mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Parelwratjes

Hello Mums, herkennen jullie dit ook? Kleine bolletjes op je kleintje hun huid. Net kleine pareltjes.  HC heeft sinds deze zomer last van deze snel groeiende bolletjes.  Na een bezoekje aan een dermatoloog stelde ze vast dat dit parelwratjes waren.  Maar wat zijn parelwratjes en hoe komt een kleine kleuter hieraan.  Is het besmettelijk? En wat kan je eraan doen?

Veel kinderen hebben last van zogenaamde parelwratjes.  Parelwratjes zijn kleine en gladde, meestal witte of huidkleurige wratjes.  Ze komen meestal in kleine groepjes voor.  Vooral bij kleuters en peuters komt het vaak voor of kinderen die veel last hebben van eczeem.  De wratten zijn volkomen onschuldig maar wel erg besmettelijk.  Besmetting gebeurt sneller dan je denkt.  Kinderen raken elkaar vaak aan bij het spelen en een rechtstreekse besmetting is dan ook snel gebeurd. Maar ook via speelgoed of vochtige handdoeken kan het virus doorgegeven worden. Breng daarom de school en de crèche hiervan op de hoogte. De wratjes doen geen pijn en verdwijnen meestal zelf binnen de 6-12 maanden.  Behandeling is meestal niet nodig maar ik heb ze bij mijn kleine man wel laten weg vriezen.  Het deed absoluut geen pijn en zo kan hij niemand anders besmetten of zichzelf verder besmetten.  Zorg ervoor dat je kleintje s nachts lange mouwen aan heeft of broek zodat het niet kan overlopen op andere ledenmaten.  Zorg ervoor dat je kleintje niet met andere kinderen van het gezin in bad gaat.  Meestal duiden wratten op een zink tekort.  Als je kleintje meer dan 20kg weegt kan je 1x per dag zincotabs geven.  Als je kleintje lichter is dan 20kg moet je sowieso halveren en bespreken met je huisarts of dermatoloog.  Voor grotere kinderen met een ander soort wratten aan de vingers en voeten is zincotabs zeer efficiënt.  Het laten weglepelen van parelwratjes zou ik afraden omdat dit soms voor littekens zorgt.  Wanneer de wratjes spontaan verdwijnen komen ze nadien niet meer terug omdat er antistoffen tegen het virus werden aangemaakt. Je mag ze vooral niet openkrabben op nijpen.

molluscum-contagiosum-2

 

Love Mum Griet

Beauty: Bio Oil - Zelf getest en goedgekeurd

#OOTD Henri-Constant

0