mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Week van de borstvoeding

Week van de borstvoeding gaat deze week wereldwijd van start!

Het is helemaal terug van weggeweest! Borstvoeding. Tegenwoordig doet bijna iedereen er weer aan mee die net mama is geworden.

Je kan er niet meer naast kijken. Elk topmodel of celeb dat net bevallen is legt haar kleintje in het openbaar zonder probleem aan de borst.

Ook ik heb voor borstvoeding gekozen uit overtuiging van zoveel factoren. Maar laat mij duidelijk zijn. Niet iedereen is de perfecte "melkkoe" want zo voel je je soms. Ik ben er jammer genoeg mee moeten stoppen na 2,5 maand omdat mijn kleintje mij letterlijk en figuurlijk leegzoog.

Ik heb een paar dagen een traantje gelaten, want het was zo'n mooi en heerlijk gevoel. Nog even langer bij mij, maar ipv in de buik tegen de buik en aan de borst. Maar om het uur had mijn hongerig welpje honger. Na overleg met de kraamzorg ben ik dan gaan mixen. Borstvoeding en flesvoeding om aan te vullen. Na enkele weken was ik volledig overgeschakeld. Een voordeel was wel dat hij eindelijk doorsliep ;-) Geen korte nachten meer. Wat ook vrij uniek is op zo'n jonge leeftijd. Maar bij elke baby is het natuurlijk anders. Want onderschat borstvoeding niet. Het is best zwaar. Ik ken mensen die zonder probleem een heel ziekenhuis konden bevoorraden. Jammer maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Maar ik zeg altijd. Wat die kleintjes extra hebben gehad, hebben ze toch maar weer binnen.

Ik deed het persoonlijk omdat ik zoveel mogelijk weerstand wou meegeven aan mijn kleintje. Het is voor zoveel dingen goed. Ze zouden minder snel ziek worden, allergie├źn tegen gaan enz. kortom het is gezond. Het geeft je ook een extra band en men zegt ook dat als je borstvoeding geeft dit ook goed is tegen borstkanker. Maar ook je baarmoeder krimpt extra snel.

Naamloos-1 Er bestaan tal van sites met meer info over borstvoeding kan vinden, oa. bij Kind & Gezin of borstvoeding.be. Ik had hulp van een lieve vroedvrouw die mij enkele weken goed heeft geholpen. Ook zij komen aan huis en helpen je graag. Ik kan het iedereen aanraden.

* Het is gezond voor mama en baby * Het geeft je een heerlijk mama / Baby gevoel * Je bespaart veel tijd met flesjes proper te houden en op te warmen * Je hebt altijd eten bij * Het is goedkoper ;-)

bvcelebs

LOVE MUM GRIET

Zomerrubriek: SUMMER MUM Lobke Gielkens

Fashion: OOTD

0