mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Zomerrubriek: SUMMER MUM Lobke Gielkens

summermum4

Deze week is onze "Summer Mum" Lobke (32) Lobke werk als journaliste voor Femma, Steps en La Maison Victor magazine.  Lobke is al 14 jaar samen met haar eerste Lief Patrick, maar nog niet getrouwd. Ze is mama van twee kinderen Kobe (4) en Frauke (3), plusmama van een 15-jarige dochter Mercedes. Ze heeft in 2013 haar ervaringen als creatieve werkende mama van twee kleine koters neer gepend in "Het Leuke Mamaboek".  Een jaartje erna schreef ze "Het Leuke Vakantieboek", een boek vol originele low-budget binnen-en buitenactiviteiten voor jongens en meisjes van 2 tot 99. Op haar mamablog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze meemaak.  Neem zeker eens een kijkje op www.leukewereld.be

IMG_0528_2

1. Wat betekent zomervakantie voor je?

Voor het eerst denk ik tijdens de zomervakantie eens NIET aan mijn werk. Nu ik twee schoolgaande kinderen heb én een hardwerkende zelfstandige partner, moest ik de zomervakantie zien te overbruggen zonder een schuldgevoel (lees zonder ze elke dag naar het speelplein te moeten brengen). Daarom besliste ik om een een maand ouderschapsverlof te nemen gekoppeld aan twee weken verlof wat betekent dat ik 6 weken thuis ben! Oh ja! Zomervakantie betekent voor het eerst in jaren geen stress, veel quality time met de kindjes dat zich uit onder de vorm van leuke uitjes, leuke knutselnamiddagen, playdates met vriendinnen met kinderen, op reis gaan, vriendjes uitnodigen om te komen spelen, bbq’s organiseren, een concertje meepikken…de zomer is één groot feest, als we zelf de slingers maar ophangen!

2. Wat is je lievelings vakantie bestemming met en zonder de kinderen.

De laatste jaren kiezen wij steevast voor vakanties dichtbij huis en dan kiezen we meestal voor de bungalowvakanties van Landal (www.landal.nl). Daar is alles aanwezig voor de kinderen en als je altijd kiest voor een ander park, is er altijd wel iets nieuws in de omgeving te ontdekken! Vorig jaar verbleven we in het Hof van Saksen in het Nederlandse Drenthe, dit jaar gaan we een weekje naar Zeeland. De laatste week van de vakantie wordt wel extra leuk want dan gaan we een weekje naar Frankrijk en overnachten we in een boomhut! Iets om naar uit te kijken ;-). Wanneer ik alleen met mijn Lief op vakantie ga, dan kiezen we meestal voor een actieve citytrip. Vorig jaar gingen we naar Marrakech, Maastricht en Amsterdam. Dit jaar staat Barcelona en Londen nog op de planning! Ooit willen we een mini-wereldreis maken met onze kinderen. Onze kinderen zijn niet van ons maar van de wereld en die willen we hen dus graag leren kennen!

DSC_0024

3. Hoe plan jij je vakantie als je met de kinderen op vakantie gaat.

Wij zijn een zeer actief en druk gezin! Voor ons geen strand- of hotelvakantie, geef ons maar actieve vakanties waar je leuke dingen in de buurt kan beleven! We kiezen er wel voor om onze kinderen mee te nemen in ons verhaal, wanneer we een stadje gaan bezoeken of gaan shoppen, gaan ze gewoon mee! We nemen hen mee naar hippe koffiebars of bezoeken leuke restaurantjes met hen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat er in de buurt altijd wel kindvriendelijke activiteiten zijn zoals speeltuintjes, een leuk park, een zwembad, een meer, noem maar op! Daarvoor zijn de vakanties van Landal dus ideaal ;-).

4. Waar ben jij het meest mee bezig tijdens de zomervakantie?

Een gewone vakantiedag bestaat uit uitslapen, samen ontbijten, in de voormiddag doe ik wat in het huishouden en in de namiddag doen we meestal iets leuks: een vriendin bezoeken, een bezoekje aan de speeltuin, samen iets knutselen. Soms moeten ze ook zichzelf bezig proberen te houden en kruip ik zelf bijvoorbeeld achter mijn naaimachine zodat ik ook wat kan genieten van me-time. Ja, ik durf ze ook voor televisie zetten, sinds wij Netflix in huis hebben, is dat een zaligheid!

