mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: 1st schooldag voor kleuters

Hello Mums! Straks is het weer zover. Die eerste schooldag!  Vele ouders brengen hun klein aapje met een klein hartje voor het eerst naar de kleuterschool. Voor elk kind is dit een nieuwe mijlpaal en een grote stap. De school is een nieuwe wereld die voor hen opengaat. Sommige kinderen hebben al groepservaring door de crèche of onthaalmoeder.  De kleuterschool is een nieuwe wereld met heel veel nieuwe uitdagingen: nieuwe vriendjes, nieuwe spelletjes en nieuwe juffen.  Maar ook een wereld die nog heel verwarrend en vermoeiend is: nieuwe regels, een nieuw ritme en natuurlijk worden ze wat los gelaten van de mama.  Ik krijg al tranen in mijn ogen als ik eraan denk. Volgens mij is het voor "de mama's" even ingrijpend.  Ik heb het  al eens meegemaakt en nu zoveel jaar later, heb ik het er precies nog moeilijker mee. Maar je mag dit absoluut niet laten merken aan je kleintje.  De vraag die natuurlijk in mijn achterhoofd meespeelt is: "Is hij er wel klaar voor".  Ik heb mijn oudste zoon te vroeg naar school laten gaan en hierdoor heeft hij het altijd best zwaar gehad.  Hij was er gewoon nog niet klaar voor en dat had effect op zijn resultaten.  Nu in het eerste secundair heb ik heb zijn jaar laten overdoen en alles gaat stukken beter nu.  Maar had ik het geweten, dan had ik hem nog wat langer bij mij gehouden.  Dus vandaar mijn ongerustheid.  In Vlaanderen kunnen kinderen naar school na de schoolvakantie wanneer ze 2 jaar en 6 maanden geworden zijn. Belangrijk om te weten is dat de meeste kinderen op 3 jaar rijp zijn voor de kleuterschool. In Sommigen gevallen is dit op 2,5 jaar, terwijl anderen het nog niet zijn op 3,5 jaar. Het is zeer belangrijk dat je je kleintje zijn eigen ontwikkelingstempo respecteert en probeert te bepalen of het rijp is voor de kleuterschool. Een gesprekje met de kleuterjuf kan je misschien helpen. Maar hoe kan je je kleintje voorbereiden op deze grote dag?  Het is belangrijk dat je een paar weken voor je kleine man of meid naar school gaat al eens regelmatig een bezoekje gaat brengen aan de school.  Neem hier ruim de tijd voor. Bezoek samen het klasje, praat samen een paar keer met de juf.  Ga eens samen naar een speeltijd kijken. Als er een grote broer, zus of vriendjes zijn praat samen over de kleuterschool. Wen met je kind al aan het nieuwe schoolritme.  Doe dit al een paar weken voor de eerste schooldag.  De meeste 3-jarigen hebben nog 11 uur slaap nodig. Heeft je kindje nog een middagdutje nodig laat het dan eerst halve dagen gaan.  Op sommige scholen kunnen kleintjes een powernapje houden.  De eerste dagen kunnen er wat traantjes vloeien, maar niet bij iedereen.  Vertel altijd duidelijk kordaat maar liefdevol dat je straks terugkomt halen aan de schoolpoort. Het verdriet is meestal snel voorbij.  Als je je kleintje gaat halen na een spannende schooldag is de kans groot dat je kleuter erg moe is.  Laat je kleintje maar even bekomen.  Knuffel extra met je kind en zet je kind zijn lievelings recept op het menu.  HC mag pas in november na de herfstvakantie naar school gaan maar ik ga toch nog wachten tot na de kerstvakantie. Ik kijk dan wel weer hoever we staan met alles ;-) Ik ben natuurlijk ook ten raden gegaan bij Life Coach Angela Bitonti welke tips zij ons kan meegeven. IMG_4126IMG_4090

BACK TO SCHOOL TIPS VOOR JE KLEUTER VAN LIFE COACH ANGELA BITONTI

Tip 1: Op tijd het slaapritme terug draaien.

Begin een week voor dat de zomervakantie voorbij is al met het terug draaien van het slaapritme. Vaak gaan kinderen in de zomervakantie later naar bed en mogen ze ook langer uitslapen. De eerste week na de vakantie is vaak erg vermoeiend omdat iedereen weer in het juiste ritme moet komen. Je bespaard je een hoop vermoeidheid als je hier al rustig een week van te voren mee begint. Geleidelijk aan je kinderen weer iets vroeger naar bed brengen en op tijd uit bed halen (als dat nodig is).

Tip 2: Label alles Het lijkt overdreven maar kleuters raken dingen kwijt. Niet alleen dat, kleuters vergeten soms wat van hun is en hierdoor weet de juf niet van wie iets is en met wie het naar huis moet. Bij bekers en broodtrommels is het handig ook de deksel te labelen. Label de jas van je kind en andere kledingstukken. Gelabelde dingen vinden sneller de juiste eigenaar weer terug.  Je kunt gewoon met een marker overal de naam van je kind erin schrijven maar je kunt ook speciale labels kopen waar de naam van je kind op zit met een eigen gekozen plaatje, die op bakjes te plakken zijn en er niet af gaan in de vaatwasser, die in schoenen te plakken zijn en die je op kleding kunt plakken of strijken. Super handig.

Tip 3: Praat positief over naar school gaan

Zorg dat je zelf positief over het naar je werk toe gaan praat en ook positief bent over dat de vakantie weer voorbij is en de kinderen weer naar school toe moeten. Zo kijken ze er minder tegen op en hebben ze meer zin om weer naar school toe te gaan.

Tip 4: Geef je kind foto's of andere items mee van de vakantie

Je kind heeft een houvast als het items heeft om over te praten. De juf kan dan ook makkelijker een juiste vraag stellen om je kind een beetje op gang te helpen.

Tip 5: Plan niet te veel in de eerste week

Naar school gaan is voor kleuters behoorlijk intensief. Ze spelen er veel, ze hebben veel contact met andere kinderen en er wordt weer van alles van ze gevraagd. Dit is vooral in zo een eerste week best veel. Ze zullen dan ook moe zijn. Plan daarom na school niet te veel in en zorg dat het oude vertrouwde ritme van op tijd eten, bad en op tijd naar bed weer meteen van start gaat zodat je kind weet waar het op aan kan.

Geniet nog even van de laatste vakantie dagen en veel plezier op school! Volg Life coach Angela via FB op LIFE COACH ANGELA BITONTI voor meer vragen.

Fashion: Boys

Kids Fashion: #OOTD HC

0