mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Zommerrubriek: Summer Mum Kristel Kaper

summermum4

Hello Mums!  Deze week stel ik jullie graag voor aan Nederlandse mum Kristel Kaper (32) mama van Jip (3) en zwanger van dochter 2. Ze komt uit Zaanstad en is pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en trotse eigenaresse van webshop abcd-kaarten.  Ik volg haar nu al een tijdje op Instagram waar ze een leuk profiel heeft over originele interieur kaarten voor bv. je kinderkamer te pimpen. Op Instagram kan je haar terugvinden onder Kristel_Hoera_Vandaag of op www.abcdkaarten.nl  Wat leuk dat ze deze week mijn Summer Mum wil zijn!

 1. Wat betekent zomervakantie voor je?

Mijn motto tijdens de zomervakantie is Niks Moet, Niksen mag! Heerlijk even geen wekker die afgaat, geen gehaast maar lekker genieten van de gewone dingen! Uitgebreide ontbijtjes, zandkastelen bouwen op het strand, teveel ijsjes, barbecues met vrienden en eindelijk dat ene boek eens uitlezen.

vakantie2013-scandinavie

2. Wat is je lievelings vakantie bestemming met en zonder de kinderen?

Zonder kids maken we graag stedentrips, binnen en buiten Nederland! Stockholm staat bovenaan mijn lijstje. Verder doen we eigenlijk elk jaar wat anders! Toen Jip 1 was hebben we met een camper 3 weken door Scandinavië getrokken (Denemarken/Zweden/Noorwegen). Vorig jaar zijn we naar Frankrijk geweest op een heerlijke glamping-camping en dit jaar vanwege mijn zwangerschap blijven we in Nederland! Volgend jaar willen we graag vliegen naar Ibiza.

3. Hoe plan jij je vakantie als je met de kinderen op vakantie gaat. Is het een vakantie op maat? Zijn jullie actieve vakantie ouders of eerder passief. Zon, zee, strand en relax!

We houden van afwisseling! Auto, camper, vliegtuig, camping, hotel, b&b, stad, platteland, Nederland, buitenland. Elk jaar wat anders al zal dat met 2 kindjes misschien wat lastiger worden. We zien het wel!

4. Waar ben jij het meest mee bezig tijdens de zomervakantie van je dochter?

Het is zo cliché, maar als je kind het naar de zin heeft is het voor de ouders ook genieten! Dus mag er veel en hoeft er weinig, het is tenslotte vakantie We gaan met de flow van de dag. Wel probeer ik na een drukke dag of een avond laat naar bed, de volgende dag een beetje rekening te houden met haar ritme zodat ze genoeg kan slapen.

5. Welke mama tips heb jij om je kinderen bezig te houden tijdens deze zomer maanden?

Ik sleep geen bergen speelgoed mee tijdens een vakantie. Zolang er water is om mee te spelen zijn kinderen snel tevreden. Dus naast een zwembad of strandje zorg ik voor een grote emmer of bak met water, wat bekertjes/bakjes of een gietertje en ze zijn uren zoet!

vakantie2014-frankrijk

6. Wat is je lievelings restaurant in Nederland om met je kinderen te gaan eten? (Bv leuke speeltuin, lekker kindermenu 

Wij eten graag bij Wonders, die zitten oa bij ons in Zaandam maar ook in de badplaatsen Egmond en Bergen. Kindvriendelijk maar ook leuk voor papa's en mama's! En heerlijk eten :)

7. Zwanger zijn tijdens de zomervakantie en warmte kan soms zwaar doorwegen. Vooral als je heel de dag achter je dochter van 3 moet rennen. Wat doe jij om het hoofd koel te houden?

Nu ik zwanger ben, heb ik wat meer last van de warmte en kost alles soms wat meer energie dus op de dagen dat ik thuis ben met Jip doen we lekker rustig aan. Badje in de tuin, grote parasol, kan limonade, lekkere broodjes en tussen 13:00 en 15:00 uit de zo'n! Oh en ijsjes! Heel veel ijsjes :))

8. Ben je een stads of plattelands mama? Lievelingsplek in Nederland? Waarom?

Ik hou van de afwisseling! Soms heerlijk struinen in Amsterdam langs de grachten. Het ritje met de trein en tram zijn voor Jip al een uitje op zich. Westerpark is ook favoriet, leuk voor kinderen en ouders. Er zijn regelmatig leuke evenementen (Sunday market of rollende keukens) of we gaan daar naar de bioscoop. Strand en bos zijn ook favoriete plekken, het hele jaar door!

vakantie-2015-nl

9. Wat eet je dochter het liefst tijdens warme zomerdagen of op vakantie? Typisch vakantie gerechtje wat ze thuis niet eten.

Jip is dol op rauwkost (wortel, paprika, komkommer, tomaatjes) dus de BBQ gaat regelmatig aan. Lekker met een pastasalade en stokbrood. Zelf pizza maken of pannenkoeken zijn ook favoriet.

10. Lievelings boek op dit moment?

Ik ben net begonnen in 'Kom hier dat ik u kus'

Dank je Kristel om je leuke plekjes met ons te delen! Veel succes met je bevalling!

Love Mum Griet

Beauty for Mums

Lifestyle: Greentom kinderwagens

0