5. Welke mama tips heb jij om je kinderen bezig te houden tijdens deze zomer maanden?

Zoek het niet te ver! Ook bij jou in de buurt zijn er leuke dingen te beleven, denk aan een tof park, een kinderboerderij, een meer en een strand, een ritje met de trein…het hoeft niet altijd veel geld te kosten of ver weg te zijn om leuk te zijn! Dichtbij kan ook leuk zijn!

foto achterflap

6. Wat is je lievelings restaurant in Belgie om met je kinderen te gaan eten? (Bv leuke speeltuin, lekker kindermenu

Een aanrader is De Burgerij in Antwerpen (http://www.leukewereld.be/wp/2014/12/een-perfecte-familiezondag-in-antwerpen/), volgens ons het meest kindvriendelijke restaurant van België. Je kan er overheerlijke burgers eten en de kinderen kunnen er veilig spelen terwijl jij met je Lief rustig kan genieten.

7. Wat doe jij met de kinderen wanneer het slecht weer is tijdens de vakantie?

Ook daar zoek ik het niet te ver: samen een leuke tekening maken, knutselen met strijkparels of een old school gezelschapsspel spelen. Kobe en Frauke beginnen de leeftijd te hebben waarop zij al gemakkelijke spelletjes snappen. Ik kom zelf uit een groot gezin en ik heb daar superleuke herinneringen aan. Regen? Dat laten wij niet aan ons hart komen! Gezellig binnen blijven kan ook keitof zijn, als ze zich maar weten bezighouden. Vorig jaar maakte ik Het Leuke Vakantieboek samen met hen, een boek met anti-verveeltips voor elke dag van de vakantie! Daar staan heel wat leuke DIY-tips die we samen maakten.

8. Ben je een stads of plattelands mama? Lievelings plek in Belgie? Waarom?

Het beste van de twee :-). We wonen in Breendonk, een echte plattelandsgemeente vlakbij Klein Brabant waar je kan wandelen en fietsen aan de Schelde, de kinderboerderij van Bornem kan bezoeken, bloemen plukken op de bloemenweide in Aartselaar of gaan picknicken aan het kasteel d’Ursel in Hingene. Maar we wonen ook vlakbij Mechelen, Antwerpen en Brussel, dus geregeld nemen wij onze kinderen mee naar de stad om er te gaan shoppen, naar Park Spoor Noord te gaan of op zondagochtend naar Brussel te trekken met z’n allen! Mijn lievelingsplek in België? Mijn eigen streek omdat we wonen in één van de schoonste streken van Vlaanderen (Klein-Brabant), maar ook in het centrum van het land en overal vlakbij zijn. We wonen vlakbij de A12 dus wij staan op een kwartier in Antwerpen en Brussel, wonen op een uurtje van de zee, een uurtje van Nederland, een uurtje van Limburg en de Ardennen, ideaal dus!

DSC_0068

9. Kook je anders tijdens de zomer voor je kinderen? Speciale gerechtjes?

Ja, als ik tijd heb, kook ik graag en veel! Net voor onze vakantie maakte ik onze diepvries leeg om hem opnieuw te kunnen vullen met gezonde kost: verse soep, stoofpotjes…zo hebben we na een leuk dagje uit altijd iets in huis dat snel klaar is! Wanneer ik tijdens het schooljaar hard aan het werken ben, durf ik wel al eens een snelle hap voor te schotelen. Maar nu probeer ik elke dag iets gezonds en lekkers klaar te maken voor Kobe en Frauke. Via Kiind.nl ontdekt ik de Monkey Platter: een groot bord waarop je verschillende dingen neerlegt zodat ze zelf kunnen kiezen: komkommer, tomaatjes, appel, eieren, kaas, gezonde popcorn, gezonde dipsausjes, gestoomde broccoli en bloemkool. En zo is het elke dag een beetje feest bij ons!

IMG_0566

Wil je een gesigneerd exemplaar van  "Het Leuke Vakantieboek" winnen? Wat moet je doen?! Heel simpel. Like de Facebookpagina's LEUKE WERELD & MUM OF THE WORLD en/of LEUKE WERELD & MUM OF THE WORLD volgen op Instagram ;-) met als comment #Mumoftheworld & #Summermum en wat jullie lievelings vakantie bestemming is.  Ik kies nadien een gelukkige mama die dit exemplaar mag ontvangen. SUCCES & bedankt Lobke!

hetleukevakantieboek

Love Mum Griet

Lifestyle: Hc gaat naar school

Lifestyle: Week van de borstvoeding

0