mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag soepdag: wortel / butternut / gember

Nu het nieuwe schooljaar morgen weer van start gaat en de ochtenden wat frisser gaan aanvoelen, is het weer tijd om een heerlijk gezonde verse soep mee te geven aan je kinderen voor op school.  Een warm soepje als 10u-tje of tijdens de lunchpauze. Elke maandag maak ik een pot verse soep klaar.  Als mijn kinderen thuis komen van school hebben ze steeds honger en krijgen ze van mij een portie gezonde vitamientjes ipv suikers.  Kinderen die veel suikers eten kunnen last krijgen van hoofdpijn, mood swings, slechte huid (vooral pubers) slechte concentratie op school, overgewicht, tandbederf en zelfs te hoge bloeddruk.  Elke dag een verse soep is erg gezond. En vooral lekker warm in de buik tijdens die gure herfstdagen.  Vandaag maak ik een verse wortel - gember - butternut soep klaar.  Worteltjes zitten vol Vitaminen D dat je normaal ook uit de zon haalt.  Gember is dan weer goed tegen verkoudheden en keelpijn die bij de start van het nieuwe schooljaar weer vaker gaan voorkomen.  Butternut maakt alles wat smeuïger en zit vol Vit.B

Wat heb je nodig

1/2 butternut - 10 dikkere wortels - stukje gember - 1 ui - teentje look -peper - zout - blaadje laurier - 1,5L water - verse bouillon of 3 groenten bouillon blokjes - staafmixer

Hoe maak je het klaar!

Zet een pot met een scheut olijfolie of Ghee op het vuur. Stoof de ui en snipper een teentje look en stoof deze samen aan. Schil het stukje gember en snij in stukjes en voeg toe. Roer alles goed door elkaar, zorg ervoor dat niets aan gaat branden.  Kuis de wortels grondig en snij in stukken.  Hoeft niet fijn te zijn, want alles gaat door de mixer. Voeg nu ook de butternut in stukken gesneden toe. Voeg water en bouillon blokjes toe of de verse bouillon. Het blaadje laurier niet vergeten toe te voegen.  Laat alles goed koken.  Als alles zacht is gekookt mix je alles met de staafmixer.  Vergeet niet het bladje laurier te verwijderen.  Breng op smaak met peper en zout.  Zo simpel is het en super gezond. Volgende week weer een nieuwe soep voor jong en oud!  Een Tip voor de mama's: Drink soep ivm zoets te snoepen, na een paar dagen gaat je lichaam meer soep willen ipv suikers.

Alles is een gewoonte.  Een gezonde levensstijl begint bij kleine dingen te vervangen en gewoontes aan te passen. SUCCES!

Tomorrow starts a new school year. The mornings will feel more colder, it's time for a delicious healthy fresh soup for your kids for school. A warm soup as a snack or during lunch break. Every Monday I make a fresh soup. When my kids come home from school they are always hungry and than they get a dose of healthy vitamines instead a sugar rush from candy or sweets.  Children who eat a lot of sugars may experience headaches, mood swings, poor skin (especially teenagers), poor concentration at school, obesity, tooth decay and even high blood pressure. Every day a fresh soup is very healthy. And above all nice and warm in the tummy. Today I make a fresh carrot - ginger - butternut soup. Carrots are full of Vitamin D that you normally would get from the sun. Ginger is then firmly against colds and sore throats. Butternut makes everything smoother and is packed with Vit.B

What do you need

Half butternut - 10 thicker carrots - piece of ginger - 1 onion - peper -  clove of garlic - salt - bay leaf - 1.5L water - fresh broth or vegetable broth cubes 3 - blender

How do you prepare it?

Put a pot with a little olive oil or ghee in the fire. Sauté the onion and chop a clove of garlic and cook it  together. Peel the ginger and cut into little pieces and add it to the onion an garlic. Stir everything together. Clean the carrots and cut into pieces. Not to small because everything goes through the mixer. Peel the butternut and add also in pieces. Add water and bouillon cubes or fresh broth. Don't forget The bay leaf. Let everything cook well. When everything is cooked gently mix everything with a hand blender. Remember to remove the bay leaf. Season with salt and pepper. It is that simple and super healthy. Next week a new soup for young and old! A tip for mums: Drink soup insteadof eating sugar. After a few days your body will want more soup instead of sugars.

Everything is a habit. A healthy lifestyle =  It's all about habits. SUCCESS!

image1

 Love Mum Griet

Fashion: Vente-Exclusive.com

Fashion: Girls

0