mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag soepdag: Tomaat - pompoen

Hello Mums, Ik hoop dat jullie allemaal een leuk herfst weekend hebben gehad. Terwijl mijn man in het buitenland zat heb ik genoten van wat "me-time" Lekker gaan uiteten met vriendinnen en gezellig thuis nieuwe soepjes uitproberen. Maar dat is voor later.  Vandaag maak ik mijn ijskast leeg voor een nieuwe portie verse groenten.  Ik heb nog veel tomaten, selder en een half pompoentje liggen.  Daar zal ik vandaag maar eens mee aan de slag gaan.  Straks komen de kinderen weer thuis en dan staat er weer een verse pot soep op het vuur te pruttelen.

Voor de kleintjes weer een bron van vitaminen en voor de mama's net dat tikkeltje meer.  Tomaten zitten vol antioxidanten en zijn zeer belangrijk tegen huidveroudering. Uien zijn goed tegen de vermoeidheid en zuiveren ook je lichaam.  Idem voor selder het heeft een zuiverend effect. Pompoen zit dan weer vol vitaminen die extra goed zijn voor je hersenen en is eigenlijk een goedkope superfood.

Wat heb je nodig

10 tomaten - 4 selder stengels - half klein pompoentje - 3 bouillon blokjes of verse bouillon - laurier - peper - zout - teentje look - stukje gember - ui - staafmixer

Hoe maak je de soep

Zet een pot op het vuur met Ghee of olijfolie. Snij de ui, teentje look en gember in stukje. Laat alles even stoven.  was de groenten eerst goed schoon. Snij de selder en voeg toe.  Snij pompoen en tomaten en voeg toe.  Alles mag vrij grof gesneden worden want we gaan er toch door met de staafmixer.  Voeg 1,5 à 2L water toe.  Voeg laurier blaadje en bouillon blokjes toe en laat koken tot alles zacht is.  Voor de balletjes liefhebbers rol een paar gehakt balletjes.  Verwijder het laurier blaadje en mix alles  tot een glad geheel. Voeg de gehakt balletjes toe en laat even doorkoken.  Op smaak brengen met peper en zout.  Smakelijk.


Hello Mums, I hope you all had a nice fall weekend. While my husband was abroad, I enjoyed some "me-time"  dinner with friends and cozy at home trying out some new soups. But that's for later. Today I empty my refrigerator for another fresh vegetables.  Today i will make a fresh tomato soup with celery and a pumpkin.  So when my kids are coming home a fresh pot of soup will be ready to eat.

For the little kids is a soup a source of vitamins and for all the mothers that little extra. Tomatoes are full of antioxidants and are very important in anti-aging. Onions are good against tiredness and purify your body. Ditto for the celery has a purifying effect. Pumpkin is then full of vitamins extra good for your brains and is actually an inexpensive superfood.

What do you need

10 tomatoes - 4 celery stalks - half small pumpkin - 3 bouillon cubes or fresh broth - laurel - pepper - salt - garlic clove - piece of ginger - onion - blender

How to make the soup

Put a pot on the fire with ghee or olive oil. Cut the onion, clove of garlic and ginger in piece. Let everything stove. Clean the vegetables. Cut the celery and add. Cut the pumpkin and tomatoes and add.  Add 1.5 to 2L of water. Add bay leaf and bouillon cubes and cook until softened. For lovers of meatballs roll a few balls. Remove the bay leaf and mix everything smooth. Add the meatballs and let it boil. Season with salt and pepper. Enjoy!

IMG_4517

#OOTD Parka VS UGG Classic luxe

Fashion: s. Oliver

0