche zonder bladerdeeg?  Maw een beren muffin met groenten en ei.  Het is Henri - Constant zijn lievelings hapje, lekker uit het vuistje vol groentjes. Hoe maak je het:

Overschot van groentjes uit de koelkast volstaat soms.  Ik gebruik vandaag bio broccoli, bio wortel, bloemkool, ui, witlof, courgette uit eigen tuin en spekjes (mijn kleine man is gek op zout en vlees, dat heeft hij niet van zijn mama)

Stoof alles aan met olijfolie of Ghee.  Klop 1 (bio vrije uitloop) ei en voeg sojaroom en peper toe.  Zout is niet nodig door de spekjes.  Bak de spekjes even aan.

Vet je vormpjes goed in en leg op de bodem wat groentjes en spekjes. Je kan dit ook zonder spekjes maken.  Ik maak er steeds 3 met spekjes en 3 zonder.  Vul de vormpjes op met het opgeklopte ei en sojaroom tot de groentjes goed onder staan. Ongeveer net over het midden van het vormpje.  Alles stijgt nog een beetje.  Laat enkele minuten in de oven staan tot alles een vaste structuur heeft en mooi goudbruin ziet. Klaar is kees.  Als je een grote portie maakt kan je voor jezelf een quiche maken maar dan met bladerdeeg indien je dit liever hebt.  Maar dan heb je wel in het totaal 3 eieren nodig.

 

Hi Mums, do you also experience difficulties being creative over and over again in the kitchen? Especially this summer – children tend not to eat as easily as they normally do with the hot weather. Healthy food doesn’t have to be expensive and certainly not difficult to make! I found this cute little bear figures at Blokker for € 1,95 for 3 pieces. Let your littles treasures help you in the kitchen like they’re little chefs. That makes it more fun for them sometimes. Definitely if they have the opportunity to taste what they have helped preparing. What do you think about a healthy quiche without puff pastry? Actually it’s a bear muffin with vegetables and egg. Henri-Constant’s favourite finger food. What do you need?

How to prepare this:

Leftovers of vegetables in the frigde are usually good enough. Today I use broccoli, carrot, cauliflower, onion, chicory, courgette and bacon (my little one loves salt and meat – he has not inherited that from his mum).

Stew everything with olive oil or Ghee. Beat an egg and add soy cream and pepper. You don’t need to add salt because of the bacon. Fry the bacon for a short time.

Grease the little baking molds and put some vegetables and bacon at the bottom of them. You can also do this without bacon. I always make of them 3 with bacon and 3 without. Fill the baking molds up with the beaten egg and soy cream until the vegetables are covered. Approximately just over the middle of the baking mold. Everything will go up. Leave it for a couple of minutes in the oven and you’re done. If you make a bigger portion you can make a quiche for yourselves but than you might want to use puff pastry if you prefer to do so. In that case you’ll need 3 eggs in total.

image2 image2

image2

image1

image2

Smakkelijk

Love mum Griet

Stylepage: Beach must haves for kids

Zomerrubriek: SUMMER MUM!

0