mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Summer Mum: Griet Vanhees

  summermum4

Hello mums, ik had de vraag van enkele mums gekregen wat mijn favoriete vakantie momenten waren.  Dus voor deze laatste "Summer Mum" zal ik mijzelf even interviewen :-) Mijn naam is Griet Vanhees (36) en heb 2 zonen Thibeau (14) en Henri-Constant (2) en een "plusdochter" Laura (12).  Ik werk als personal shopper en styliste en blog sinds een jaar intensief voor mijn laatste kindje "Mum Of The World". Ik ben gek op het mama zijn, een gezonde levensstijl en alles wat met mijn werk te maken heeft. Hier zijn mijn antwoorden.  Best een beetje raar, maar speciaal voor jullie ;-)

1. Wat betekent zomervakantie voor je?

Zomer vakantie = Veel organisatie om de kinderen bezig te houden terwijl ik moet gaan werken of in het buitenland zat voor mijn man zijn races.  Gelukkig kan ik altijd rekenen op mijn ouders die altijd klaar staan als we voor 2 à 3 weken naar het buitenland trekken.  Maar het is ook genieten.  Al zijn we deze zomer niet met onze kinderen op vakantie kunnen gaan.  Maar ze zijn wel met hun grootouders voor 10 dagen naar Frankrijk geweest en we zijn een paar dagen naar zee getrokken.

2. Wat is je lievelings vakantie bestemming met en zonder kinderen.

De kinderen zijn gek op het Zuiden van Frankrijk.  Het weer is altijd aangenaam en ze hebben daar letterlijk hun favoriete plekjes. Ook al heb ik vliegangst, ik reis enorm graag. Mijn favoriete reis ever was naar de Seychellen.  Prachtig gewoon.  We zijn daar ook met ons tweetjes getrouwd.  Geen GSM geen internet geen motorische voertuigen.  Het was een verademing.  Het eten wat heerlijk en de mensen super vriendelijk.  Maar ik ga ook graag op city trip naar London, Parijs, NYC enz.

IMG_1403

3. Hoe plan jij je vakantie als je met de kinderen op vakantie gaat.

We gaan met onze kinderen meestal naar dezelfde landen.  Frankrijk in de zomer en Oostenrijk in de winter.  Ik ga graag op hotel omdat ik dan minder aan mijn hoofd heb.  Maar een huis is ook altijd handig omdat je dan vrij bent wat je doet, wanneer en je eet enz.  Plus de kinderen kunnen dan lekker doen wat ze willen.  Meestal gaan we op vakantie de eerste 2 weken vd vakantie en nog eens op het einde een weekje.  Maar deze zomer is er daar dus niets van in huis gekomen omdat we 3 weken in USA zaten.  In November gaan de grote kinderen mee naar USA en daar kijken ze enorm naar uit.

IMG_4006IMG_2689image

4. Waar genieten je kinderen het meest van tijdens de grote vakantie? 

Thibeau is graag bij mijn ouders in Antwerpen omdat hij zo dan dagelijks bij hen kan zijn en z'n neefjes. Ook bezoekt hij graag zijn overgrootouders.  Mijn ouders doen heel de dag niets anders dan op pad te gaan met hun 4 kleinzonen. Daar geniet Thibeau het meeste van.  Ohja, ook uitslapen staat op het programma.  Soms tot 12u ;-)  Ik laat ze maar doen.  Een beetje chillen kan geen kwaad. Laura gaat veel bij vriendinnen slapen en doet alleen maar pure meisjes dingen. Cinema, pj feestje enz.  HC is nog wat jong om het te beseffen.  Voor hem is het voorlopig elke dag vakantie.

5. Welke mama tips heb jij om je kinderen 2 maanden bezig te houden?

Organiseer een paar leuke uitstappen.  Voor de rest laat ik het op mij afkomen.  Hoe minder ik plan hoe minder dingen kunnen fout lopen.  Ik laat tijdens de vakantie de touwtjes wat losser.  Laat regelmatig een vriendje komen spelen, zo kunnen je kids ook daar eens gaan spelen en heb je ook een dagje vrij. Bij tieners is het al wat gemakkelijker dan met een kleuter.  De grote stuur ik soms eens op een taalkamp en de kleinste 2 dagen in de week naar de crèche zodat ik kan bijwerken.

IMG_4074IMG_4079

6. Wat is je lievelings restaurant in België voor met kinderen te gaan?

Ik ga graag naar de melkerij in Brasschaat.  Daar kunnen kinderen lekker spelen terwijl de ouders of vriendinnen ff kunnen bijkletsten.  Siska in Knokke is ook heel handig met kinderen.  Met mijn grote kinderen ga ik graag eten in La Botte in Genk. Top Italiaan! Maar mijn favoriet restaurant is in Hasselt toch wel JER!  Goh, België is zo verwend met top gastronomie. Er zijn zoveel leuke plekjes.  Een goed restaurant met een leuke speeltuin is altijd een goed idee.

7. Wanneer moeten  de kinderen mama even met rust laten tijdens de zomervakantie? 

Mij storen ze nooit, alleen als ik aan het bloggen ben of ander werk waar ik even mijn hoofd bij moet houden vraag ik toch even in een andere ruimte te gaan spelen ;-)

8. Ben je een bos of zee mama?

Ik ben een echte bos mama.  Ik heb niet meteen iets met de kust.  Ik heb heel mijn jeugd doorgebracht in de Ardennen en mijn hart ligt daar nog steeds.  Ik ben gek op natuur en bossen.  Jammer is mijn man meer een zee persoon.  Hij moet altijd de kust zien en ik bos.  Maar voor de rest passen wij perfect bij elkaar ;-)

IMG_3453IMG_3399

9. Wat eten je kinderen het liefst tijdens warme dagen op vakantie? Typisch vakantie gerechtje wat ze thuis niet eten.

Mijn oudste kids eten in de winter op skivakantie graag "wienerschnitzel" en in de zomer "nems" of verse scampi's maar dat maak ik thuis ook soms in de zomer.  Milkshakes zijn ook een geliefd dessertje ;-)

10. Lijfzin:

 It takes someone really brave to be a mother, someone strong to raise a child and someone special to love someone more than herself!

And I choose To be Happy!

Love me ;-)

Maternity Fashion tips

Fashion: Vente-Exclusive.com

0