mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


HALLOWEEN DIY pompoenen creepy faces

Hello mums,  Wat een prachtige tijd van het jaar!  Zoveel kleuren en eigenlijk nog best een aangenaam weertje.  Dit weekend is het griezelen geblazen met de kinderen en vandaag maak ik samen met super mum Elke Vanelderen enkele creepy pompoenen.

Wat heb je nodig:

Enkele kleine en grotere pompoenen - scherp mes - lepel om uit te hollen - theelichtjes - 2 schalen 1 voor afval en een andere voor het vruchtvlees van de pompoen - tekenpapier - potlood - schorten voor de kids of een vuilzak die kan dienen als schort ;-)

Laat ons zeggen dat Elke een super handige en creatieve mum is!  Terwijl ik aan een glaasje sip tekent Elke uit de losse hand enkele gezichtjes die we op de pompoenen gaan aanbrengen om nadien uit te snijden.  Je kan dit gewoon op een blad tekenen als voorbeeld of op kalkpapier als je dat in huis hebt.  IMG_4719

Je kan het zo gek maken als je zelf wil.  Je kan enge gezichtjes maken maar ook een vleermuis, heks of een maan als figuur kan leuk zijn.  Zorg ervoor dat je een super scherp mes hebt om de pompoen zijn bovenkant zo mooi en gelijk mogelijk door te snijden. Nu kan je de pompoen eerst ontdoen van de pitten.  Hierbij kunnen je kids even helpen.  Lekker met de handjes in de pompoen enge slierten vissen!  Als alles eruit is gehaald, kan je beginnen  met het vruchtvlees uit de pompoen te halen.  Dit kan je best zelf doen met een mes en lepel.  Het vruchtvlees kan je bijhouden om er een lekkere pompoensoep van te maken of een taart.

IMG_4750IMG_4770IMG_4766IMG_4781

Na het uithollen kan je beginnen met het tekenen van de oogjes, neus en mond.  Je kan dit op verschillende manieren doen.  Ik probeer het uit de losse hand na te tekenen op de pompoen, maar je kan ook kalkpapier gebruiken.  Met eventueel een mini figuurzaagje kan je de figuurtjes fijner uitsnijden.  Onze pompoentjes zijn klaar en zeg nu zelf, het resultaat mag er best wezen ;-) Ellie - Martha en Henri-Constant zijn super blij met hun mini monsters! En denk erom, perfect hoeft het niet te zijn!  In een wereld vol griezels is er niets perfect! Zolang jullie kids en jijzelf maar plezier beleven! Ik zou zeggen, ga snel aan de slag!   Ik ga nu snel aan de slag voor een lekkere Halloween soep te maken met spinnen!IMG_4797IMG_4812IMG_4814IMG_4821IMG_4808

Love Mum Griet

 

#OOTD HC

Look of the day: Miss black and grey

0