mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Breastfeeding On-The-Go

Anke Buckinx boegbeeld nieuwe borstvoedingscampagne'BREASTFEEDING ON-THE-GO'

fcf0565e-cf5a-4951-bd14-47ca91fb62b2

Borstvoedingsvriendelijke horecazaken krijgen sticker! Tijdens de Internationale Week van de Borstvoeding, van 1 tot 7 oktober, wordt in België een nieuwe campagne gelanceerd om borstvoeding blijvend in een positief daglicht te stellen. Borstvoedingsvriendelijke horecazaken krijgen voortaan een sticker op het raam gekleefd, met de tekst 'Breastfeeding on-the-go'. Voortrekkers van de campagne zijn radiopresentatrice Anke Buckinx en Mammae, het Belgische modelabel met borstvoedingsbeha’s en -kleding, dat vorig jaar de eerste Belgische Borstvoedingsawards in het leven riep.

Jaarlijks starten ongeveer 60.000 mama’s met borstvoeding, maar de meerderheid houdt de periode van 6 maanden, aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie, niet vol. Moeders geven daarvoor verschillende redenen op, waaronder het feit dat ze zich onwennig voelen bij het borstvoeden in het bijzijn van anderen bovenaan prijkt. Daarenboven voelen heel wat moeders zich niet overal welkom om hun kindje te voeden.

Horecacampagne 'Breastfeeding on-the-go' Met de campagne 'Breastfeeding on-the-go' wil Mammae het moeders gemakkelijker maken en een borstvoedingsvriendelijker klimaat scheppen door die plaatsen te “spotten” waar men geen probleem heeft met borstvoedende mama’s.

Borstvoedingsvriendelijke horecazaken kunnen zich aanmelden bij Mammae, waardoor alle borstvoedende mama's hen heel gemakkelijk op de website van Mammae kunnen terugvinden. In het straatbeeld kunnen diezelfde mama's hen dan weer herkennen door de sticker die ze op hun ramen gekleefd krijgen.

“Het is jammer te ontdekken dat in ons land, waar borstvoeding nog steeds niet zo geaccepteerd wordt als in andere Europese landen, zo weinig initiatieven ondernomen worden voor een borstvoedingsvriendelijker klimaat. Elke keer krijgen we te horen dat er geen budgetten voor borstvoedingscampagnes worden vrijgemaakt. Bij Mammae vinden we het hoog tijd zelf wat te ondernemen. Vorig jaar startten we de jaarlijks terugkerende Borstvoedingsawards, dit jaar nemen we een extra initiatief op onze schouders: met ‘Breastfeeding on-the-go’ willen we de horecazaken bereiken en het eenvoudiger maken voor moeders ook buitenhuis borstvoeding te geven. Ondertussen stromen de eerste aanmeldingen van borstvoedingsvriendelijk zaken binnen. We zijn er ontzettend trots op deze campagne te organiseren in samenwerking met een sterke vrouw als Anke Buckinx”, vertelt Martine Boonen, zaakvoerster van Mammae.

Presentatrice Anke Buckinx gezicht borstvoedingscampagne “Tijdens mijn zwangerschap had ik een beeld in mijn hoofd van de mama die ik het liefst wilde zijn: één op hoge hakken die borstvoeding geeft én durft buitenkomen. Intussen heb ik de pumps laten vallen, maar ik heb mijn dochter wel 6 maanden lang fulltime borstvoeding gegeven. Op alle mogelijke plekjes. Héérlijk was het om samen met Lou te gaan shoppen, terrasjes af te schuimen en vriendinnen te bezoeken. Meestal zijn horeca-uitbaters zeer vriendelijk en behulpzaam, en hebben andere klanten niet eens in de gaten dat je aan het voeden bent. 'Breastfeeding-on-the-go' kan ik iedereen aanraden. Waarom zou je jezelf willen opsluiten om je kind eten te geven? Horecazaken zouden zich massaal moeten aanmelden voor onze sticker; kersverse mama's hebben immers zeeën van tijd om wat te gaan eten en drinken. Dat is goed voor zowel de mama's, als de omzet van de zelfstandigen", knipoogt boegbeeld van de campagne, Anke Buckinx.

Discreet borstvoeden Mammae, het Hasseltse modelabel met borstvoedingsbeha’s en –kleding, ontwikkelde zich in 5 jaar tijd als het belangrijkste merk borstvoedingsbeha’s in ons land. Eén op vier mama’s draagt een borstvoedingsbeha van Mammae: elegant, comfortabel en met discrete mogelijkheden om te borstvoeden zonder de volledige borst te ontbloten.

b8f49a74-469a-4abb-bf82-f4305b92b107

 

Fashion: World Animal Day!!

News Flash: Nieuwe mum afdeling @ ZARA

0