mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


SUMMER MUM: Maaike Dorsteen

summermum4

De zomervakantie zit er bijna op en dus is het deze week mijn voorlaatste Summer Mum.  Maaike Dorsteen (35) woont samen met haar man Pieter en  3 kids Mikkie (10) Beau (6) Fiene in Amsterdam. Sinds haar achttiende heeft ze bij de Nederlandse televisie gewerkt. Maaike is begonnen als redacteur en uiteindelijk heeft ze jaren als uitvoerend producent voor verschillende televisieprogramma’s gewerkt.  Ze is nu naast mama zijn oa. blogster van haar populaire beautyblog www.Furrow.nl  Op deze blog blijf je op de hoogte van de nieuwste trends op oa. rimpelgebied en deelt ze haar ervaringen over diverse behandelingen.  Maaike is een Happy mum en deelt hier graag haar vakantietips en ervaringen tijdens de vakantie als working mum met Mum Of The World. Lezen jullie snel mee? 

IMG_1936

1. Wat betekent zomervakantie voor je? Zomervakantie betekent voornamelijk heel veel voorpret, aangezien wij met 3 schoolgaande kinderen maar bepaalde periodes van het jaar met vakantie kunnen. Daarom moeten we bijna een jaar van tevoren al bepalen waar we naartoe willen. Meestal plan ik de vakanties voor het hele jaar in. Enorm burgerlijk, maar zo kunnen we wel naar populaire bestemmingen die, als je later zou boeken, vol zitten.

2. Wat is je lievelings vakantie bestemming met en zonder kinderen. De Antillen! Ik hoor gewoon thuis op Aruba en Curacao. En mijn dochter Mikkie ook. We genieten nog steeds na van ons verblijf op Papagayo Beach Resort, ook al is het inmiddels 4 jaar geleden. Vanwege de bijbehorende jetlag gaan we er niet meer naartoe. En ik moet ook eerlijk bekennen dat tickets naar de Antillen voor 5 personen ook bijna onbetaalbaar zijn. En we gaan vaak tussen de bedrijven door naar Vlieland. Ik heb daar een waar paradijs ontdekt: Badhotel Bruin. Ik ben daar gemiddeld drie tot vier weekenden per week. Bestaat er ook zoiets als een vakantie zonder kinderen? We gaan eigenlijk altijd met z’n vijven… Omdat we zo hard werken, vind ik het altijd zo gezellig om met het hele gezin met vakantie te gaan.

IMG_1889

3. Waar gaat deze zomer jullie vakantie door?  We gaan de laatste jaren eigenlijk altijd naar Frankrijk. Hebben de voorkeur voor een Nederlandse familiecamping in de Dordogne (wat een contrast met de Antillen) waar we het fantastisch hebben met het hele gezin. Dit jaar even een uitstapje gemaakt naar een camping in de Provence, maar dat was het net niet. Voor volgend jaar wordt het de Ardèche. Inderdaad, nu al geboekt…

4. Waar genieten je kinderen het meest van tijdens de grote vakantie? Kinderen genieten van de kleinste dingen. Samen ontbijten, zwemmen en heel veel ijsjes eten. En, ik durf het bijna niet hardop te zeggen (laat staan op papier te zetten), maar Mikkie, Beau en Fiene vinden het dus geweldig om na het eten met een euro naar een automaat te gaan en daar iets uit te trekken. Speelgoedeendjes die licht geven en beertjes die geluid maken: rommel, waarmee ze zich de hele vakantie vermaken.

IMG_1785IMG_1980

5.  Welke mama tips heb jij om 3 actieve kids tijdens de lange zomervakantie bezig te houden? Zwemmen, fietsen en voetballen. Omdat we eigenlijk altijd naar de camping gaan, vermaken de kinderen zichzelf. Dus: iedereen naar de camping… ☺ Ik ben echt een luxepoes, maar tijdens de vakantie draait het bij mij om de kids en dus zal je me niet in luxe 5-sterrenhotels vinden. Ik en mijn sixpack zijn op de camping.

6. Wat is je lievelings restaurant om met de kinderen te gaan eten en waarom?  Fratelli in Voorburg. Uiteten met kinderen moet makkelijk zijn. Groentes geef ik ze gewoon thuis, uiteten is een feestje. Spaghetti, hamburgers en pizza, met misschien een verloren blaadje sla. Bij Fratelli heb je het allemaal, maar het eten voor de ouders is ook goed. Ik kan er ook lekker eten: vis, met gegrilde groenten. En voor Pieter is een steak…

7. Heb je het zwaar om als werkende mama alles georganiseerd te krijgen? Welke tips heb je voor ons? Niet… Het is bij mij vaak één grote chaos. En volgens mij bij meer gezinnen, alleen zegt niemand het hardop. Ik bekijk het echt van dag tot dag. Een gezin is echt een baan naast je normale werkzaamheden. Probeer je te focussen op de dingen die goed gaan en je energie te steken in de leuke dingen. O, en geduld: had ik dat al gezegd?

IMG_1866

8. Welke bestemming staat nog op jou to do list met de kinderen?   Niet zozeer een bestemming, maar meer een groot verlangen: Oud & Nieuw vieren in de zon. Dat kan in Mexico, Zuid-Afrika, of toch gewoon weer op Curacao.

9. Wat eten je kinderen het liefst tijdens vakantie?  Typisch vakantie gerechtje wat ze thuis niet eten. In Frankrijk is dat natuurlijk een crêpe met Nutella en bij Badhotel Bruin is de Dame Blanche een gerecht wat je echt niet kunt missen (echt niet!).

IMG_1725

Love Mum Griet

Fashion: IKKS junior

Back 2 school: Shoppig checklist

0