mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag Soepdag: Prei - seldersoep

Hello mums, het is weer maandag dus we gaan weer voor een pot vol verse soep! Herfst is echt mijn lievelings seizoen. Ik ben gek op stoofpotjes, lekkere soepjes, hartelijke Belgische groenten.  Vandaag maken we een budgetproof soepje klaar.  Een soep die goed vult en vol vitamine C zit.  Prei en selder hebben trouwens een reinigend effect op je lichaam.  De toegevoegde platte peterselie is bloedzuiverend. Dus zowel goed voor mama als kind.

Wat heb je nodig

1 grote ui - 4 prei - platte peterselie - 4 stengels selder - 3 groenten bouillon blokjes of verse bouillon - voor de liefhebbers 1 handje vol gezouten spekjes- peper - zout - staafmixer

Hoe maak je het

Zet een grote pot op het vuur met ghee of olijfolie. Snij de ui in stukken en stoof ze glazig.  Was de prei en snij in stukken.  Voeg toe aan de ui.  Was en snij de selder in stukken en voeg ook deze toe.  Voeg 2L water toe en de bouillon blokjes of 2L verse bouillon. Laat even doorkoken en voeg een blaadje laurier toe.  Verwijder het blaadje en mix alles tot een smeuïg geheel.  Hak de bladpeterselie fijn en voeg toe. Voeg het laurier blaadje terug toe en eventueel de spekblokjes. Laat nog even doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!Hello mums, it's Monday again so we go for a fresh pot of soup! Fall really is my favorite season. I love stews, delicious soups and true Belgian vegetables. Today we make a budget proof soup. A filling soup  full of vitamin C. Leek and celery have a cleansing effect on your body. The added parsley purifies the blood. So good for mom and kids.

What do you need

1 large onion - 4 leeks - parsley - 4 stalks celery - 3 vegetable bouillon cubes or fresh broth - for who like a handful of salted bacon- pepper - salt -  blender

How to make

Put a large pot on the fire with ghee or olive oil. Cut the onion into pieces and stew. Wash the leeks and cut into pieces. Add to the onion. Wash and chop the celery into pieces and add them as well. Add 2L of water and the bouillon cubes or 2L fresh broth. Let it boil and add a bay leaf. Remove first the bay leaf before you mix. Chop the parsley finely and add. Add the bay leaf again and possibly if you like the bacon.  Let cook a little longer and season with salt and pepper. Enjoy!

IMG_4249 IMG_4243

Love Mum Griet

 

Fashion for kids: Scapa sport kids

Fashion: OOTD Henri-Constant en Griet

0