mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Zwemmen

Pootje baden met je kleintje is toch erg leuk en rustgevend.  Maar de schrik van elke ouder is toch als je kleintje zou verdrinken door een seconde onoplettendheid.   In USA heb ik vrienden die met hun dochter als kleuter van 2 jaar op "infant swimming resource" gingen.  Ik stel mij toch vragen bij die klasjes, zoek maar eens op op You Tube.  Ik begrijp de insteek maar ik geloof niet dat het voor een kindje een leuke ervaring is.  Elk trauma dat een kind oploopt heeft effect op iets anders in zijn of haar latere leven. Ik begrijp dat je je kindje wil beschermen en wil leren zwemmen omdat ze  niet zouden verdrinken. De techniek bestaat eruit dat ze de kinderen jun instinct opwekken en leren naar de kant te zwemmen en hulp te roepen hoe klein ze ook zijn. De techniek is vrij hard.  Maar ik moet zeggen dat kinderen na 10 lessen wel de techniek kunnen hanteren en zich perfect kunnen "redden" en laten drijven.  Ik en mijn man zagen dit niet zitten want je kleintje krijst echt in het begin alles bij elkaar en dat kan ik echt niet aan. Wat vinden jullie van deze techniek?   We zullen het maar doen volgens onze basis zwemlesjes voor HC.  Maar wanneer begin je hiermee en hoe pak je het aan?  Lifecoach Angela Bitonti beantwoord graag mijn vragen.

Wanneer kan je het best gaan zwemmen?

Baby’s hebben over het algemeen geen watervrees en raken snel vertrouwd met bewegen in water. Deze bewegingen zorgen voor een bevorderde ontwikkeling van de spiertjes.

Als je met je baby gaat zwemmen, moet je je baby niet leren hoe te zwemmen, maar moet je hem gewoon aan het water laten wennen. Kinderen kunnen pas echt leren zwemmen als ze vijf jaar zijn. Ze zijn dan oud genoeg om de verschillende zwemstijlen te leren en om zelfstanding oefeningen te doen.

Babyzwemmen is goed voor de motorische ontwikkeling van een kind, zijn vertrouwen en autonomie. Het is een geweldige ervaring voor zowel de baby als voor zijn ouders.

Een baby voelt zich gemakkelijk in het water. Als ouder moet je wel actief betrokken zijn en je kindje aanmoedigen. Dankzij het contact met het water ontdekt je baby nieuwe sensaties: gewichtloosheid, temperatuurschommelingen, verschillende geluiden, glinsteringen op het wateroppervlak en huidcontact. Water biedt heel wat ontdekkingsmogelijkheden en versterkt de band tussen ouder en kind. Je baby zal zwemmen heel leuk vinden en zich vrij voelen.

Hoe lang mag je zwemmen met je baby?

Een zwempartij mag niet langer dan een halfuur duren voor kindjes die jonger dan 18 maanden oud zijn, en een halfuur tot een uur voor kinderen die tussen 18 maanden en 5 jaar oud zijn.

Haal je baby uit het water als je denkt dat hij het koud heeft. Het is ook nutteloos om in het water te blijven als hij het niet meer leuk vindt, zelfs als de zwemles nog niet afgelopen is. Het is belangrijk dat hij water met plezier associeert.

Hoe moet zo'n watergewenning er uitzien?

Een initiatie in drie fasen:

Contact met het water: houd je baby in je armen en dompel hem geleidelijk in het water door zijwaartse en verticale bewegingen te maken tot op mondhoogte. Als hij eenmaal aan het water gewend is, kun je hem in het water leggen zonder hem los te laten. Je baby zal automatisch zijn mond dichtdoen als hij in het water is. Als je baby zich gemakkelijk voelt, kun je beetje bij beetje wegzwemmen en hem loslaten. Je moet hem natuurlijk nooit uit het oog verliezen en nooit te ver weg zijn! Opgelet! Verplicht je baby nooit om in het water te gaan! Neem alle tijd die hij nodig heeft.

IMG_2618 IMG_2678 IMG_8364

Enkele foto's uit mijn privé album.  HC is helemaal gek van water en zwemmen.

Love Mum Griet

Mum Of The World bestaat 1 jaar!!

Sporty saturday Girls VS Boys

0