mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag soepdag: Courgette - Broccoli

Hello Mums,  Ik zit enkele dagen in Frankrijk om mijn batterijen op de laden.  Het weer is hier gewoon prachtig.  Vandaag heb ik voor jullie kleine rakkers een gezonde groene soep.  Al de groente die groen zien hebben een detox effect op je lichaam.  Ook voor kinderen is dit goed.  Van al die zoetigheden en misschien frisdrank dat ze eten & drinken kan een "natuurlijke" detox nooit geen kwaad.  Broccoli is een natuurlijke bron vol anti-oxidanten en is goed tegen kanker.  Courgette is een dankbare groenten. Het zit vol met vezels en mineralen en het beschermt vrouwen ook tegen darmkanker.  Zoals je wel al  weet verkleint het slikken van extra foliumzuur de kans op een aantal ernstige aandoeningen bij de baby.  Daarom is de courgette een ideale groente voor vrouwen die aan kinderen denken of die net zwanger zijn geworden. Een lekkere soep zowel voor mama als kind!

Wat heb je nodig 

3 courgettes - 1 broccoli - ajuin - teentje look - 2L water - 3 blokjes bouillon (vlees-groenten-kip)- of verse bouillon - laurier - thijm - peterseliestengel - voor de liefhebber rookworst.

Hoe maak je het

Snij de ui en plet het teentje look.  Giet olijfolie of Ghee in een grote pot en stoof de ui en teentje look aan.  Was en snij de courgette - broccoli en voeg toe bij de ui.  Even aanstoven en voeg water en bouillon blokjes toe of de verse bouillon. Voeg laurier, takje thijm en peterseliestengel toe. Laat alles koken. Haal laurier, takje thijm en peterseliestengel eruit en mix alles met de staafmixer.  Voor de liefhebbers van vlees, voeg stukjes rookworst toe.  Breng op smaak met peper en zout.  SMAKELIJK!Hello Mums, I'm a few days in France to recharge my batteries. The weather is just beautiful here. Today I have for your little rascals a healthy green soup. All green vegetables have a detox effect on your body. Also for children this is a good habit.  A "natural" detox never hurts. Broccoli is a natural resource full of antioxidants and is good against cancer.  Zucchini is a grateful vegetables. It is full of fiber and minerals and it also protects women against colon cancer. As you already know Folic acid supplementation reduces the risk of several serious diseases on the baby. Therefore, the zucchini is an ideal vegetable for women who just become pregnant. A tasty soup for both mom and baby!

What do you need

3 courgettes - 1 broccoli - onion - clove of garlic - 2L water - 3 bouillon cubes (meat-vegetable-chicken) - or fresh broth - laurel - thyme - parsley stems - for the enthusiast smoked sausage.

How are you

Cut the onion and crush the clove of garlic. Pour olive oil or ghee in a large pot and stew the onion and garlic clove. Wash and cut the zucchini - broccoli and add to the onion. Stew a few minutes and add water and bouillon cubes or fresh broth. Add bay leaf, sprig of thyme and parsley stem. Let everything cook. Remove bay leaf, sprig of thyme and parsley stalk out and mix with a hand blender. For lovers of meat, add chunks of smoked sausage. Season with salt and pepper. 

Love Mum Griet

IMG_4509

Fashion: Back to work

New: Wheeled boards

0