mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Zomerrubriek: Summer Mum

summermum4

Hello Mums!  Deze week is Annemie Ramaekers (42) mijn Summer Mum!  Annemie is niet alleen een leuke lieve vriendin maar ook een toffe "collega".  Ze werkt als journaliste en presenteert op TVL.  Voorlopig heeft ze het op werkvlak een beetje rustiger, omdat ze net weer mama is geworden van een prachtige zoon JACK 1,5 maand jong.  Ze had al 2 grote jongens Daan 11 & Stan 9 maar er ontbrak nog iets ;-) Zoon nr 3 :-)

FullSizeRender

1. Wat betekent zomervakantie voor je?

Zomervakantie, dan denk ik aan zon, zee, barbecue, uitslapen (nu ja, met een zoontje van 1,5 maand is dat iets minder), gene stress, leuke uitstapjes maken met de jongens, bezoekjes brengen aan vrienden/vriendinnen, flessen bubbels kraken, met de blote voeten in het zand of op het gras stappen, waterspelletjes spelen met de tuinslang, vriendjes van de kinderen laten overnachten, muziekfestivals, een reisje naar de Kust of het buitenland… Mijn motto in juli en augustus: niks moet, alles kan. Zolang we ons maar amuseren.

2. Wat is je lievelings vakantie bestemming met en zonder kinderen.

Toen de kinderen nog klein waren, gingen we steevast naar de Canarische eilanden Lanzarotte, Gran Canaria, Tenerife of naar de Turkse Rivièra, Belek, Antalya of Bodrum. De betere vijfsterrenhotels in Turkije zijn écht het paradijs voor jonge ravotters als de onze. Vele glijbanen, tal van zwembaden, drank en ijsjes à volonté, kindvriendelijk. Het is daar echt: verstand op nul, genieten, geen zorgen aan je hoofd, want alles is voorhanden. Nu de jongens wat groter zijn, nemen we ze mee op citytrip, naar Parijs, naar Londen, en als het van Stan afhangt straks New York! (Eerst nog wat sparen :-)) Een huisje huren in Mallorca was ook een schot in de roos. En onze reis naar Puglia vorige zomer, de hak van Italië, was eveneens fenomenaal. Wat een hemelse stranden daar. Je waant je in de Seychellen.

FullSizeRender

3. Waar gaat deze zomer jullie vakantie door?

Omdat we er een klein protje bijhebben, ons derde zoontje Jack (1,5 maand), blijven we deze zomer dicht bij huis. Hij heeft geregeld een afspraakje bij Kind&Gezin. En meteen het vliegtuig op, naar een ver land, zie ik niet zitten met zo’n kleintje. Wat het weer betreft, hebben we deze zomer ook niet te klagen. Heerlijke zon. Soms té heet. Dan vluchten we naar Knokke, waar het makkelijk tot 10 graden Celsius minder warm is. Perfect zeebriesje, niet te zwoel. En de oudere broers vinden pootje baden in de Noordzee even spannend als peddelen in de Middellandse Zee.

FullSizeRender

4.Waar genieten je kinderen het meest van tijdens de grote vakantie?

Daan vindt het zalig dat hij kan uitslapen. Dat durft hij, tot 11, 12 uur als het nodig is. Stan is een vroege vogel. Dus hij zit al snel buiten. Op goal sjotten. Opa helpen in de tuin. Bij papa op bezoek in de kinepraktijk. Hoewel ze elkaar hebben om mee te spelen, zullen ze toch bijna élke dag vragen of er een vriendje mag komen spelen. Dat lukt vaak, maar niet altijd. Toegegeven: omdat ik soms te moe ben, van de onderbroken nachten met Jack. Ik zit nu aan mijn zevende week nachtshift. Euh, zoiets voel je als 42ste wel eens :-). Straks gaan de oudsten ook tien dagen op kamp met de Chiro. Dat is hun kers op de taart. De verhalen die ze mee naar huis brengen, zijn legio. Heimwee hebben ze geen seconde. En zo moet het.

FullSizeRender

5.Welke mama tips heb jij om je actieve boys 2 maanden bezig te houden?

Tips. Veel kinderen zitten tijdens de vakantie uren en uren achter hun PSB, of kijken zich scheel op hun iPad. Tja, dat is de gemakkelijkste oplossing voor de ouders, of oppas. Zo zijn ze stil. Maar erg educatief is dat niet. Laat staan dat je kids er fitter van worden. Het beste is dus toch die vriendjes te laten komen spelen. Zo ravotten ze buiten, kunnen ze kampen bouwen, met water spelen, op de trampoline springen. Ik heb toch graag dat mijn jongens bewegen. Ook al ploffen zij vaak liever gewoon in de zetel neer, wat bij momenten ook mag hoor.

6. Wat is je lievelings restaurant aan de kust om met de kinderen te gaan eten?

Als we naar Knokke gaan, zit een bezoekje aan Marie Siska er altijd in. Je eet daar de allerlekkerste wafels en pannenkoeken, en terwijl de mama’s en papa’s een fles bubbels soldaat maken, of garnaalkroketten eten, geven de kids van jetje in de grote speeltuin, of op het minigolfterrein dat erbij ligt. Ook een fijne plek om met kinderen te gaan eten in Knokke: Ellis (hamburgers) of Lucie Chang (Thaïs, Vietnamees, Chinees).

IMG_3738

7. Je bent net terug mama geworden van een coole boy Jack. Maakt dat de vakantie niet een beetje extra zwaar of is het puur genieten met de 3 boys en draait alles rond kleine jack?

Met kleine Jack erbij is het echt genieten. Nu ik wat ouder ben, weet ik nòg beter waar mijn prioriteiten liggen: bij mijn jongens. Het is bij momenten zwaar. Zeker omdat doorslapen er nog niet inzit. Maar het is het allemaal waard. Niks zo heerlijk als een platte baby op je borst leggen, of hem in de armen te zien liggen van zijn twee stoere broers. Mijn kids, mijn gezin, mijn vier mannen (de papa incl): is mijn lange leven.

8. Welke bestemming staat nog op jou to do list met de kinderen?

De jongens zouden graag eens naar New York gaan. Maar ze kiezen nog het liefst voor een zon, zee, strandvakantie. En dan graag samen met een bevriend koppel en hun drie kinderen. Het zijn vriendjes voor het leven, die elkaar tijdens de zomervakantie - als het aan hen lag - elke dag zouden treffen. Mooi, die intense vriendschap. Brothers in crime.

FullSizeRender

9. Wat eten je kinderen het liefst tijdens warme dagen op vakantie? Typisch vakantie gerechtje wat ze thuis niet eten.

Tijdens de vakantie of op hete zomerdagen mogen de kinderen altijd nét iets meer dan anders: een verfrissend ijsje, een pannenkoek, een Berlijnse bol op het strand. Niet echt gezond, I know, maar ook dat is vakantie. Smullen van dingen die ze thuis nooit krijgen. Of hoe een bol Chocoladeijs van 2 euro een kind in extase kan brengen. 11, 9 en 1,5 maand zijn ze: nu kan het nog. Benieuwd wat hen, pakweg, over 5 jaar content stelt :-).

Thx Annemie, geniet nog van je welverdiende vakantie en je zonen!

Love Mum Griet

 

Fashion: Zwangerschapsstyling

Kleine jongens worden groot! Nieuwe mijlpaal!

0